Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciśnienie w układzie chłodzenia.

Featured Replies

Napisano

Witam i o poradę pytam.

Po wymianie pompy płynu hamulcowego w zeszłym roku zaczęły ujawniać się nieszczelności. A to chłodnica zaczęła bardziej przeciekać, a to potem nagrzewnica (niedawno wymienione). W końcu leci z trójników od instalacji gazowej wpiętych w przewody chłodzenia. Ciekł jeden namęczyłem się żeby dokręcić i nie cieknie. Ale znowu cieknie drugi - no ręce opadają... Zastanawiam się nad jednym ponieważ zgubiłem kiedyś korek od zbiornika wyrównawczego chłodnicy w ASO Fiata sprzedali mi od UNO. Pytanie czy od UNO korek można stosować w PUNTO? Czy ciśnienie otwarcia zaworu w korku jest takie samo? Na korku od UNO - napisane jest 1 BAR. Pozdrawiam

Napisano

> korku jest takie samo? Na korku od UNO - napisane jest 1 BAR.

> Pozdrawiam

ja mam też korek 1 Bar i jest OK

Napisano

> Witam i o poradę pytam.

> Po wymianie pompy płynu hamulcowego w zeszłym roku zaczęły ujawniać

> się nieszczelności. A to chłodnica zaczęła bardziej przeciekać,

> a to potem nagrzewnica (niedawno wymienione). W końcu leci z

> trójników od instalacji gazowej wpiętych w przewody chłodzenia.

> Ciekł jeden namęczyłem się żeby dokręcić i nie cieknie. Ale

> znowu cieknie drugi - no ręce opadają... Zastanawiam się nad

> jednym ponieważ zgubiłem kiedyś korek od zbiornika wyrównawczego

> chłodnicy w ASO Fiata sprzedali mi od UNO. Pytanie czy od UNO

> korek można stosować w PUNTO? Czy ciśnienie otwarcia zaworu w

> korku jest takie samo? Na korku od UNO - napisane jest 1 BAR.

> Pozdrawiam

Jaki związek ma pompa płynu hamulcowegoz nieszczelnościami w układzie chłodzenia? hehe.gif Chłodnica i nagrzewnica to niestety typowe przypadłości w pewnym wieku/przebiegu samochodu,ale ich wymiana pomaga na dłuższy czas zeby.GIF Jeśli masz LPG - wiadomo,że jest ingerencja w układ chłodniczy,więcej połączeń - czyli więcej miejsc,w których może ciec zeby.GIF .Ja wychodzę z założenia,jeśli zaczęło ciec w jednym miejscu,to pewnie trzeba sprawdzić reszte miejsc - miałem raz zonka,że koło parownika ciekło,i to tylko jak była gorąca woda - waliło na wydech,od razu parowało bez śladu - objawy były takie,że zero wycieków,jak auto osiągnęło 90 C nagle pach - zero płynu.Zaglądanie pod auto nic nie dało.Jak już znalazłem gdzie cieknie(po utracie 25 l płynu yikes.gif )to od razu wymieniłem dorobione węże od parownika i sprawdziłem wszystkie złącza.Gdybym zrobił tylko cieknące to za chwile szukałbym znowu.A korek fabrycznie jest 1 bar waytogo.gif ,pasuje też z CC/SC .więc nie "ręce opadają",tylko zakasać rękawy i zrobić raz,a porządnie,wtedy puntolot będzie cieszył bezawaryjną jazdą waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuje.

Hee, ta pompa hamulcowa to przejęzyczenie, oczywiście chodziło o wodną. Nie ma wyjścia trza się brać do roboty..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.