Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gorąca felga

Featured Replies

Napisano

Pech mnie prześladuje alien.gif auto wczoraj po wymianie świec (Fiat 9FYSSR), pali bez problemu. Ale znowu postanowiło mi zastrajkować.

Podczas jazdy nie miał mocy, jechałem na 4 biegu z pedałem gazu w podłodze co jakiś czas słyszałem jakby dzwonienie i jak byłem już parkingu, to zauważyłem, że mi coś paruje dymi i śmierdzi, wychodząc zauważyłem, że felga lewa przednia jest cała gorąca. Co kilka sekund coś strzela jakby smażyło się na gorącej patelni i masakryczny smród w stylu palonego materiału. Czyżby na 100% zapieczony zacisk z tłoczkiem, czy może przegub łożysko?

Napisano

ja bym obstawiał zacisk na szczescie łatwomozna samemu to sprawdzić sciagnij koło ( jak bedzie zimne zeby sie nie popazyc smile.gif ) i sproboj sciagnąc zacisk zakręc tarczą i bedziesz wiedzial czy łozysko stawia opor ale to raczej nie wchodzi w gre bo najpierw by huczało lub i stukało przy gwałtownych zmianach kierunku jazdy.

pozdr

Napisano

> Pech mnie prześladuje auto wczoraj po wymianie świec (Fiat 9FYSSR),

> pali bez problemu. Ale znowu postanowiło mi zastrajkować.

> Podczas jazdy nie miał mocy, jechałem na 4 biegu z pedałem gazu w

> podłodze co jakiś czas słyszałem jakby dzwonienie i jak byłem

> już parkingu, to zauważyłem, że mi coś paruje dymi i śmierdzi,

> wychodząc zauważyłem, że felga lewa przednia jest cała gorąca.

> Co kilka sekund coś strzela jakby smażyło się na gorącej patelni

> i masakryczny smród w stylu palonego materiału. Czyżby na 100%

> zapieczony zacisk z tłoczkiem, czy może przegub łożysko?

ja stawiam na ten zacisk. zablokowal sie i sie spiekl...

Napisano

moja diagnoza to zacisk hamulcowy, obadaj go, mi stało się tak samo w punto tłoczek się zblokował

Napisano
  • Autor

> moja diagnoza to zacisk hamulcowy, obadaj go, mi stało się tak samo w

> punto tłoczek się zblokował

No chyba, to samo u mnie się stało. sick.gif

Warto regenerować, czy szukać używki? Bo ceny nowych zacisków w ASO to kosmos. sick.gif Chyba, że zamiennik, ale właśnie jakie?

Zmieniać komplet, czy ruszać ten jeden. Jeśli regeneracja, to wymieniam także uszczelkę gumową tłoczka, coś jeszcze?

Napisano

> No chyba, to samo u mnie się stało.

> Warto regenerować, czy szukać używki? Bo ceny nowych zacisków w ASO

> to kosmos. Chyba, że zamiennik, ale właśnie jakie?

> Zmieniać komplet, czy ruszać ten jeden. Jeśli regeneracja, to

> wymieniam także uszczelkę gumową tłoczka, coś jeszcze?

Rozebrać , wyczyścić wymienić uszczelnienia i przewód elastyczny...problem z głowy.

Napisano

możliwe jest też że hamulce Ci się kończą no.gif tłoczek się cofnął za daleko wjeżdżając w dziurę klocek mógł wyskoczyć i trze o tarcze... jedyna rada zdjąć koło i zkoolać 275123014-zielony.gif

Napisano

Wystarczy jeden wymienić/zregenerować, nie ma sensu tego drugiego ruszać o ile jest sprawny.

Napisano

jeśli jest sprawny to nie ma sensu wymieniać na nowy

Napisano

> co jakiś czas słyszałem jakby dzwonienie

brak okładzin na klocku hamulcowym i trze metal o metal , dlatego słychac tak jakby dzwonienie i felga sie grzeje.

Napisano
  • Autor

> brak okładzin na klocku hamulcowym i trze metal o metal , dlatego

> słychac tak jakby dzwonienie i felga sie grzeje.

okładzina jest i to bardzo dużo na oko koło jednego centymetra, klocki wymieniane w czerwcu!

Napisano

> okładzina jest i to bardzo dużo na oko koło jednego centymetra,

> klocki wymieniane w czerwcu!

obstwiam zacisk, przerabiałem to miesiąc temu, na początku grzało się lekko, stojąc na światłach lekko z górki samochód stał mimo puszczenia hamulca, po dłuższej jeździe było słychać strzelanie. Skończyło się na całkowitym zablokowaniu w momencie kiedy auto było najbardziej potrzebne. Dym z felgi, smród gumy przypalanej. W warsztacie skasowali mnie 100 zł mad.gif a na rachunku był tylko zestaw naprawczy, ale niestety przed blokiem przy -15 stopniowej pogodzie i śniegu po kostki samemu nie dałem rady.

a więc jak wcześniej ktoś pisał, zestaw naprawczy, przeczyścić, przesmarować, sprawdzić stan tłoczka w razie czego też wymienić i powinno być ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.