Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wpadła ułamana bańka z żarówki do reflektora (soczewka)

Featured Replies

Napisano

Wymieniałem sobie żaróweczkę H1 (mijania) i chyba dośc nieudolnie bo wyjąłem tylko część metalową bez bańki. Zakładam że bańka została w środku reflektora (soczewki) frown.gif

Założyłem mimo wszytko sprawna żarówkę. Pojeździłem w nocy dla testu i reflektory świecą normalnie.

Czy coś się może @#$@$# jak w soczewce będzie sobie latać kawałek starej bańki? Czy do ASO (gwarancje jeszcze) jechać na wyjęcie reflektora i wydłubanie dziadostwa. Tylko ,że nie mam gwarancji że to zrobią (nie będzie mnie przy tym) a nie mam jak sprawdzić ich roboty. Przez soczewkę z zewnątrz nic nie widać (zarówno przy wł. jak i wył. światłach mijania).

I co dalej?

hmm.gifspineyes.gif

Napisano

Ja bym zostawil... Ulegnie biodegradacji:) Pewnie wleciała gdzies na tył lampy. Spróbuj zahamowac i zobacz czy sila bezwladnosci wypchnie ja na przód lampy- czy ja zobaczysz

Ewentualnie moze warto ten reflektor samemu wyjac? Czy grozi to utratą gwarancji? W starym bravo wystarczylo 2 sruby odkrecic i wyszarpnąć lampe z zatrzasku (oczywiscie wtyczki rozłączyć wczesniej trzeba) Po wyjęciu reflektor do gory nogami i wyleci pewnie sama...

Napisano

ukruszona bańka może porysować odbłyśnik jeżeli została w soczewce (nie wiadomo jaka jest jej konstrukcja) jak wyjmiesz lampę to pewnie wypadnie a jak nie to może spróbować wydmuchać sprężonym powietrzem

Napisano
  • Autor

> Ewentualnie moze warto ten reflektor samemu wyjac? Czy grozi

Odpada przy moich anty zdolnościach manualnych. Poza tym zderzak trzeba zdejmować, choć niektórzy twierdzą ,że da się bez...

Napisano

> Odpada przy moich anty zdolnościach manualnych. Poza tym zderzak trzeba zdejmować, choć niektórzy

> twierdzą ,że da się bez...

odkrecajac sruby mocujace w nadkolu, da sie odchylic zderzak z bocznej prowadnicy przy blotniku, po odchyleniu masz dostep do sruby i mocesz ja odkrecic, dwie pozostale sruby mocujace lampe sa od gory wiec problemu nie ma

Napisano

Soczewka tam jest "dziurawa" - akurat na dole masz sporą przestrzeń.

Wiem, bo kilka razy w swojej maryśce demontowałem ślepia łącznie z rozklejaniem by dostać się do wspomnianych soczewek.

Poza ew grzechotem ułamanej bańki (którego i tak nie będziesz słyszał), nie będzie to miało wpływu na świecenie.

Słowem - JWT ok.gif

Napisano
  • Autor

> Słowem - JWT

Dziękuję za porady wszystkim piszącym. Będę w ASO niedługo to pogadam z nimi.

A tak w ogóle to JWT co oznacza? hmm.gif

Napisano

> Dziękuję za porady wszystkim piszącym. Będę w ASO niedługo to pogadam z nimi.

> A tak w ogóle to JWT co oznacza?

-- Jak W Temacie smile.gif

Napisano

Odkurzacz...

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Odkurzacz...

W weekend z ojcem przeprowadziliśmy akcję partyzancką "odkurzacz" zlosnik.gif Niestety nic nie wessaliśmy. Gmerałem rurką (fi 5 - 7mm) w soczewce ale nic nie wyłapałem. Być może za słaby "wciąg" miała maszyna, albo.... gdzieś to poleciało w dół reflektora i już się tego nie wyciągnie. Tak czy siak kilkadziesiąt plnów do przodu (ASO) i jeżdżę dalej waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.