Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lekkie bicie przy większej prędości

Featured Replies

Napisano

witajcie

Założyłem alu z oponami 195/50r15 wszystko jest super, ale przy prędkości >160km/h czuje takie jakby bicie z tyłu. Gdy trzymam rękę na tylnej kanapie nie czuje tego charakterystycznego które przenosi się na wszystko wewnątrz. Nie wiem teraz czy to wina alu czy po prostu przy tak mały m aucie i stosunkowo szerokich oponach takie efekty będą. Tak mam także podczas hamowania, tak jakby szarpanie lekkie. Tarcze nowe proste, tak samo jak i klocki.

Napisano
  • Autor

> może kamień wszedł w rzeźbę opony

pewnie coś mogło wejść, wiem, że to głupie z mojej strony ale przed założeniem alu nie pojechałem na sprawdzenie czy są proste, zaufałem sprzedającemu i mam nadzieje, że mnie w błąd nie wprowadził. Jutro jadę do do zakładu wulkanizacyjnego, żeby sprawdzili ewentualnie wyważyli koła, bo na oko są proste. Ale jak wiadomo na oko to chłop umarł.

Napisano
  • Autor

> pewnie coś mogło wejść, wiem, że to głupie z mojej strony ale przed założeniem alu nie pojechałem

> na sprawdzenie czy są proste, zaufałem sprzedającemu i mam nadzieje, że mnie w błąd nie

> wprowadził. Jutro jadę do do zakładu wulkanizacyjnego, żeby sprawdzili ewentualnie wyważyli

> koła, bo na oko są proste. Ale jak wiadomo na oko to chłop umarł.

niestety, wszystkie 4 felgi do prostowania :/ już nic nigdy nie kupie od polaka.

Napisano
  • Autor

> wypraszam sobie...

A ja sobie wypraszam oszustwa, felgi miały nie mieć żadnych bić a czuć je w czasie jazdy.

Napisano

> A ja sobie wypraszam oszustwa, felgi miały nie mieć żadnych bić a czuć je w czasie jazdy.

Może gościu nie jeździł na Niemieckich autostradach i nie wiedział, że przy 160 km/h takie bicia występują.

Swoją drogą nie założyłbym nowych felg bez wyważenia, a co dopiero używanych hmm.gif

Napisano

Czemu nie wyważyłeś/sprawdziłeś felg przed założeniem ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czemu nie wyważyłeś/sprawdziłeś felg przed założeniem ?

nie sprawdzałem, to był mój błąd. W sumie dziwie się, wcześniej zrobiłem ponad 100tyś na innych alu w golfie 3 i jak sprzedawałem koła facet myślał, że felgi są prawie nowe. Po prostu trzeba umieć jeździć a nie zaliczać wszystkie wyrwy w jezdni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.