Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem BRC II gen.

Featured Replies

Napisano

Witam

mam taki problem z instalacją otóż auto na benzynie jezdzi aż miło natomiast jak przełączę na gaz to zero reakcji. W tej chwili nawet nie moge przygazowac bo nie reaguje. Proces następował powoli wracając z lubelskiego powoli zamulał się. Najpierw mozna było auto rozpędzić tylko do 100km/h a teraz jak wcisnę gaz to dusi się i nic poza tym.

Napisano

> Witam

> mam taki problem z instalacją otóż auto na benzynie jezdzi aż miło natomiast jak przełączę na gaz

> to zero reakcji. W tej chwili nawet nie moge przygazowac bo nie reaguje. Proces następował

> powoli wracając z lubelskiego powoli zamulał się. Najpierw mozna było auto rozpędzić tylko do

> 100km/h a teraz jak wcisnę gaz to dusi się i nic poza tym.

a filtr gazu sprawdzał ? zobacz tez czy masz wode w układzie chłodzenia

Napisano
  • Autor

> a filtr gazu sprawdzał ?

nie nie sprawdzał a to az takie drastyczne tego skutki mogą być ??

zobacz tez czy masz wode w układzie chłodzenia

woda jest zawsze sprawdzam płyny ustrojowe przed dłuższą trasą jak są ubytki to dolewam zlosnik.gif

Napisano

> nie nie sprawdzał a to az takie drastyczne tego skutki mogą być ??

bardziej mi chodzi o magnes w filtrze który czesto zatyka wylot gazu z obudowy filtra

Napisano
  • Autor

> bardziej mi chodzi o magnes w filtrze który czesto zatyka wylot gazu z obudowy filtra

acha , umowilem sie juz na wizyte w warsztacie bo sam chyba nic nie wymysle frown.gif

Napisano

> bardziej mi chodzi o magnes w filtrze który czesto zatyka wylot gazu z obudowy filtra

Magnes powinien być po wlotowej stronie filtra, a nie na wylocie.

Zamrożenie parownika dało by się odczuć po jakimś czasie, może krótkim ale nie natychmiast po przełączeniu na LPG.

Najbardziej prawdopodobny jest niefart i zatankowany bardzo brudny gaz. W efekcie tego szybkie zapchanie filtra. Zdarzały się tez przypadki zatankowania zamiast gazu sporej porcji H2O.

Napisano

> acha , umowilem sie juz na wizyte w warsztacie bo sam chyba nic nie wymysle

cudów niema mysle ze poradził bys sobie sam , dopiero jak juz bys sie poddawał to wtedy sie oddaje auto do dziadów zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> cudów niema mysle ze poradził bys sobie sam , dopiero jak juz bys sie poddawał to wtedy sie oddaje

> auto do dziadów

moze ale to moja pierwsza kuchenka i tak naprawde nie wiem za co sie zabrac , oczyscilem wszystkie styki elektrozaworow sprawdzilem szczelnosc wezykow i tyle zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki za pomoc winny był wąż przecierał się powoli, za nic nie doszedłbym do tego bo trzeba bylo wjechac na kanała. Dodatkowo wymieniłem filtr gazu zeby.GIF całość 40zł zeby.GIF Z regulacji pan zrezygnował bo po podpieciu okazało się ze jest dobrze ustwiona zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.