Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Senator - montaz alarmu

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chcialbym do Senatora zamontowac alarm, alarm lepszego producenta, nie jakies tanie badziewie.

Tylko co gdzie i jak.... gdzie sie wpinac, gdzie najlepiej zamontowac centralke autoalarmu?

Czy ktos montowal alarm w Senatorze? Auto jak z podpisu.

Wszelkie wskazowki mile widziane. wink.gif

Napisano

Do Omegi B mam opis co i jak podłączyć.... Tylko czy to ci coś pomoże hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Do Omegi B mam opis co i jak podłączyć.... Tylko czy to ci coś pomoże

Mam taki problem ze........ jeszcze nie grzebalem przy Senatorze. . . Nawet nie wiem gdzie z kablami sie wpiac, w ktore miejsca itp...

Szukalem w ,,guglach" ale nic takiego nie znalazlem. frown.gif

Napisano

Moze inaczej: przyjmij, ze Senator to konstrukcja bardzo podobna do OB. Ogolnie, jesli dysponujesz schematem elektrycznym i umiesz go czytac, podlaczenie alarmu nie bedzie stanowic najmniejszego problemu. Instalowalem alarmy i centralne zamki w wielu samochodach roznych marek, przy niektorych nawet nie posiadajac schematu, dysponujac jedynie miernikiem, instalacja odbyla sie bez problemow.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Własnie w tym problem ze nawet nie mam schamatu.

Szukalem, ale nie znalazlem.

Napisano

To jeszcze inaczej: do instalacji alamu beda potrzebne przylaczenia do:

- masy (karoseria lub przewod brazowy przy skrzynce lub w wiazce przewodow),

- 12V stale (przewod czerwony),

- plus po stacyjce (linia 15, przewod czarny),

- sygnal z krancowek drzwi (przewod szary, wymontuj krancowke i sprawdz kolory przewodow, oraz wymontuj lamke oswietlenia wnetrza, sprawdz czy jeden przewod od krancowki idzie do lampki -sterowanie masa- i rozlacza/zalacza obwod przy nacisnieciu/odpuszczeniu krancowki),

- przewod sygnalizacji otwarcia klap (bagaznika lub pokrywy silnika, najlepiej jako osobna linie, co alarm na pewno oferuje, a nie na sztuke do calego oswietlenia wnetrza, co jest najczesciej spotykane...)- co do pokrywy silnika, przewlekasz przewod do komory silnika i instalujesz krancowke niefabryczna), do pokrywy bagaznika podlaczasz sie przewodem z alarmu do przewodu zalaczajacego lampke w bagazniku),

- przewody do kierunkowskazow, to latwo znalezc, a kolorow nie pamietam...

- odciecie lub odciecia obwodow...proponuje pomyslec samemu, bez bytania kogokolwiek, chyba ze zaufanego i nie propagowac rozwiazania publicznie, jak rowniez miejsca schowania centralki alarmowej najlepiej jak upchniesz ja w trudno dostepnym miejscu i dodatkowo owiniesz gabka w celu wyciszenia przekaznikow z centralce, dobre ukrycie centralki wymaga nieco rozbierania),

- sterowanie centralnym zamkiem, tu jest standardowo, do przewodow sterujacych oryginalna centralka przez kluczyk, latwo znalezc.

Dodatkowe funkcje, jakie oferuje alarm wedle uznania. Podczas isntalacji staraj sie uzywac przewodow oryginalnych (jesli chodzi o sztukowanie), w celu upodobnienia instalacji do oryginalnej oraz takze zblizonej do oryginalnej tasmy izolacyjnej i peszli. Im wiecej inwencji w to wlozysz, tym lepiej woz bedzie zabezpieczony.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzieki, jutro cos zaczne ,,dlubac"

Dzis stojac w kolejce w sklepie, widzialem jak dwoch typow sie przygladalo, natepnie wsiedli w auto i zrobili dwa kolka na parkingu, zwalniajac przy moim Senatorze nono.gif. Byc moze tak z ciekawosci tylko .... ale ja wole cos dolozyc z zabezpieczen busted.gif

Jeszcze mam wszystko w oryginale, nic nie bylo dlubane w elektryce, wnetrzu, blacharce oraz przy silniku.

Napisano

To centralkę umieść tak, żeby dobranie do tego miejsca zajęło Ci ze 2h i kable do zabezpieczeń postaraj się tak doprowadzić żeby nie były dostępne w 5 minut. wink.gif

Napisano
  • Autor

> To centralkę umieść tak, żeby dobranie do tego miejsca zajęło Ci ze 2h i kable do zabezpieczeń

> postaraj się tak doprowadzić żeby nie były dostępne w 5 minut.

Tak wiem o tym. Juz mam koncepcję na montaż.

Alarm kupiłem ,, Polarbear CMT7 ". Zbyt tani nie był, ale według znajomego, ktory sie tym zajmuje, nigdy nie mial reklamacji na produkty tej firmy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.