Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydech

Featured Replies

Napisano

Niestety mojej sienie ze starosci padl tlumik srodkowy. co byscie polecili zeby nie wydac na zakup wszystkich oszczednosci? silnik 1.6 16v rok 1998. Myslalem moze o jakims polmostrowie. ewentualnie myslicie eby robic kompletny wydech za jednym razem czy tylko sam tlumik srodkowy ruszac?

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

niewiem jak w 1,6 ale teraz u siebie zmienialem to w sumie srodkowy byl w znosnym stanie, a koncowy misię w rekach rozsypał.

Kuknij pod auto i opukaj koncowy. Jak pruchno będzie to chyba się skumasz zeby.GIF

Napisano
  • Autor

a mozesz cos polecic w miare przystepnego? szukac jakiejs uzywki czy lepiej jakiegos nowego polmostrow?

Pozdr

Paweł

Napisano

w sumie tak.

2,5 roku temu robilem wydech do kaszla we srodkowego od palio jakiegos zemiosla i trzyma sie naprawde swietnie. Balem sie ze spawy padna, ale jest nalot rdzawy i git. Blacha rura itd w swietnym stanie.

Teraz to samo kupilem gdzies za 100 ziko sztuka i mysle ze pare lat wytrzyma.

Lepiej kupic nowe zemioslo niz uzywane ktore pojezdzi rok i padnie. Nie oplaca sie.

Napisano

cokolwiek się nie założy, to i tak środkowy dłużej pożyje, niż końcowy.

poza tym końcowy zawsze możesz samemu sobie zmienić - żadna filozofia nie jest. zmieniaj sam środek, jak końcówka jeszcze dobra

Napisano

to srodkowego samemu nie mozna zmienic ?

ja narazie zamiast koncowego mam kawalek rury, bo koncowy czeka na obspawanie

Napisano

> to srodkowego samemu nie mozna zmienic ?

jak tajle nowe to pewnie można, ale jak stare to tylko rozcinanie i spawanie do kołnierza z dwururki.

Napisano

> A może ktoś skusi się na środkowy przelot

a jak myslisz co tamw sumie jest ?

prawie ze przelot. Jedynie rura ma nawiercone otwory przez cala puszke a w puszcze wata szklana albo cos podobnego tlumiacego wygar, ale spaliny maja wolny przelot nic nie stoi na drodze

Napisano
  • Autor

jeszcze chyba mnie katalizator tez niestety czeka frown.gif. I sie zastanawiam czy sa gdzies jakies zamienniki? katalog intercars mowi o katalizatorze Bosala ale cena 1400 PLN to znaczna kwota jak na wartosc calego auta. na alledrogo sa uzywki i strumienice i to tez mnie jakos nie przekonuje. ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie?

Pozdr

Paweł

Napisano

kup uniwersalny katalizator. chodza po jakies 150 na allegro. Przynajmiej byly rok temu, ale nie wiem ile to cos warte

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.