Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.9D 250tyś przebiegu, idzie na kanał-> co sprawdzic?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Moja brava 1.9D właśnie zrobiła 250tyś. km przebiegu. Dlatego zadecydowałem oddać ją na kilka dni do dobrego mechanika.

Moje pytanie jest takie: na co mam zwrócić uwagę jak będę nu mówił co ma przeglądnąć?

Ogólnie autko daje rade, ale mam wrażenie że zaczyna brać olej no i zauważyłem że mam wyciek z lewej strony skrzyni przy półosi. Zamierzam też zrobić rozrząd bo czas nadszedł, wymienić olej, może świece. W zimie auto, które stoi na parkingu odpalało na raz podczas mrozu -20C.

Proszę o podpowiedź na co zwrócić uwagę i o czym pamiętać przy rozmowie jak będę oddawał auto?

Pozdrawiam Paweł.

Napisano

> Witam,

Świece sobie daruj jak odpala w takie mrozy na dyg.

Mechanik sam powinien wiedzieć co sprawdzić.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Świece sobie daruj jak odpala w takie mrozy na dyg.

> Mechanik sam powinien wiedzieć co sprawdzić.

> Pozdrawiam.

No wiem że on będzie wiedział, tego jestem pewien. Tylko fajnie by było pogadać i być w temacie.

Napisano

Nie mam diesla - ale w naszych autkach pada często zawieszenie ,więc to w pierwszej kolejności.

A z ciekawości do kogo dajesz autko bo czasami bywam w Twoich okolicach.

Napisano
  • Autor

> Nie mam diesla - ale w naszych autkach pada często zawieszenie ,więc to w pierwszej kolejności.

> A z ciekawości do kogo dajesz autko bo czasami bywam w Twoich okolicach.

Zawieszenie jest ok, robione już -> Wola Jasienicka, Pan Wiesiek mistrz nad mistrze - 30 lat robi tylko zawieszenie.

A silnik do Darka Trześniowskiego w Szklarach->kiero z Suzuki i jego kolega chyba z Mitsubishi - czy jakoś tak.

Napisano

> Ogólnie autko daje rade, ale mam wrażenie że zaczyna brać olej no i zauważyłem że mam wyciek z

> lewej strony skrzyni przy półosi. Zamierzam też zrobić rozrząd bo czas nadszedł, wymienić

> olej, może świece. W zimie auto, które stoi na parkingu odpalało na raz podczas mrozu -20C.

Miałem to samo, tzn wyciek oleju z lewej półośki, wymieniałem uszczelniacze póżniej półoś a teraz dolewam oleju do skrzyni. Wydaje mi się że to jest jak walka z wiatrakami.

Ile bierze Ci tego oleju? Ja mam 275tyś i na 10tyś ok 1 litr, jak masz podobnie to olej to.

Świec nie wymieniaj jak odpala to zostaw w spokoju. Ja kiedyś z nudów wymieniłem oryginalne fiatowskie świece na boscha (poprawy nie zauważyłem) i w tym roku padła mi jedna. Wsadziłem z powrotem starą świece i odpala jak zwykle.

Możesz sobie kupić 1 lub 2 żeby mieć w zapasie w razie awarii. Wymiana jest banalna.

Napisano

> A silnik do Darka Trześniowskiego w Szklarach->kiero z Suzuki i jego kolega chyba z Mitsubishi -

> czy jakoś tak.

no to rzeczywiscie - beda znac sie na traktorach smile.gif

choc akurat zwykly klekot to ciezko powiedziec co sie tam ma popsuc - klepaly po 500tys i bylo git

common raile i inne turbiniaste chyba tak dlugo nie pozyja smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.