Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W temacie montazu klatki

Featured Replies

Napisano

Czy palak glowny ma byc zamontowany do wyzszej czesci podlogi, czy moze byc zamontowany przed schodkiem, zaraz za fotelami? W zalaczniku J nic o tym nie pisza. Druga opcja bardziej mi pasuje w Mitsu Colt bo mam jak to skrecic od spodu i w tym przypadku palak idzie rowno ze slupkami. Sa dwie szkoly: jedna mowi, zeby umiescic palak glowny rowno ze slupkami, druga mowi, zeby go umiescic zaraz za nimi. Co Wy na to?

Pozdrawiam.

Napisano

zał "J" mówi tylko o tym, że ma być umieszczony bezpośrednio za fotelami, jak najbliżej obrysu nadwozia i może mieć tylko jedno wygięcie w dolnej części.

nie wiem ile miejsca masz na fotele w tym colcie.

Napisano

W większość kompaktów jakich sie spotkałem pałąk mocowany jest własnei do tego podwyższenia, nie do podłogi za fotelem..

Co do cofnięcia pałąka do tyłu to w wielu auta, w szczególności przygotowanych do wyścigów klatki są mocno cofnięte, by przenieść srodek ciężkości sadzając kierowce bardziej z tyłu.. wynika to z tego, ze oparcie fotela nie moze wystawac po za klatkę.. dlatego jest cofnięta.. popatrz sobie na fotki aut np z górskich bądź WTCC..

Ale co do szczegółów to mzoe skontaktuj sie z jakimś sędzią technicznym, zeby Tobie to jakoś wyjaśnił...

Napisano
  • Autor

Dalismy palak na podwyzszeniu ok.gif

Tak wyszlo

Czy prawda jest to, ze nie mozna juz spawac podpor palakow klatki bezposrednio do nadwozia a jedynie skrecica ja z plytka wzmacniajaca nadwozie? W zalaczniku J opisana jest druga opcja a widzi sie duzo aut z podporami spawanymi do podlogi hmm.gif

Napisano
Spawasz normalnie podporę, a potem skręcasz minimum trzema śrubami.
Napisano
  • Autor

> Spawasz normalnie podporę, a potem skręcasz minimum trzema śrubami.

Sorry, chodzilo mi o podpory palaka glownego i bocznego a nie podpory tylne. tego co widze, to trzeba na dwie blaszki skrecone ze soba.

Napisano
  • Autor

Prace poszly powoli do tylu zlosnik.gif. Wolno idzie, bo mamy troche innej roboty.

Mocowanie tylnych podpor dajemy na 4 srubach zeby bylo porzadnie palacz.gif

Kilka fotek

Jak sie widzi? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.