Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana końcowek drążków kierowniczych 1.4 12v

Featured Replies

Napisano

Witam. ja w tytule zamierzam się za to zabrać. pytanie jak to zrobić w miarę przyzwoicie aby na zbieżność zdołał dojechać i jakie klucze będą mi potrzebne. Proszę o rady i z góry dziękuję

Napisano

> Witam. ja w tytule zamierzam się za to zabrać. pytanie jak to zrobić w miarę przyzwoicie aby na

> zbieżność zdołał dojechać i jakie klucze będą mi potrzebne. Proszę o rady i z góry dziękuję

Najpierw odkręcasz kontrę kluczem zdaje się 22 (najlepiej duży nastawny), ale tylko popuść o około 1/4 obrotu. Jak masz suwmiarkę, to przyłóż do powierzchni przylegania kontry i do środka główki końcówki (miseczka zakrywająca sworzeń ma około 2 cm więc łatwo wycelować w środek). Wybij końcówkę, odkręć, wkręć nową tak daleko, aby odległość z suwmiarki się zgadzała. Nie sugeruj się ilością obrotów, bo każda końcówka ma inaczej gwint zaczęty. Pamiętaj, aby kontra pozostała na swoim miejscu przy pomiarach. Jak nowa końcówka będzie krótsza, to kontrę wykręcisz, jak będzie dłuższa, to wkręcisz.

Napisano

> Najpierw odkręcasz kontrę kluczem zdaje się 22 (najlepiej duży nastawny), ale tylko popuść o około

> 1/4 obrotu. Jak masz suwmiarkę, to przyłóż do powierzchni przylegania kontry i do środka

> główki końcówki (miseczka zakrywająca sworzeń ma około 2 cm więc łatwo wycelować w środek).

> Wybij końcówkę, odkręć, wkręć nową tak daleko, aby odległość z suwmiarki się zgadzała. Nie

> sugeruj się ilością obrotów, bo każda końcówka ma inaczej gwint zaczęty. Pamiętaj, aby kontra

> pozostała na swoim miejscu przy pomiarach. Jak nowa końcówka będzie krótsza, to kontrę

> wykręcisz, jak będzie dłuższa, to wkręcisz.

Ja w zeszłym roku wymieniałem końcówki to moja stara miała dokładnie taką samą długość jak nowa. W sumie to nie spotkałem się z przypadkiem żeby końcówki były różne. Dlatego ja mam trochę inny algorytm na wymianę końcówek.

Pierw wybijam końcówkę z piasty, potem odkręcam końcówkę tak aby nakrętka kontrująca ani nie drgnęła, po prostu końcówkę traktuję jak kontrę do nakrętki. Potem Wkręcam nową końcówkę mocno aż pod kontrującą nakrętkę. Jeszcze nigdy nie miałem tak abym musiał zbieżność na nowo ustawiać, a zawsze na wszelki wypadek jadę luknąć na stację kontroli czy aby na pewno nic się nie zmieniło.

Napisano

> sumie to nie spotkałem się z przypadkiem żeby końcówki były różne.

Ja zajmuję się tym zawodowo i różnice w długości 1-2mm w zależności od producenta końcówki to nic nadzwyczajnego. Jeśli mają tą samą długość, to Twoja metoda też jest dobra. Często po wymianie końcówek, jak ustawiam takimi metodami zbieżność, żeby klient dojechał kawałek do zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej, okazuje się, że chłopaki nie mają co ustawiać cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.