Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpowietrzeniem hamulcy

Featured Replies

Napisano

wymieniałem przewody hamulcowe i na etapie odpowietrzania ukręciłem odpowietrznik, czy muszę kupować nowy zacisk czy znacie może jakiś sposób na inne odpowietrzenie układu hamulcowego?

Z tego co wyczytałem na forum odpowietrzniki często ulegają zniszczeniu, przy próbie ich odkręcenia.

Dodam że dopiero co wymieniłem jeden zacisk i na myśl że muszę szukać następnego krew mnie zalewa angryfire.gif

Napisano

jeśli tylko kawałek wystaje, to spróbuj delikatnie przecinakiem go odkręcić, jeśli masz wykrętaki, to sprawa załatwiona

mozesz odpowietrzyć odkręcając przewód hamulcowy, ale nie da to porządanego rezultatu

a przy którym kole Ci się to stało? przód czy tył? cylinderek tylnego hamulca kosztuje koło 20 zł, więc można to przeboleć

Napisano

> wymieniałem przewody hamulcowe i na etapie odpowietrzania ukręciłem odpowietrznik, czy muszę

> kupować nowy zacisk czy znacie może jakiś sposób na inne odpowietrzenie układu hamulcowego?

możesz próbować poluzować przewód w zacisku i w ten sposób odpowietrzyć, ale to metoda raczej "awaryjna". pozostaje wymiana zacisku lub próba rozwiercenia starego odpowietrznika, ew. jego wykręcenie wykrętakiem, ale szanse marne...

Napisano

> Próbowałbym przewiercić i wykręcić wykrętakami.

mniejszego foto nie było? wink.gif

Napisano
  • Autor

awaria jest odnośnie przednich hamulców. Na dobrą sprawę nie wiedziałem że jest coś takiego jak wykrętak spróbuje to sobie zakupić i zobaczę czy pójdzie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.