Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świece żarowe JTD

Featured Replies

Napisano

Orientowalem sie wlasnie w ASO ile kosztuje wymiana swiec zarowych w fiacie Brava JTD. Goscie sobie za sama wymiane zaspiewali 170 zeta i stwierdzili ze to jest 2.5h roboty . Swiece oryginalne natomiast to koszt rzedu 90 zeta. Masakra. Czy ktos wymienial te swiece ? Jaki mieliscie koszt ?

Napisano

powiem Ci tyle ze faktycznie jest to roboty na 2,5 h, ale koszt prawie 200 zl za wymiane to szok. ja dalem 80 zl a swieca koszt 45zl za sztuke bez proszenia w sklepie, a swieczki Bosch duraterm. w JTD swieczki sa zamontowane podobnie jak w TD, ale cena swiec moze byc rozna. pozdro.

Napisano

> Orientowalem sie wlasnie w ASO ile kosztuje wymiana swiec zarowych w

> fiacie Brava JTD. Goscie sobie za sama wymiane zaspiewali 170

> zeta i stwierdzili ze to jest 2.5h roboty . Swiece oryginalne

> natomiast to koszt rzedu 90 zeta. Masakra. Czy ktos wymienial te

> swiece ? Jaki mieliscie koszt ?

ja wymienialem w aso koszty tak jak mowisz sciana.gif

Napisano

> Czy ktos wymienial te

Wymiana jest bolesna, specjalny długi klucz z przegubem i trochę rozbierania,

Ja kupiłem zamienniki ECO GOLDEN CS 1327/2 po 35 zł / 1 szt grinser006.gif i z automatu wymieniłem wszystkie cfaniaczek.gif

Napisano

To fakt w ASO tyle kosztuje. Ja kupiłem świece NGK po 50zł/szt (takie same do JTD) Mina mi zrzędła jak powiedzieli 170zł, ale skończyło się na 60zł. Byłem przy wymianie, zajeło to ponad 3 godz. Jak sie dowiedzieli co trzeba zrobić, to nagle wszyscy znikli:) Jest kupe roboty przy tym. cool.gif

Napisano

No bez jaj Panowie! Smiejecie się z tak zwanych "panow Heniów" i ich "warsztatów",a w moim starym TD mój "pan Heniu" świece wymieniał przez 2 godziny,ale w ten czas należy wliczyć namawianie go na tą operację i dorabianie klucza gdyż specjalistycznego sprzętu nie posiadał.Dodam,że koszt wymiany u niego wynosił 30zł,więc trochę mnie zaszokowaliście! PS.Łodziakom,którzy chcieliby zapoznać swoje BBM z p.Grzegorzem mogę udostępnić jego namiary na priv.

Napisano

> PS.Łodziakom,którzy chcieliby

> zapoznać swoje BBM z p.Grzegorzem

z 6 Sierpnia ??

Napisano

> z 6 Sierpnia ??

Z Rokicińskiej.Bardzo konkretny facet,pracował kiedyś w ASO,ale zrezygnował,bo nie wyrabiał się z robotą.

Napisano

> Z Rokicińskiej.Bardzo konkretny facet,pracował kiedyś w ASO,ale

znaczy sie polecasz go ?? cfaniaczek.gif

jak pojawisz sie na spocie w czwartek to dasz namiary w razie czego ok.gif

Napisano

> No bez jaj Panowie! ... a w moim starym TD mój "pan Heniu"

> świece wymieniał przez 2 godziny,ale w ten czas należy

> wliczyć namawianie go na tą operację....

W poldku 1,9 wymiana świec cajęła mi 1 h, a MW w zasadzie cały dzień - i to niedzielę frown.gif

Napisano
  • Autor

> powiem Ci tyle ze faktycznie jest to roboty na 2,5 h, ale koszt

> prawie 200 zl za wymiane to szok.

Jutro jestem umowiony w ASO na wymiane. Bede zmuszony poczekac wiec sie przyjrze ile to faktycznie jest roboty. Probowalem w innym warsztacie ale goscie mi nie byli w stanie powiedziec jaki to moze byc koszt, bo widzieli rozne patenty. Dzwonilem tez do "pana Henia" i dla niego do zadna sprawa, 10 zeta od sztuki.

> ja dalem 80 zl a swieca koszt

> 45zl za sztuke bez proszenia w sklepie, a swieczki Bosch

> duraterm. w JTD swieczki sa zamontowane podobnie jak w TD, >ale cena swiec moze byc rozna. pozdro.

Kupilem rowniez Boscha w cenie 70 zeta od sztuki.

Napisano

A ja sam wymieniałem w Bravce. Są 2 rodzaje świec jedne na zakręcanie a 2 na "zatrzaski" trzeba najpierw upewnić sie które świece są potrzebne. Koszty są różne zależy od Firmy w której qpimy świeczki. Ja u siebie miałem świeczki wkręcane i powiem że jest bardziej niż przewalone. Trzeba się ogimnastykowć że hoo. Cała akcja zajeła mi 3,5h- myśle że wynik dobry jak na 1 raz cool.gif . Jest 1 zasada żę jak sie 1 przepali to trzeba wymienić już wszystkie. Wiem z doświadczenia że po wymianie 1 przepalonej w krótkim czasie przepali się następna. Pozatym świece są obiczone na około 80tyś km, dodam że moje autko miało 140 przy wymianie więc myśle że to dobry wynik. Życze powodzenia w wymianie.

POZDRAWIAM

Napisano

> Pozatym świece są obiczone na

> około 80tyś km, dodam że moje autko miało 140 przy wymianie więc

> myśle że to dobry wynik.

Jeżeli były obliczane, to chyba na ilość uruchomień cfaniaczek.gif

Mi jedna padła przy 140kkm i tak jeździłem do 155kkm, dopiero wydłubałem przed zimą zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> natomiast to koszt rzedu 90 zeta. Masakra. Czy ktos wymienial > te swiece ? Jaki mieliscie koszt ?

No i po wymianie. Faktycznie przewalona jest wymiana tych swiec, zwlaszcza pierwszej po prawej stronie. Mechanik sie meczyl prawie 2h z tym, udalo mu sie to zrobic bez wiekszego rozbierania. Suma sumarum koszt wymiany wynegocjowalem wink.gif na 120 zeta zamiast 170. Swieczki sie okazaly dokladnie te same Bosch Duraterm. Zaplacilem za nie 70 zeta w opakowaniu Boscha, podczas gdy w opakowaniu Fiata kosztowaly 90. Kontrolka od swiec zaczela mi sie swiecic w sierpniu przy przebiedu ok 150kkm wymienilem przy 160kkm, wszystkie. Z tego okazalo sie, ze dwie byly walniete. Oprocz mrugajacej kontrolki zadnych innych objawow nie bylo.

Napisano

> Pozatym świece są obiczone na

> około 80tyś km, dodam że moje autko miało 140

To je trzeba wymieniać ???

mam192 kkm więc dzięki za przypomnienie smile.gif:):):):)

pozdrawiam

Napisano

> To je trzeba wymieniać ???

Tylko jak się przepalą smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.