Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nagrzewnica

Featured Replies

Napisano

mam problem z przełączaniem nawiewu góra-dół "KLIMATRONIK"czy problemem może być aktywator ?? confused.gif

Napisano

Ehhh, widzę, że kolega/koleżanka nie zapoznał się z regulaminem i FAQ.

1. Uzupełnij profil(zwłaszcza samochód+silnik i miejsce zamieszkania/pobytu).

2. Przywitaj się.

3. Jak wykonasz pkt. 1 i 2 to powiedz dokładnie jakie są objawy i czy robiłeś/aś kalibrację.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> a co to jest kalibracja??

Wyłącz zapłon, wciśnij jednocześnie przycisk auto oraz mono i trzymaj wciśnięte, włącz zapłon, pojawią się zera na wyświetlaczu klimatyzacji, klapy zaczną się przesuwać do położeń wyjściowych, jak zakończy się kalibracja to na wyświetlaczu pojawią się normalne komunikaty.

EDIT: jeszcze jedna sprawa, sam sobie odpowiedziałeś, więc nie dostałem informacji, że coś napisałeś, zwracaj uwagę komu odpowiadasz bo Cię zjedzą.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

BAS - kalibracja nie pomogła, coś wydaje dziwny dźwięk który utrzymuje się cały czas po włączeniu zapłonu.Moim zdaniem coś się nie domyka i urządzenie które tym steruje cały czas pracuje próbując to zamknąć. frown.gif

Napisano

> mam problem z przełączaniem nawiewu góra-dół "KLIMATRONIK"czy problemem może być aktywator ??

Niestety na 99% tak.... 1% zostawiam na jakieś coś co zablokowało mechanizm.....

Napisano

> BAS - kalibracja nie pomogła, coś wydaje dziwny dźwięk który utrzymuje się cały czas po włączeniu

> zapłonu.Moim zdaniem coś się nie domyka i urządzenie które tym steruje cały czas pracuje

> próbując to zamknąć.

Jeśli kilkakrotna kalibracja nie pomoże to masz do wymiany aktywator.

OT:

283628967-ak-jak-odpowiadac1a.jpg

Pozdrawiam BAS

post-23749-14352507462213_thumb.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

przepraszam ze tak długo mi zajęło odpisywanie ale już wiem co się zepsuło. był to plastikowy łącznik łączący aktywator z klapki otwierania/zamykania

20.GIF

wymiana tego łącznika jest bardzo prosta, nie trzeba rozbierać całej deski rozdzielczej by dostać sie do nagrzewnicy

1. zdejmujemy dolna odsłonę nagrzewnicy od strony kierowcy

2. widoczne są wtedy aktywatory (silniczki klapek) odkręcamy 1 lub 2 w zależności, który aktywator się nie zamyka, wraz z nim wychodzi łącznik klapki, nie trzeba nic już więcej odkręcać

283828986-P1040524.JPG

post-144723-14352508336841_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.