Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebna wasza pomoc

Featured Replies

Napisano

Witam, mam do was pytanie orientujecie się w jaki sposób wyciągnąć od fiata informacje na temat dokladnej daty produkcji mojego auta ?? moze dzieki temu uda mi sie ustalic czy podmieniano mi tarcze w aucie przyrownal bym date koncowa produkcji auta z data produkcji tarczy.

Napisano

masz problemy z tymi tarczami icon_rolleyes.gif

po VIN w eperku mozna sprawdzic miesiac produkcji, dokladny dzien produkcji uzyskasz od FAP po VINie auta

Napisano
  • Autor

> masz problemy z tymi tarczami

> po VIN w eperku mozna sprawdzic miesiac produkcji, dokladny dzien produkcji uzyskasz od FAP po

> VINie auta

Wiesz jak bys mial podejrzenie że ci cos podmienili w aucie tez bys drazyl temat. Tarcze nie kosztuja 20 zł 270751858-jezyk.gif. A jak jest podejzenie o podmiane tarczy to kto wie co jeszcze. Na eperze cos nie chce mi wyszukac podaje ze wartosc błędna numerów nadwozia ;d. a jak Dzwonilem do Fiata Auto Poland powiedzieli ze nie udziela mi dokladnej daty produkcji auta, moga tylko rok podac i miesiac w jakim auto zostalo sprzedane do serwisu.

Napisano

> przyrownal bym date koncowa produkcji auta z data produkcji tarczy.

A na tarczy jest data produkcji?

Co do daty produkcji samochodu, znalazłem kiedyś gdzieś na samochodzie (jakaś naklejka z kodem hmm.gif) miesiąc i rok produkcji, który pokrywał się z danymi z Eper-a.

Napisano

> moze dzieki temu uda mi sie ustalic czy podmieniano mi

> tarcze w aucie przyrownal bym date koncowa produkcji auta z data produkcji tarczy.

Gdzie niby ta data jest wybita na tarczy?

Nie rób sobie jakichś specjalnych nadziei że masz rację w sporze z ASO, to znaczy że podmienili ci supernowe tarcze na zurzyty badziew.

Po pierwsze telefoniczne powiadomienie o stanie hamulców można sobie włożyć między ..., zawsze serwisujesz samochód przez telefon?

Tarcze przy twoim przebiegu na pewno wykazuja już rant (40000km i to po mieście). Drugą sprawą jest jego wysokość,

czyli inaczej jaki jest ubytek grubosci tarczy.

Zakładanie nowych klocków do tarcz, które wykończą się znacząco szybciej niż te klocki mija się z sensem.

Napisano

> Dzwonilem do Fiata

> Auto Poland powiedzieli ze nie udziela mi dokladnej daty produkcji auta, moga tylko rok podac

> i miesiac w jakim auto zostalo sprzedane do serwisu.

W miarę dokładna data produkcji widnieje na wydruku egzaminera w diagnostyce silnika.

Widać tam datę zaprogramowania komputera silnika,

to są dosłownie dni lub godziny przed zjazdem samochodu z taśmy.

Napisano
  • Autor

> Gdzie niby ta data jest wybita na tarczy?

Data wybita jest z tylnej czesci tarczy jest tam numer seryjny tarczy i dokladna data produkcji dzien miesiac rok. Tarcze mam z czerwca 2007 czyli jak by wyszlo ze autko bylo zlozone calkowicie w np. w maju 2007 to znaczy ze poszedl wałek.

Napisano

jesli np. auto masz z 11.2007 to w zaden sposob nie udowodnisz im ze zmienili Ci tarcze, wystarczy ze klamot na aucie bedzie nawet z 04.2007 i po temacie

byles w aso? pokazywali Ci palcem czemu tarcza do wymiany? czy tylko na telefon temat zalatwiasz a pozniej panika bo koszt oryginalnej tarczy to 350zl sztuka..

jesli konieczna jest ta wymiana tarcz to kupisz tarcze i klocki z trw w cenie mniejszej niz 2 tarcze oryginalne i po temacie

Napisano
  • Autor

> jesli np. auto masz z 11.2007 to w zaden sposob nie udowodnisz im ze zmienili Ci tarcze, wystarczy

> ze klamot na aucie bedzie nawet z 04.2007 i po temacie

> byles w aso? pokazywali Ci palcem czemu tarcza do wymiany? czy tylko na telefon temat zalatwiasz a

> pozniej panika bo koszt oryginalnej tarczy to 350zl sztuka..

> jesli konieczna jest ta wymiana tarcz to kupisz tarcze i klocki z trw w cenie mniejszej niz 2

> tarcze oryginalne i po temacie

Ja tego w ASO nie robilem tylko u znajomego w serwisie prywatnym, zadzwonil powiedzial ze tarcze mam do wymiany, podjechalem do niego obejzec tarcze zjechane byly po calosci, to powiedzialem zeby zmienial, tarcze oczywiscie zabralem zeby na wszelki wypadek miec, podpięcie. Wlasnie ze po dacie bym poszedl przeciez jak autko zlozone by bylo w zaluzmy kwietniu a tarcze z czerwca to jakim cudem znalazly sie tam tarcze nowsze niz zakonczona linia produkcyjna calego auta wiec spokoijnie mogl bym z nimi wojowac

Napisano

> czyli jak by wyszlo ze autko bylo zlozone

> calkowicie w np. w maju 2007 to znaczy ze poszedl wałek.

Daj sobie spokój, wezmą Cię za trolla jak tak będziesz drążył.

Akurat czekali na ciebie ze starymi tarczami, które są młodsze o miesiąc od Twojego samochodu 275490107-glaszcze.gif

Masz jedną nauczkę na przyszłość, zanim zadysponujesz wydatek to upewnij się na własne oczy czy ma on uzasadnienie.

Tarcz i klocków nie kupuje się w ASO, bo cena jest x2 a na rynku jest masa oryginałów od tych samych producentów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.