Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne wibracje cos drży. astra g

Featured Replies

Napisano

witam. od jakiegos czasu słyszę w srodku w kabinie dziwne drzenie. objawia sie to podczas jazdy i podczas postoju. jak dodaje gazu i obroty wchodzą do góry lub opadają słychac wyraznie te drżenie,zauwazyłem ze jak skrece kołami na maxa w prawo lub w lewo drzenie jest troszke mniejsze. słychac to taki jak by z komory silnika jak by cos wpadało w wibracje i obijało sie o bude ale niemam pewnosci czy to sie obija o budę czy cos jest luźne i drży. niemogę tego zlokalizowac dokłanie ale drzenie jak by dochodzi z prawej strony silnika. dodam ze tłumiki są ok , wieszaki gumowe tez powymieniane. napinacz paska i pasek wymieniony. poduszka tylna skrzyni wymieniona. moze ktos miał te przypadłosc???? co to moze być????? samochód jezdzi normalnie i sie zachowuje normalnie. tylko strasznie denerwują te wibracje. pozdrawiam wszystkich i licze ze czegos sie od was dowiem.

Napisano
  • Autor

> to może być pompa wspomagania

ale przecież pompa wspomagania w astrach G jest elektro-hydrauliczna. niema ona powiązania mechanicznego z napędem z silnika.

Napisano

> ale przecież pompa wspomagania w astrach G jest elektro-hydrauliczna.

> niema ona powiązania mechanicznego z napędem z silnika.

(Wiem, że to jest elektro-chydrauliczna pompa)

Zasugerowało mi to, że skręcanie kołami coś zmienia i to że dochodzi z prawej strony.

Napisano
  • Autor

> (Wiem, że to jest elektro-chydrauliczna pompa)

> Zasugerowało mi to, że skręcanie kołami coś zmienia i to że dochodzi

> z prawej strony.

a czy drążek stabilizatora moze tak wlasnie drżeć jak u mnie sie to objawia???? jest on mocowany w takich gumowych uchwytach i moze są te gumy wyrobione????

Napisano

> a czy drążek stabilizatora moze tak wlasnie drżeć jak u mnie sie to

> objawia???? jest on mocowany w takich gumowych uchwytach i moze

> są te gumy wyrobione????

gdyby az tak byly wyrobione dosc mocno by sie tluklo na dziurach.

Napisano
  • Autor

witam kolegów ponownie. sprawa z drżeniem i wibracjami załatwiona. nieuwierzycie co było. zajechałem dzis do servisu boscha któryś raz z kolei i powiedziałem w czym problem. zeszło sie chyba z 5 mechaników i wszystko sprawdzili i nic niezlaeźli. az tu przyszedł młody chlopaczek mechanik i zaczął szukac przyczyny. trwało to 5 min. i znalazł luz na półosi prawej, a dokładnie luz na półosi przy samym kole. zdjął zaślepkę ta która osłania srube mocującą całą piastę do półosi i okazało sie ze nakretka jest niedokręcona. dokręcił ją kluczem pneumatycznym i wszystko wróciło do normy. samochodem az miło jeździc nic niedrży nic nie wibruje. ciesze sie ze tak to sie skonczyło a borykałem sie z tym problemem około 1 roku. pozdrawiam.

Napisano

to miło że twój problem się rozwiązał, mam prośbę zapytaj tego chłopaczka - magika co może być powodem że u mnie przy prędkości obrotowej silnika ok 2800 - 3000 silnik także wibruje,

kiedy jest zimny minimalnie kiedy się nagrzeje to jest lipa.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.