Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

osłona gumowa półosi

Featured Replies

Napisano

mam do wymiany oslone gumowa polosi od str.skrzyni biegow, cieknie troche olej.. same detale nie sa zbyt drogie, pytanie czy jest z tym duzo roboty i jaki moze byc koszt za robocizne? czy mozna tak jezdzic czy lepiej zrobic to? pacjent cc700..

Napisano

Jak wiesz jak to roboty na góra 2 h.

Odkręcasz koło odkręcasz amorek.odsłaniasz przegub gumowy 2-ma srubsztakami odciągasz piersciem w przegubie i w tym samym czasie wciskasz półos do skrzyni tak żeby półoś wyskoczyła z przegubu.Jak wyskoczy to odkręcasz osłone półosi od strony skrzyni i wyciągasz całą oś.montarz w odwrotnej kolejności.Ja zmieniałem tak z 10 razy i niepowinieneś mieć problemu sam tego zrobić.

Jak zamierzasz robić to zam to radze robić to w pomieszczeniu żeby piasek nie dostał sie do przegubu.

Napisano

> Jak wiesz jak to roboty na góra 2 h.

> Odkręcasz koło odkręcasz amorek.odsłaniasz przegub gumowy 2-ma srubsztakami odciągasz piersciem w

> przegubie i w tym samym czasie wciskasz półos do skrzyni tak żeby półoś wyskoczyła z

> przegubu.Jak wyskoczy to odkręcasz osłone półosi od strony skrzyni i wyciągasz całą oś.montarz

> w odwrotnej kolejności.Ja zmieniałem tak z 10 razy i niepowinieneś mieć problemu sam tego

> zrobić.

> Jak zamierzasz robić to zam to radze robić to w pomieszczeniu żeby piasek nie dostał się do

> przegubu.

Proponuje jednak nie odkręcać amortyzatora (przegub powinien bez tego wyjść a zaoszczędzisz na zbieżności - mi przynajmniej wyszedł bez problemów)

Napisano

Jak wyjmiesz polos z przegubem to proponuje wymyc przegub i uzupelnic nowym smarem. Z tego co pamietam to nie trzeba odkrecac amortyzatora a jedynie zbic sworzen wahacza.

Jezeli nie czujesz sie na silach to lepiej oddaj samochod mechanikowi.

Napisano
  • Autor

> Jak wyjmiesz polos z przegubem to proponuje wymyc przegub i uzupelnic nowym smarem. Z tego co

> pamietam to nie trzeba odkrecac amortyzatora a jedynie zbic sworzen wahacza.

> Jezeli nie czujesz sie na silach to lepiej oddaj samochod mechanikowi.

chyba tak zrobie.. jeszcze jedno, zaraz po kupnie auta chcialem sprawdzic olej w skrzyni, jednak ciezko bylo odkrecic korek i mechanik dal spokoj.. czy korek jest w okolicach tej oslony i ewentualnie ten zaciek oleju bylby przyczyna przepuszczania korka

Napisano

> chyba tak zrobie.. jeszcze jedno, zaraz po kupnie auta chcialem sprawdzic olej w skrzyni, jednak

> ciezko bylo odkrecic korek i mechanik dal spokoj.. czy korek jest w okolicach tej oslony i

> ewentualnie ten zaciek oleju bylby przyczyna przepuszczania korka

Raczej wali ci po tych osłonach gumowych olejem, ja na dniach wymieniam przegub wewnętrzny i odrazu osłone bo też cieknie. To chyba normalka w cento.

Napisano

Może Ty nie wiesz nawet co Ci kapie.Równie dobrze może być walnięty uszczelniacz półosi a nie osłona.

Korek masz miej-więcej w połowie skrzyni więc nie można sie pomylić bo osłony masz na początku.

Napisano
  • Autor

> Może Ty nie wiesz nawet co Ci kapie.Równie dobrze może być walnięty uszczelniacz półosi a nie

> osłona.

> Korek masz miej-więcej w połowie skrzyni więc nie można sie pomylić bo osłony masz na początku.

tak tylko pytam dla pewnosci zeby rozwiac swoje watpliwosci.. wlasnie mam wymienic uszczelniacz i oslone, tak mi radzi zaufany mechanik..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.