Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierunkowskazy

Featured Replies

Napisano

Witam!

Panowie od wczoraj mi kierunkowskazy robią na złość angryfire.gif

raz działają, raz nie działają...

Z początku myślałem że to bezpiecznik. Ale jak przejechałem pare km to znowu zaczęły działać spineyes.gif

Gdzie szukać przyczyny? Musze rozbierać kierownice żeby sie dostać do tej wajchy?

Aha dzisiaj jak przestały działać to walnąłem ręką w licznik...niby pomogło. Czy jest taka możliwość że w liczniku jakieś kabelki się wypięły/poluzowały?

Pomóżcie bo szlag mnie trafia icon_rolleyes.gif

Napisano

> Witam!

> Panowie od wczoraj mi kierunkowskazy robią na złość

> raz działają, raz nie działają...

> Z początku myślałem że to bezpiecznik. Ale jak przejechałem pare km to znowu zaczęły działać

> Gdzie szukać przyczyny? Musze rozbierać kierownice żeby sie dostać do tej wajchy?

> Aha dzisiaj jak przestały działać to walnąłem ręką w licznik...niby pomogło. Czy jest taka

> możliwość że w liczniku jakieś kabelki się wypięły/poluzowały?

> Pomóżcie bo szlag mnie trafia

Ja tak miałem, że raz działały raz sobie umarły, wymieniłem bezpiecznik, znowu wywaliło bezpiecznik, i wtedy w ogóle nie działały crazy.gif

okazało się że przerywacz kierunkowskazów powoli mówił papa i w ogóle się zjarał grinser006.gif

nówka 12,- w sklepie z częściami do fiata grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tak miałem, że raz działały raz sobie umarły, wymieniłem bezpiecznik, znowu wywaliło

> bezpiecznik, i wtedy w ogóle nie działały

> okazało się że przerywacz kierunkowskazów powoli mówił papa i w ogóle się zjarał

> nówka 12,- w sklepie z częściami do fiata

A gdzie znajde ten przerywacz kierunkowskazów? zlosnik.gif

On jest tam gdzie bezpieczniki, pod kierą z lewej strony?

Napisano

> A gdzie znajde ten przerywacz kierunkowskazów?

> On jest tam gdzie bezpieczniki, pod kierą z lewej strony?

A przekaźnik sprawdziłeś ?

Napisano
  • Autor

> A przekaźnik sprawdziłeś ?

Jeszcze nie.

Tak mam od przedwczoraj. Wczoraj było caly dzien ok, dopiero wieczorem sie spsuło. A po ciemaku grzebał nie będe 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jeszcze nie.

> Tak mam od przedwczoraj. Wczoraj było caly dzien ok, dopiero wieczorem sie spsuło. A po ciemaku

> grzebał nie będe

U mnie była to ewidentna wina przekaźnika - zapłaciłem 21 zł, wymieniłem i jak ręką odjął

Aha, jakbyś nie wiedział to przekaźnik ma numer 21

Napisano
  • Autor

> U mnie była to ewidentna wina przekaźnika - zapłaciłem 21 zł, wymieniłem i jak ręką odjął

> Aha, jakbyś nie wiedział to przekaźnik ma numer 21

A powiedz mi( ba ja laik jestem) gdzie on jest?

I czym go sprawdzic czy jest dobry czy walnięty.

Napisano

> A powiedz mi( ba ja laik jestem) gdzie on jest?

> I czym go sprawdzic czy jest dobry czy walnięty.

Pod deską rozdzielczą od strony kierowcy masz taką klapkę - za nią są przekaźniki. Ja jak sprawdzałem to tylko metodą na słuch - może i błędnie ale trafiłem w problem - włączasz kierunkowskaz i słuchasz czy przekaźnik cyka, jeśli nie to wymieniasz

Napisano

Minionej zimy miałem tak w CCS, ze czasami w prawo nie dzialał kierunek. W miedzy czasie zniknęły spryskiwacze i juz miałem typowac przełącznik pod kierą... Po sprawdzeniu czy to prawy przód czy tył okazało się, ze styk w oprawce wystarczyło odgiąć, bo zarowa nie miała kontaktu ok.gif

Napisano
  • Autor

> Pod deską rozdzielczą od strony kierowcy masz taką klapkę - za nią są przekaźniki. Ja jak

> sprawdzałem to tylko metodą na słuch - może i błędnie ale trafiłem w problem - włączasz

> kierunkowskaz i słuchasz czy przekaźnik cyka, jeśli nie to wymieniasz

Sprawdziłem ok.gif

Dziwnie to wygląda oslabiony.gif Wyjąłem go obejrzalem, niby caly. Włożyłem , włączyłem kierunek - sprawdziłem czy przypadkiem nie nagrzewa sie ten przekaźnik. Nie, nic sie nie dzieje.

Ale jak przestaje działać to palcem przyciskam ten przekaźnik i odziwo działa icon_eek.gif Zdejmę palec, podziała jeszcze 3-4s i znowu klapa.

To wina przekaźnika? do wymiany? Czy coś tam styka nie tak jak powinno?(za lekko)

Napisano

> Sprawdziłem

> Dziwnie to wygląda Wyjąłem go obejrzalem, niby caly. Włożyłem , włączyłem kierunek - sprawdziłem

> czy przypadkiem nie nagrzewa sie ten przekaźnik. Nie, nic sie nie dzieje.

> Ale jak przestaje działać to palcem przyciskam ten przekaźnik i odziwo działa Zdejmę palec,

> podziała jeszcze 3-4s i znowu klapa.

> To wina przekaźnika? do wymiany? Czy coś tam styka nie tak jak powinno?(za lekko)

Wymień przekaźnik, koszt niewielki a wydaje mi się, że to właśnie tutaj leży przyczyna problemu ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.