Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ściąga w prawo

Featured Replies

Napisano

Witam w tamtym sezonie nabyłem komplet opon i felg (wszystko nowe), niestety po założeniu okazało się że ściąga na prawo, myślałem że źle wyważone bo po przełożeniu na zimowe nic nie ściąga. Gdy w tym sezonie pojechałem do znajomego mechanika w celu wyważenia i przełożenia kół, po przełożeniu dalej ściąga (napewno dobrze wyważył) - pytania czy jechać na zbieżność skoro na zimówkach wszystko jest ok?

Napisano

Moim zdaniem to ewidentna wina opony. Spróbuj pokombinować z przekładaniem opon przód - tył.

Napisano

U mnie ściąga na prawo przez krzywy amortyzator w lewym kole. Widać gołym okiem różnice w nachyleniu kół.

Napisano

> U mnie ściąga na prawo przez krzywy amortyzator w lewym kole. Widać gołym okiem różnice w

> nachyleniu kół.

Może to być też wina uszkodzonego łącznika stabilizatora ?? oraz faktu że mam lekko przekręconą kierownicę w prawo podczas jazdy na wprost ?

Napisano

> Moim zdaniem to ewidentna wina opony. Spróbuj pokombinować z przekładaniem opon przód - tył.

Witam mam też ten problem po zmianie opon na letnie (nówki) coś lekko ściąga w prawo. Sprawdziłem zbieżność na tzw. ścieżce w ASO i wyszło w miarę OKI -1,4 mm. Też mi koleś proponował zamienić koła powinno pomóc.

stilak 1.6 16V LPG 5D

Napisano

> Może to być też wina uszkodzonego łącznika stabilizatora ?? oraz faktu że mam lekko przekręconą

> kierownicę w prawo podczas jazdy na wprost ?

Z tego co mi mówiono to łącznik nie ma wpływu na nachylenie koła

Napisano

> Moim zdaniem to ewidentna wina opony.

Moim też wina opon , mam tylko odwrotnie. Na zimówkach szczególnie jak jest nierówna droga to sciąga w lewo, natomoast przy letnich na karzdej nawierzchni jest idealnie.

Napisano
  • Autor

> Moim też wina opon ,

Czyli tył na przód i patrzymy jak jest ?

Napisano

> Czyli tył na przód i patrzymy jak jest ?

dokładnie ok.gif

Napisano

> Czyli tył na przód i patrzymy jak jest ?

Każda metoda jest dobra, byle skuteczna. Jednak moim zdaniem bez sprawdzenia geometrii nie obejdzie się. spy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.