Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obroty silnika

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem posiadaczem Fiat Panda 1.1. z 2004r mam go od nowości i teraz mam problem a mianowicie po odjęciu gazu silnik wolno schodzi z wysokich obrotów i jeszcze zauważyłem że przy rozgrzanym silniku skacze wskaznik temperatury. Proszę o pomoc!!

Napisano

> Witam, jestem posiadaczem Fiat Panda 1.1. z 2004r mam go od nowości i teraz mam problem a

> mianowicie po odjęciu gazu silnik wolno schodzi z wysokich obrotów

Pewnie przepustnica do czyszczenia, ale mogę się mylić. Niech się inni w tej materii wypowiedzą.

> i jeszcze zauważyłem że

> przy rozgrzanym silniku skacze wskaznik temperatury. Proszę o pomoc!!

Wątek o falowaniu znajduje się tutaj - KLIKNIJ MNIE.

Napisano

> Witam, jestem posiadaczem Fiat Panda 1.1. z 2004r mam go od nowości i teraz mam problem a

> mianowicie po odjęciu gazu silnik wolno schodzi z wysokich obrotów i jeszcze zauważyłem że

1. Wyczyść przepustnice a jak to nie pomoże to potencjometr przepustnicy papa powiedział.

2. Mamy osobny wątek do przywitania się i opisania autka

Napisano

a moze linka zatarta i ciezko sie cofa?

wez reka podkrec obroty na przepustnicy i zobaczy czy zamyka sie rowno ze spadaniem obrotow czy nie.

Napisano
  • Autor

> 1. Wyczyść przepustnice a jak to nie pomoże to potencjometr przepustnicy papa powiedział.

> 2. Mamy osobny wątek do przywitania się i opisania autka

Dzięki wielkie! popatrze jeszcze

Napisano
  • Autor

> 1. Wyczyść przepustnice a jak to nie pomoże to potencjometr przepustnicy papa powiedział.

> 2. Mamy osobny wątek do przywitania się i opisania autka

Dziękuje. a może jakis link do tego wątka odnośnie przywitania mozesz podesłać? bo jeszcze jestem ciemny w tych sprawach blush.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie przepustnica do czyszczenia, ale mogę się mylić. Niech się inni w tej materii wypowiedzą.

> Wątek o falowaniu znajduje się tutaj - KLIKNIJ MNIE.

Dzięki wielkkie

Napisano

> mianowicie po odjęciu gazu silnik wolno schodzi z wysokich obrotów i jeszcze zauważyłem że

normalnie... sasiad wink.gif

w kwesti falujacego wskaznika - calkowicie ustapilo po wymianie termostatu - cudowalem z odpowietrzaniem, przyslanianiem wlotu powietrza i tylko coraz bardziej falowal

Napisano
  • Autor

> normalnie... sasiad

> w kwesti falujacego wskaznika - calkowicie ustapilo po wymianie termostatu - cudowalem z

> odpowietrzaniem, przyslanianiem wlotu powietrza i tylko coraz bardziej falowal

No dzięki!! a jaki to jest koszt??

Napisano

caly termostat - 60zl [LiNK] + nowa uszczelka 8-9zl

mozesz kupic sam wklad na 20zl na allegro + nowa uszczelka

do tego potrzeba jednej nowej opaski zaciskowej na srubke i mozna plyn chlodzacy zmienic, a po wszystkim odpowietrzyc jak nalezy.

Napisano

> No dzięki!! a jaki to jest koszt??

hmmm..... w sumie (plyn, termostat, robocizna) cos w okoliach 200 wychodzilo - z tym ze ja robilem "przy okazji" innej roboty wiec dokladnie nie analizowalem kosztu samej wymiany termostatu - ale nie ma co zwlekac.. z czasem stanie sie tak ze bedziesz mial caly czas niedogrzany silnik - na przyszla zime to wyjdzie

Napisano

> caly termostat - 60zl [LiNK] + nowa uszczelka 8-9zl

> mozesz kupic sam wklad na 20zl na allegro + nowa uszczelka

> do tego potrzeba jednej nowej opaski zaciskowej na srubke i mozna plyn chlodzacy zmienic, a po

> wszystkim odpowietrzyc jak nalezy.

oszczednosc pozorna...

lepiej pojechac zaplacic wziac rachunek/paragon/fakture* i pozniej jak zacznie znowu to masz w ramach reklamacji - a jak widac z przypadkow Darka (o ile mnie pamiec nie myli) termo potrafi byc bardzo zawodne i bardzo roznie z jakoscia jest.... wiec naprawde warto u kogos - np aso zrobic zeby potem pojechac i moc powiedziec... sie zepsulo prosze zrobic znowu - tyle ze tym raze4m za friko wink.gif

*niepotrzebne skreslic

Napisano

> lepiej pojechac zaplacic wziac rachunek/paragon/fakture* i pozniej jak zacznie znowu to masz w

> ramach reklamacji - a jak widac z przypadkow Darka (o ile mnie pamiec nie myli) termo potrafi

> byc bardzo zawodne i bardzo roznie z jakoscia jest.... wiec naprawde warto u kogos - np aso

> zrobic zeby potem pojechac i moc powiedziec... sie zepsulo prosze zrobic znowu - tyle ze tym

> raze4m za friko

> *niepotrzebne skreslic

dokładnie jak piszesz Radku- gdzieś czytałem, iż średnio 30 % termostatów jest sprawnych - reszta bardziej lub mniej uszkodzonych.

w tym roku nic już z tym nie robiłem- nie było kiedy, a obecnie przy wyższych temp nie jestem w stanie zbadać problemu bo wskazówka stoi jak należy

Napisano

> oszczednosc pozorna...

godzina roboty i 28zl, to nie majatek.

dla mnie wiekszym kosztem bylo by jechanie do ASO, czekanie na wykonanie uslugi i pozniejszy powrot do domu. finansowo mi sie to nie oplaca. wole zostac 2 nadgodziny w swojej pracy niz siedziec jak gamuła modlac sie, zeby mechanik w ASO mial dobry dzien. zlosnik.gif

Napisano

> godzina roboty i 28zl, to nie majatek.

> dla mnie wiekszym kosztem bylo by jechanie do ASO, czekanie na wykonanie uslugi i pozniejszy powrot

> do domu. finansowo mi sie to nie oplaca. wole zostac 2 nadgodziny w swojej pracy niz siedziec

> jak gamuła modlac sie, zeby mechanik w ASO mial dobry dzien.

przeczytaj wątek i za 28 pln kup mi oryginalny termostat bo same wkłady i inne już testowałem - dziekuję - postoję no.gif

Napisano

> bo same wkłady i inne już testowałem

daj linka do watku, bo chetnie poczytam...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.