Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie - IV gen. KME

Featured Replies

Napisano

Witam,

opcaj szukaj nei dala mi zadnych konkretnych odpwiedzi...

sprawa wyglada tak, jakies 2 tyg temu zalozylem LPG do mojego puntka 1.2 8V, jest to instalka IV gen KME, chcialem zalozyc sekwencje co by bylo lepiej dla samochodu... ale na chwile obecna wychodzi mu to bokiem...

od poczatku byly problemy z biegiem jalowym, obroty falowaly, czesto gasl... temp. byla ustawiona na 30stopni

ostatnio pojechalem do nich na pierwsza regulacje po instalacji, przestawili temp. przelaczania na 15 stopni, bo marudzilem, ze jak jest zimno to strasznei dlugo nie przelacza (potrafilem wrocic z pracy do domu, czyli jakies 15 km i przelaczalo sie dopiero jak dojechalem do domu...). Teraz sie przelacza dosyc szybko... ale po odpuszczeniu gazu silnik reaguje tak jak by mu totalnie odcieto gaz, obroty lece na lep na szyje w tempie ekspresowym, nie ma nawet czasu zeby w jakikolwiek sposob zareagowac... mozna sie ratowac tylko szybka redukcja biegow, niestety kiedys trzeba sie zatrzymac wtedy juz nei ma na co redukowac i gasnie... na postoju po przelaczeniu na gaz i odpuszczeniu gazu reakcja identyczna....

przy dobrze nagrzanym silniku tylko czasami gasnie... najczesniej wpada w poglebiajace sie falowanie obrotow co konczy sie rowniez zgasnieciem.... juz mnie q...ca strzela... gaziaze rozkladaja rece...

podejrzenie padlo na listwe wtryskiwaczy, bedzie wymieniana w poniedzialek, macie jakies inne teorie i pomysly co moze byc przyczyna takiego zachowania?

pozdro

pooley

Napisano

witam ziomala, powiedz mi ile dałeś i gdzie zakładałeś...

Napisano

Mam też KME i miałem podobne objawy. Okazało się że komputer beznynowy pracował w trybie awaryjnym, w pamiciu kilka błędów i przepuistnica zasyfiona. Po diagnozie, wyczyszeniu przepustnicy, skasowaniu błędów i ponownym zmapowaniu sterownika gazu wszystko jak narazie OK. U mnie temp. przełączania 30 stopni i przy obecnych temperaturach przełącza się na gaz po ok 800m.

Napisano
  • Autor

> witam ziomala, powiedz mi ile dałeś i gdzie zakładałeś...

Zakladalem w firmie Geo-Gas

koszt - 3500 zl

Napisano

> podejrzenie padlo na listwe wtryskiwaczy, bedzie wymieniana w

> poniedzialek, macie jakies inne teorie i pomysly co moze byc

> przyczyna takiego zachowania?

WAlnięty komputer od LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.