Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z OC

Featured Replies

Napisano

Sprawa wyglada tak:

pod koniec listopada kupilem samochod, ktory mial OC wazne do 17 stycznia - OC w PZMocie

na poczatku stycznia wypowiedzialem tamto OC i kupilem nowe w MTU

na poczatku marca samochod sprzedalem, zglosilem sprzedaz do MTU

teraz przyszlo pismo z Allianz, gdzie upominaja sie o zaplate skladki za oc od 17 stycznia na rok, ponad 900zl

co robic w takiej sytuacji? nic nie wiedzialem o zadnym ubezpieczeniu w allianz, a nie usmiecha mi sie placic takiej sumy. troche chora sytuacja, poradzcie cos

Napisano

Wygląda na to, że jak kupowałeś auto miał już wtedy podwójne OC tongue.gif o czym nie zostałeś poinformowany

Najlepiej napisz do Rzecznika Ubezpieczonych bo TU nie odpuści

Napisano
  • Autor

dzwonilem do poprzedniego wlasciciela i okazalo sie, ze on oplacal podwoje oc, a poinformowal mnie tylko o istnieniu jednego, jak teraz najlepiej rozwiazac sprawe?

opcja 1. pisac do Allianz z prosba o uniewaznienie polisy - jaka szansa na powodzenie? (tylko zanim cos odpisza minie ustawowy termin 30 dni na wypowiedzenie umowy przez nowego nabywce)

opcja 2. wplacic naleznosc i powiedziec nowemu nabywcy, zeby wypowiedzial OC w Allianz (auto sprzedane przeze mnie 3 marca, czy jesli nowy nabywca wypowie to ubezpieczenie w terminie 30 dni odzyskam skladke za niewykorzystane miesiace??)

doradzcie cos bo juz nerwy trace angryfire.gif

Napisano

> opcja 2. wplacic naleznosc i powiedziec nowemu nabywcy, zeby wypowiedzial OC w Allianz (auto

> sprzedane przeze mnie 3 marca, czy jesli nowy nabywca wypowie to ubezpieczenie w terminie 30

> dni odzyskam skladke za niewykorzystane miesiace??)

> doradzcie cos bo juz nerwy trace

Tak, odzyska Kolega składkę pod warunkiem, że nabywca wypowie ubezpieczenie OC ( w wyznaczonym terminie 30 dni od daty zakupu) i odda polisę.

Napisano
  • Autor

> Tak, odzyska Kolega składkę pod warunkiem, że nabywca wypowie ubezpieczenie OC ( w wyznaczonym

> terminie 30 dni od daty zakupu) i odda polisę.

a jesli nie odda polisy? ja nie mam zadnej polisy i nowy nabywca tym bardziej (tzn nie mamy polisy z allianz)

Napisano

> a jesli nie odda polisy? ja nie mam zadnej polisy i nowy nabywca tym bardziej (tzn nie mamy polisy

> z allianz)

Generalnie zwrot jest jak najbardziej możliwy. W tym konkretnym przypadku dokładnie odpowie jakie formalności należy dopełnić przedstawiciel ubezpieczyciela. Wystarczy zadzwonić do agenta i będzie wszystko jasne ok.gif

Napisano

> Wystarczy zadzwonić do agenta i

> będzie wszystko jasne

Ja bym się na samym agencie nie opierał wink.gif

Napisano

Nic nie plac. Jak beda chcieli odzyskac kase to beda musieli Ci zalozyc sprawe. Watpie zeby jakikolwiek sad uznal twoja wine.

Napisz pismo do Alianza i wytlumacz co i jak. Jak beda mieli chodz roche oleju w glowie to odpuszcza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.