Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uklad chlodzenia kolejne problemy (elaborat)

Featured Replies

Napisano

Juz sam nie wiem czy ja jestem taki debil skonczony i cos zle robie czy te auta zaczely sie tak psuc sick.gif

Od grudnia zeswapowalem 3 seje spi i w kazdym nigdy nie bylo problemu z odpowietrzaniem ukladu chlodzenia, potem robilem jedna 899 na 16v i teraz guidowoz znowu robi cyrki.

Odpowietrzam uklad normalnie, odpalam zalewam plynem, nagrzewa sie powoli, korek odkrecony, jak pusci termostat na chlodnice to odkrecam odpowietrznik chlodnicy, odpowietrza sie i czekam az sie wentyl nie zalaczy.

Wczoraj robie guidowoza, zalany narazie na probe woda destylowana, robie wszystko jak wyzej, korek odkrecony i patrze a tu mi sie woda dzwiga, zgasilem i lookam co jest, wentyl sie nie wlaczyl, kontrolka wody tez milczy.

Wkoncu juz mialem wczoraj takie wq$%@#&*^ ze zapalilem, nagrzalem, odpowietrzylem jeszcze raz chlodnice i zakrecilem zbiornik wyrownawczy. Obserwuje poziom wody w zbiorniku i w pewnym momencie widze ze zaczyna podnosic sie, podniosl sie o 1cm gdzies i zalaczyl sie wentyl, zbil temp, woda opadla znow o 1cm i wszystko gralo.

Pojechalismy zrobic test drive, wracam do garazu, wentyl sie normalnie zalaczyl.

Ja juz sam nie wiem, albo ze mnie jest taki debil, albo mnie te auta nie lubia bo nie mam pomyslu na to, po zakreceniu zbiorniczka wszystko jest ok a na odkreconym dupa ...

Powiedzcie mi co robie zle bo chyba zyje w niewiedzy.

Obstawiam dwie opcje albo cos ja knoce, albo robilo mi sie tak wczoraj tylko przez to ze woda predzej wre niz czujnik zalacza wentyla i zaczelo wywalac ...

W poprzedniej 899 - 16v robilo mi sie to samo z tym ze tam byl jakis plyn "z beczki" ktory zalatwil sobie wlasciciel, moze to byla tylko zabarwiona woda ...

W tych trzech sejach spi zawsze robilem od razu na plynie chlodniczym i nic sie nie robilo ...

Pomozcie i doradzcie cos bo zawsze mam problemy z tym chlodzeniem zlosnik.gif

Napisano

> Juz sam nie wiem czy ja jestem taki debil skonczony i cos zle robie czy te auta zaczely sie tak

> psuc

> Od grudnia zeswapowalem 3 seje spi i w kazdym nigdy nie bylo problemu z odpowietrzaniem ukladu

> chlodzenia, potem robilem jedna 899 na 16v i teraz guidowoz znowu robi cyrki.

> Odpowietrzam uklad normalnie, odpalam zalewam plynem, nagrzewa sie powoli, korek odkrecony, jak

> pusci termostat na chlodnice to odkrecam odpowietrznik chlodnicy, odpowietrza sie i czekam az

> sie wentyl nie zalaczy.

> Wczoraj robie guidowoza, zalany narazie na probe woda destylowana, robie wszystko jak wyzej, korek

> odkrecony i patrze a tu mi sie woda dzwiga, zgasilem i lookam co jest, wentyl sie nie wlaczyl,

> kontrolka wody tez milczy.

> Wkoncu juz mialem wczoraj takie wq$%@#&*^ ze zapalilem, nagrzalem, odpowietrzylem jeszcze raz

> chlodnice i zakrecilem zbiornik wyrownawczy. Obserwuje poziom wody w zbiorniku i w pewnym

> momencie widze ze zaczyna podnosic sie, podniosl sie o 1cm gdzies i zalaczyl sie wentyl, zbil

> temp, woda opadla znow o 1cm i wszystko gralo.

> Pojechalismy zrobic test drive, wracam do garazu, wentyl sie normalnie zalaczyl.

> Ja juz sam nie wiem, albo ze mnie jest taki debil, albo mnie te auta nie lubia bo nie mam pomyslu

> na to, po zakreceniu zbiorniczka wszystko jest ok a na odkreconym dupa ...

> Powiedzcie mi co robie zle bo chyba zyje w niewiedzy.

> Obstawiam dwie opcje albo cos ja knoce, albo robilo mi sie tak wczoraj tylko przez to ze woda

> predzej wre niz czujnik zalacza wentyla i zaczelo wywalac ...

> W poprzedniej 899 - 16v robilo mi sie to samo z tym ze tam byl jakis plyn "z beczki" ktory zalatwil

> sobie wlasciciel, moze to byla tylko zabarwiona woda ...

> W tych trzech sejach spi zawsze robilem od razu na plynie chlodniczym i nic sie nie robilo ...

> Pomozcie i doradzcie cos bo zawsze mam problemy z tym chlodzeniem

nasze instalacje kanalizacyjne są ciśnieniowe, i jak zakręcisz to niby jest ok ale prawdopodobnie jest gdzieś bańka powietrza która robi taki manewr

trzeba pojeździć autem i na 99% w zbiorniczku zniknie płyn (woda) i jak dolejesz to będzie dobrze

jest też patent z odpowietrzaniem dużego układu zamiast małego ale stosowałem to w 8v tylko

Napisano
  • Autor

> nasze instalacje kanalizacyjne są ciśnieniowe, i jak zakręcisz to niby jest ok ale prawdopodobnie

> jest gdzieś bańka powietrza która robi taki manewr

> trzeba pojeździć autem i na 99% w zbiorniczku zniknie płyn (woda) i jak dolejesz to będzie dobrze

> jest też patent z odpowietrzaniem dużego układu zamiast małego ale stosowałem to w 8v tylko

U guida jest tylko duzy obieg, za wyjsciem z ssacego jest tronik, cienki do zbiorniczka a gruby do czwornika, reszta jak seria zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.