Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dysze nawiewu na nogi pasażerów z tyłu

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pytanko odnośnie dysz z tematu posta. Czy ktoś dobierał sie do nich na odcinku pod nogami kierowcy?? Dobiega mnie z tamtego miejsca wkurzający dośc dzwięk plastiku obijającego się o metal. dzwięk generowany jest w momencie gdy podnoszę nogę do góry( maleje siła nacisku na dyszę, co powoduje że w którymś miejscu dotyka do metalowej częsci podłogi i dźwięczy dośc denerwująco). Ciekawostką jest, że gdy zmienię temperaturę powietrza na największą( mam manualną klimę - a więc pokrętło temperatury na maxa na czerwone) dźwięk niknie, tak jakby tworzywo lub coś innego miekło i niwelowało stukanie. Pytanie moje brzmi, czy te dysze są czymś do podłogi przyklejone, przymocowane czy sa tak poprostu ułozone i przykryte wykładziną? I w jaki sposób mogę się dostać w mozliwie bezinwazyjny i jak najmniej niszczycielski sposób aby usztywnić te dysze jakąś gąbką lub przykleić do podłogi taśma dwustronnną, bo dźwięk jest niezwykle wkurzający na dłuższą metę angryfire.gif

Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie sugestie

Napisano

> Witam,

> mam pytanko odnośnie dysz z tematu posta. Czy ktoś dobierał sie do nich na odcinku pod nogami

> kierowcy?? Dobiega mnie z tamtego miejsca wkurzający dośc dzwięk plastiku obijającego się o

> ......

Najprościej jest się tam chyba dostać od strony progu, trzeba go wyrwać i zadrzeć do góry wykładzinę.... powietrze leci taką plastikową kanciatą rurką.... jest ona zwyczajnie położona na podłodze w takim zagięci, tzn. podłoga jest odpowiednio wyprofilowana.... mocowań tam żadnych nie widziałem, luz faktycznie lekki jest wiec klepać może, na moje oko wystarczy podłożyć kawałek jakiegoś materiału pod tą rurkę i tyle wink.gif

Napisano
  • Autor

> Najprościej jest się tam chyba dostać od strony progu, trzeba go wyrwać

Hmm, a jaka jest szansa, że coś połamię w plastikowym elemencie przykrywajacym próg? smile.gif A składając wszystko do kupy wystarczy porządnie wcisnąć ? tam sa jakieś zatrzaski , spinki czy coś podobnego??

Napisano

> Hmm, a jaka jest szansa, że coś połamię w plastikowym elemencie przykrywajacym próg? A składając

> wszystko do kupy wystarczy porządnie wcisnąć ? tam sa jakieś zatrzaski , spinki czy coś

> podobnego??

Cały ten plastikowy próg jest na zatrzaski, tam przy uchu do otwierania klapy chyba jest 1 śrubka, ale nie pamiętam, u pasażera na pewno jest w tamtym miejscu. Poza tym musisz go podważyć i ciągnąć na chama aż wyjdzie, trzyma się bardzo mocno, jak jak wyciągałem to nic nie pękło, a potem jak wsadziłem (potrzeba troche siły zaby zatrzasnąć te zatrzaski) to nie ma żadnej różnicy, nic nie odstaje.

Jedyne co mogę ci poradzić to zostawić samochód na dworze z otwartymi drzwiami tak aby słońce nagrzało próg, wtedy powinien wyjść łagodniej.

ps. Ja rozumiem że 1 kwietnia, no ale bez przesady, nie idzie rozszyfrować tych postów :/

Napisano
  • Autor

> ps. Ja rozumiem że 1 kwietnia, no ale bez przesady, nie idzie rozszyfrować tych postów :/

Hehe, ja z rozszyfrowaniem dałem sobie rade - wcisnałem post do edycji i było już normalna czcionką napisane smile.gif

A propos wajchy do otwierania pokrywy silnika - ją też trzeba zdemontować tak aby osłona progu dała się oddzielic od reszty??Srubka przy rączce jest, ale zastanawiałem się nad samą rączką...

Napisano

> Hehe, ja z rozszyfrowaniem dałem sobie rade - wcisnałem post do edycji i było już normalna czcionką

> napisane

> A propos wajchy do otwierania pokrywy silnika - ją też trzeba zdemontować tak aby osłona progu dała

> się oddzielic od reszty??Srubka przy rączce jest, ale zastanawiałem się nad samą rączką...

Szczerze nie pamiętam jak to tam było, rozbierałem to wspólnie z tatą wiec co konkretnie odkręcałem nie pamiętam, tym bardziej że rozkręcałem nieco więcej niż tobie potrzeba 270751858-jezyk.gif

Tak jak mówię, na pewno najprościej będzie się tam dostać od progu, próg jest na zatrzaski i trzeba mocno pociągnąć, potem zadrzeć wykładzinę i mamy już dostęp do tej rurki wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.