Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Który Silnik do Vectry C Kombi

Featured Replies

Napisano

Witam po raz kolejny,

mamy z bratem dylemat a mianowicie zastanawiamy się nad wyborem silnika do Vectry C kombi. Za chwilę brat będzie kupował takie autko. Jeśli chodzi o benzynę to wiadomo że będzie to 1.8 (140KM) a jeśli chodzi o diesla to co polecacie? Myślimy nad 1.9 tylko czy wersja 120 KM czy 150KM? Co możecie powiedzieć o tych silnikach dieslowskich? Mamy na oku takie autko (150KM) z przebiegiem ok. 150 tys z 2007r. Użytkowana przez firmę.

Czy silnik 1.8 nadaje się na zasilanie gazem?

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Witam po raz kolejny,

> mamy z bratem dylemat a mianowicie zastanawiamy się nad wyborem silnika do Vectry C kombi. Za

> chwilę brat będzie kupował takie autko. Jeśli chodzi o benzynę to wiadomo że będzie to 1.8

> (140KM) a jeśli chodzi o diesla to co polecacie? Myślimy nad 1.9 tylko czy wersja 120 KM czy

> 150KM? Co możecie powiedzieć o tych silnikach dieslowskich? Mamy na oku takie autko (150KM) z

> przebiegiem ok. 150 tys z 2007r. Użytkowana przez firmę.

> Czy silnik 1.8 nadaje się na zasilanie gazem?

> Z góry dziękuje.

> Pozdrawiam

Tylko silnik fiata żaden inny zeby.GIF

a co do wyboru mocy to już zależności od kasy. Ja mam 120 jestem z niej zadowolony ale jak by mi ktoś dał 150 to bym pewnie nie narzekał. zeby.GIF

tylko pamiętaj że kołodwumasowe (koło zamachowe) już za nie długo będzie do wymiany. Przy 150 prawdopodobnie turbina ma swoje nakręcone.

A na marginesie po co ci auto z silnikiem benzynowym ?? jeżeli dla osiągów to 1,8 to trochę mało

to ciekawe bo pre wątków niżej, kolega ma na oku vectre z 05 i mniejszym przebiegiem. hehe.gif pewnie i nigdy nie była bita a kierowcą jest kobieta, emeryt. hahaha.gif że są ludzie w którzy to wierzą

Napisano

Z benzyn też można powybierać coś ciekawego 2.2 Direct - rzadko spotykany, ale powinien mieć fajne osiągi - gazu niet. 2.0T 175KM też powinien sobie dawać radę - myślisz na turbo dieslem to pomyśl nad turbo benzyną. ok.gif

Napisano
  • Autor

hmmm ja bym najchętniej bratu doradził benzynę 1.8 (140KM) gdyż sam mam benzynę i dodatkowo gaz. Bardzo ekonomiczna jazda, a osiągi ok w moim przypadku. W tym przypadku celem jest zakup autka dla rodziny czteroosobowej smile.gif Osiągi są ważne ale nie najważniejsze, liczy się tez ekonomika jazdy. Słyszałem o tym silniku 2.2 ale ciężko rzeczywiście go spotkać .... a o diesla pytamy gdyż możliwe że nie znajdziemy ciekawego egzemplarza w benzynie a w dieslu i dlatego chcielibyśmy się dowiedzieć co i jak ..... ten nasz namierzony model śmiga jeszcze w firmie, ma robione serwisowanie tak jak powinno być, fakturki są na wszystko i można to jeszcze sprawdzić w samym serwisie smile.gif

Napisano

> Z benzyn też można powybierać coś ciekawego 2.2 Direct - rzadko spotykany, ale powinien mieć fajne

> osiągi - gazu niet. 2.0T 175KM też powinien sobie dawać radę - myślisz na turbo dieslem to

> pomyśl nad turbo benzyną.

Tyle, ze w 2.2 Direct pompa wtryskowa lubi bardzo czesto mowic papa - IMO auto z tym silnikiem tylko na gwarancji rotfl.gif

Napisano

> Tyle, ze w 2.2 Direct pompa wtryskowa lubi bardzo czesto mowic papa - IMO auto z tym silnikiem

> tylko na gwarancji

Pompa wtryskowa w Z22YH? rotfl.gif

Napisano

Jak mniemam chodzi o pompę wysokiego ciśnienia czy jakoś tak. zlosnik.gif

Napisano

> Jak mniemam chodzi o pompę wysokiego ciśnienia czy jakoś tak.

Na moje oko pomyliły mu się silniki 2.2 Direct z 2.2 DTI grinser006.gif

Napisano

Też możliwe, ale faktycznie w 2.2 Direct ponoć jakiś problem z układem paliwowym bywał.

Napisano

> Jak mniemam chodzi o pompę wysokiego ciśnienia czy jakoś tak.

Byc moze blad tlumaczenia, byc moze uzlem 'zwyczajowego' okreslenia - tak czy siak, jak najbardziej popmpa wtryskowa (injection pump) istnieje klik biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.