Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie jak ciepły

Featured Replies

Napisano

Cześć Wam

Mam problem łaodwaniem jak jest ciepły silnik

Jak zimny jest ok napiecie pod obciążeniem 14v podczas przyśpieszania też ale jak silnik się nagrzeje osiągnie temperature 70-90C to zaczynają sie jaja napiecie przy światłach mijania 13.30v i przygasa przy hamowaniu zapala się chwilowo kontrolka ładowania...lub całkiem gaśnie

Wszystko jest dobrze dopóki silnik zimny

Alternator sprawdzony (szczotkotrzymacz wymieniony) masa od silnika przeczyszczona, nowy akumulator...

Prosiłbym bym was o pomoc bo wiem że jest tu dużo mądrych głów wink.gif

Napisano

hmm, może po prostu mostek w altku mowi banana-wave.gif, spradź, czy niemasz pouszkadzanych przewodów - lubią się obrywać

Napisano
  • Autor

przewody całe hmm to mówisz że moze to być mostek...:)

Napisano

>nowy

> akumulator...

Ale nowy nie znaczy sprawny - miałem podobny przypadek, winny był akumulator (w międzyczasie wymieniłem mostek prostowniczy z regulatorem napięcia i cały alternator - nie pomogło, dopiero po podmianie akumulatora na sprawny napięcie ładowania wróciło do normy).

Napisano
  • Autor

Ale miałeś podobne jaja że na zimnym silniku było ok a przy rozgrzanym zaczynały siętakie jaja ? smile.gif

Chodź przy starym akumulatorze problem też wystepował nawet jeszcze gorzej po przy zimnym były takie jaja i pod obciążeniem napiecie już spadało ale po wymianie paska klinowego bo piszczał tego szczotkotrzymacza i nowego aku (dałem wiekszy z 44 na 50Ah poprawiło się choć na tym ciepłym silniku jeszcze takie jaja

Napisano

jak gaśnie na ciepłym i paliwo dochodzi to podmień cewke i oglądnij świece

Napisano
  • Autor

Co do świec to nówki

A cewka wraz z nagrzaniem może powodować takie rzeczy ?

Napisano

> Co do świec to nówki

> A cewka wraz z nagrzaniem może powodować takie rzeczy ?

może

Napisano

> Cześć Wam

> Mam problem łaodwaniem jak jest ciepły silnik

> Jak zimny jest ok napiecie pod obciążeniem 14v podczas przyśpieszania też ale jak silnik się

> nagrzeje osiągnie temperature 70-90C to zaczynają sie jaja napiecie przy światłach mijania

> 13.30v i przygasa przy hamowaniu zapala się chwilowo kontrolka ładowania...lub całkiem gaśnie

> Wszystko jest dobrze dopóki silnik zimny

> Alternator sprawdzony (szczotkotrzymacz wymieniony) masa od silnika przeczyszczona, nowy

> akumulator...

> Prosiłbym bym was o pomoc bo wiem że jest tu dużo mądrych głów

mialem tak samo w moim CCS poki zimny wszystko ok ale jak sie nagrzal to jaja byly gasl chcialem odpalic zero aku po 5 min odpalal normalnie i bylo ok na jakies 10 min i tak w kolklo u mnie padl czujnik polozenia walu i regenerowalem altka i spokoj. Sprobuj podmienic czujnik polozenia walu

Napisano
  • Autor

U mnie czujnik mieści się w normie na zimnym ma 645ohmów (hm choć nie wiem jak na rozgrzanym... Na ciepłym silniku będzie miał taka samą wartość ? wink.gif)

Dzisiaj będę podmieniał alternator i zobacze czy problem znikinie czy nie wink.gif Jak nie to bedę mysłał nad tą cewką a później nad czujnikiem

Napisano
  • Autor

U mnie czujnik mieści się w normie na zimnym ma 645ohmów (hm choć nie wiem jak na rozgrzanym... Na

ciepłym silniku będzie miał taka samą wartość ? )

Dzisiaj będę podmieniał alternator i zobacze czy problem znikinie czy nie Jak nie to bedę mysłał

nad tą cewką a później nad czujnikiem

Bo tak miałeś tylko podczas podstoju czy też podczas jazdy niezależnie od obrotów czy były wysokie czy niskie ?? wink.gif

Napisano

U mnie bylo tak, ze gasl na wolnych, a do tego kiepsko odpalal. Nie chcial czasem tez odpalic po dluzszym postoju np. rano. Myslalem na poczatku, ze winny byl dolot, bo jak poprawilo sie go reka, odpalal bez problemu, jednak potem auto przestalo zupelnie odpalac, a winny okazal sie czujnik polozenia walu. Jego wymiana wyeliminowala tez problemy z odpalaniem.

Napisano
  • Autor

> U mnie bylo tak, ze gasl na wolnych, a do tego kiepsko odpalal. Nie chcial czasem tez odpalic po

> dluzszym postoju np. rano. Myslalem na poczatku, ze winny byl dolot, bo jak poprawilo sie go

> reka, odpalal bez problemu, jednak potem auto przestalo zupelnie odpalac, a winny okazal sie

> czujnik polozenia walu. Jego wymiana wyeliminowala tez problemy z odpalaniem.

Tylko u mnie normalnie pali i od kopa wink.gif do momentu jak silnik zimny jest wszystko ok a jak osiagnie temperature to się sra i gaśnie

Alternator podmieniłem i nie nie pomogło...( nieraz zauważyłem chwilowe spadnik napiecie od 9,6V ale to momentalne) przy poprzendik akumulatorze nie zauważyłem czegoś takiego

To by mogło świadczyć o jakimś przebiciu na kablach ? chodź izolacja na kablach idących do altka wygląda na całą nie widać by była gdzieś okryta żyła....Da się jakoś sprawdzić czy nie ma przebicia ? wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.