Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulacja instalacji LPG - STAG - Gliwice i okolice

Featured Replies

Napisano

Witam,

Szukam jakiegoś speca, który wyreguluje dobrze (na drodze) instalację sekwencyjną LPG - STAG 4.

Najlepiej z Gliwic lub okolic.

Zna ktoś ?

kajfasz

Napisano

Obawiam się że DOBRZE to będziesz musiał sam sobie zrobić. Praktyucznie każdy robi to po łebkach, kup interfejs, poczytaj trochę i powinieneś sobie poradzić.

> Witam,

> Szukam jakiegoś speca, który wyreguluje dobrze (na drodze) instalację sekwencyjną LPG - STAG 4.

> Najlepiej z Gliwic lub okolic.

> Zna ktoś ?

> kajfasz

Napisano
  • Autor

> Obawiam się że DOBRZE to będziesz musiał sam sobie zrobić. Praktyucznie każdy robi to po łebkach,

> kup interfejs, poczytaj trochę i powinieneś sobie poradzić.

> > kajfasz

Interfejs już mam, laptopa też, poczytać już dużo czytałem - ale jakoś to wszystko mi nie wystarcza żeby samodzielnie dobrze to ustawić frown.gif

Ustawiłem sobie dobrze kontrolki paliwa, temperatury przełączania na gaz itd. ale te mapy to dla mnie czarna magia smile.gif

Napisano

> Spróbuj tu http://www.eko-car.com

> Właścicielem jest croma1 z forum www.motonews.pl

Podjedz do SebastianaS z gtw.pl, robilem 2 auta on tylko STAG zaklada, moze i ludzie maja do niego czasami jakies ale, ale akurat jakos sie na tym zna, pozatym robi duze i mocne auta w stylu Porsche Corvett na gaz wink.gif wiec cos tam potrafi.

A z blizej to Boston dworcowa76? bodajrze. Tam kolo Jysk'u i ogrodnika, ja tam ost zrobilem Diego3 w mojej lagunie 2.0T i tez moge jedynie polecic. wink.gif

Napisano

> Interfejs już mam, laptopa też, poczytać już dużo czytałem - ale jakoś to wszystko mi nie wystarcza

> żeby samodzielnie dobrze to ustawić

> Ustawiłem sobie dobrze kontrolki paliwa, temperatury przełączania na gaz itd. ale te mapy to dla

> mnie czarna magia

Rzuć screena - koledzy pomogą:)

Napisano
  • Autor

> Rzuć screena - koledzy pomogą:)

Juz kiedys rzucalem i wiem ze mozna liczyc na pomoc - ale ja poprostu nie potrafie tego ustawic w trakcie jazdy frown.gif A juz trudno jechac kawalek i co chwile leciec wrzucac na forum nowgo screena smile.gif

Napisano

> Juz kiedys rzucalem i wiem ze mozna liczyc na pomoc - ale ja poprostu nie potrafie tego ustawic w

> trakcie jazdy A juz trudno jechac kawalek i co chwile leciec wrzucac na forum nowgo screena

Ale co za problem z tym ustawieniem? Przy założeniu, że masz dobrze dobrane dysze i reduktor?

Najpierw jedziesz na beznynie az Ci sie mapa benzyny sama narysuje. Potem przełączasz na gaz i jedziesz az linia mapy gazu sie narysuje.

Jak widzisz ze np linia mapy gazowej jest nizej od benzynowej to punkt/punkty na mnoznku w miejscu/miejscach gdzie jest taka niezgodność dajesz troche do góry (zaznaczasz je i pare razy przyciskasz strzałką do góry) i znowu sobie jeździsz, Po paru minutach patrzysz i jak linia mapy gazowej sie juz zmienila to ew korygujesz. Oczywiście jak linia mapy gazowej jest wyżej to strzałka w dół. A i jeszcze jedno - linia mnoznika powinna sie zawierać między 1 a 1.6 - przy czym przy najwyzszym obciązeniu (najdłuższe czasy wtrysków) powinna być już (opadać) w pobliżu 1. Jesli wychodzi inaczej to zły rozmiar dysz - ew cisnieniem na reduktorze można spróbowac się ratować

Najlepiej robić to wieczorkiem kiedy ruch mniejszy. Oczywiście punkty korygujesz wcześniej zatrzymując auto - żeby się nie rozbić:)

To naprawdę nic trudnego - robiłem to nawet dla zabawy po ponownej autokalibracji- też dla zabawy:). Grunt to sie zniechęcać. Możesz robić metodą kolejnych przybliżeń - czyli jak za dużo dasz np w górę to nastepnie daj o połowe mniej w dół niż dałeś w górę, potem znowu o połowe w górę lub w dól... A jak na dzień dobry daleś za mało w górę/dół to dajesz jeszcze raz o tyle samo.

Szybciej oczywiście będzie jak będziesz robił to na wyczucie - tzn dajesz o tyle wyzej bądź niżej dostosowują tą zmianę do róznicy odległości między liniami map...

I wiadomo też że po paru dniach się troche rozjedzie - tym sie nie przejmuj. To normalne.

Napisano
  • Autor

No powiem szczerze, że po twoim opisie chyba już skumałem o co chodzi smile.gif Nie wiedziałem właśnie kiedy i w którą stronę mam przesuwać te punkty smile.gif Tylko właśnie z tego co zauważyłem to linie rysyują się trochę różne w zależności od tego gdzie i jak się jeździ. I tu jeszcze nie wiem których linii się trzymać- tzn. po jakim stylu jazdy ....

A dzięki wielkie kolego - po Twoim opisie nabrałem wiary w siebie i będę próbował smile.gif

Napisano

> No powiem szczerze, że po twoim opisie chyba już skumałem o co chodzi Nie wiedziałem właśnie kiedy

> i w którą stronę mam przesuwać te punkty

Na początku też nie bardzo wiedziałem - dlatego, że w instrukcji Staga nie jest to tak wprost napisane (pewnie dlatego że wydawało im się to oczywiste), ale po paru próbach można załapać o co chodzi

>Tylko właśnie z tego co zauważyłem to linie rysyują

> się trochę różne w zależności od tego gdzie i jak się jeździ. I tu jeszcze nie wiem których

> linii się trzymać- tzn. po jakim stylu jazdy ....

Wazne aby zbieranie mapy benzynowej i gazowej bylo robione mniej wiecej na tej samej trasie. W miescie w korku cięzko o takie warunki, ale wieczorkiem gdzies gdzie nia ma zbytnio duzo swiateł i jest do tego jeszcze dodatkowo jakiś dłuższy odcinek paru km do spokojnego pojezdzenia też można.. Staraj się jezdic z róznymi obciązeniami - tak zeby punkty w róznych miejscach pracy silnika sie zbierały - wtedy szybciej mapa sie narysuje lub zmieni

> A dzięki wielkie kolego - po Twoim opisie nabrałem wiary w siebie i będę próbował

Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.