Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AG śmierdzi benzyną w kabinie

Featured Replies

Napisano

Wiem, że może to być odpowietrzenie przy wlewie, pochłaniacz oparów.

Pojechałem na kanał i niby wzrokowo nic nie znaleźli niewiem.gif

A wali że czasami nie idzie wyrobić zwłaszcza w korkach ale dzisiaj podczas jazdy, może z wiatrem?

Na pewno strasznie daje koło wlewu.

Co moge jeszcze sam sprawdzić?

Napisano

Sprawdź stan przewodów paliwowych doprowadzających paliwo do listwy wtryskiwaczy i powrotnych... miałem kiedyś podobny "efekt" w moim aucie (a konstrukcja pewnie jest podobna wink.gif) i winny okazał się uszkodzony oring na powrotnym przewodzie paliwowym. Przewód w okolicy łączenia był lekko "otłuszczony" i czuć przy nim było wyraźnie benzyną...

Napisano
  • Autor

> Sprawdź stan przewodów paliwowych doprowadzających paliwo do listwy wtryskiwaczy i powrotnych...

> miałem kiedyś podobny "efekt" w moim aucie (a konstrukcja pewnie jest podobna ) i winny okazał

> się uszkodzony oring na powrotnym przewodzie paliwowym. Przewód w okolicy łączenia był lekko

> "otłuszczony" i czuć przy nim było wyraźnie benzyną...

Dzięki ok.gif

A nie pamiętasz jaki to oring?

Zakupiłbym od razu zlosnik.gif

Napisano

Przeciek możesz mieć też w innym miejscu... sprawdź dokładnie zawczasu, części nie warto kupować na zaś wink.gif

Napisano

A pod siedzenie tylne zagladales? Tam jest pokrywa zbiornika paliwa i moze uszczelka puszcza?

Napisano
  • Autor

> A pod siedzenie tylne zagladales? Tam jest pokrywa zbiornika paliwa i moze uszczelka puszcza?

Zaglądałem nic nie było czuć

Napisano
  • Autor

> Przeciek możesz mieć też w innym miejscu... sprawdź dokładnie zawczasu, części nie warto kupować na

> zaś

No będę musiał wsadzić gdzieś tam nos zlosnik.gif

Widziałem że przy przepustnicy jest zapaćkane olejem mimo że czyszczone w lipcu ubr sick.gif

Napisano

> Sprawdź stan przewodów paliwowych doprowadzających paliwo do listwy wtryskiwaczy ...

potwierdzam, sprwadz przewody paliwowe miedzy silnikiem a kabiną, tam czasem lubi sie poluzowac nakretka od przewodu i czasem krzywo dokrecona przecieka.

u mnie tak bylo, jakis koles na warsztacie krzywo dokrecil i potem przez 2 miesiace mi walilo benzyna w srodku az doszedlem co to jest, przy okazji od benzyny spuchł mi przewód od płynu chlodząceego także zobacz i przewody pod przeciekiem jak juz go znajdziesz smile.gif

powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.