Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie klucze

Featured Replies

Napisano

Jakie klucze będą potrzebne do wymontowania amortyzatora (przedniego) ze sprężyną z uniaka hmm.gif

Napisano

-17, 15(do wykręcenia 2 dolnych śrub)

-10 ( do odkręcenia wężyka hamulcowego od amortyzatora)

-13 (albo 12, do odkręcenia 3 śrub od kielicha, tych pod maską)

-19 trzpieniowa, albo nasadowa ( do odkręcenia nakrętki na kielichu trzymającym sprężynę,(najpierw ściśnij sprężynę ściągaczem!!!))

-dłuuuga żabka (takie duże szczypce hydrauliczne) do złapania golenia amortyzatora przy odkręcaniu tej 19 od góry

jak gdzieś znajdziesz to ( nie wiem jak to wytłumaczyć) klucz 19, taki w kształcie "s" , wtedy odpada ci żabka a wystarczy imadło, żeby złapać górną wystającą część golenia/trzpienia (taki spłaszczony)

Napisano

[...]

> tej 19 od góry

> jak gdzieś znajdziesz to ( nie wiem jak to wytłumaczyć) klucz 19, taki w kształcie "s" , wtedy

> odpada ci żabka a wystarczy imadło, żeby złapać górną wystającą część golenia/trzpienia (taki

> spłaszczony)

można tez kupić specjalny klucz nasadowy (wygląda jak ten do kół) z otworkiem, przez który spokojnie można wprowadzić imbus do trzpienia amortyzatora.

Napisano

> [...]

> można tez kupić specjalny klucz nasadowy (wygląda jak ten do kół) z otworkiem, przez który

> spokojnie można wprowadzić imbus do trzpienia amortyzatora.

jeśli jest na imbus... bo większość ma spłaszczenie na górze, które jest bezużyteczne.

Jeśli łapiemy za goleń między zwojami sprężyny to możliwie jak najwyżej a najlepiej przez jakieś drewniane podkładki żeby nie uszkodzić gładzi. Ja mam takie ogromne imadło i w nim ściskam.

Napisano

> jeśli jest na imbus... bo większość ma spłaszczenie na górze, które jest bezużyteczne.

ja mam dorobiony klucz pod to spłaszczenie

Napisano

> ja mam dorobiony klucz pod to spłaszczenie

Ok, ale to nie ma takiej "siły" zazwyczaj żeby utrzymać goleń i się obraca...

Napisano

> Ok, ale to nie ma takiej "siły" zazwyczaj żeby utrzymać goleń i się obraca...

daje rade utrzymać i odkręcić poligonem nakrętkę ok.gif

Napisano

> bo większość ma spłaszczenie na górze, które jest bezużyteczne.

czemu tak twierdzisz??

hmm.gif

imadła nie masz??

hmm.gif ja łapię za to spłaszczenie w imadło i bez problemu luzuję nakrętkę więc niewiem.gif czemu twierdzisz że jest bezużyteczne

Napisano

> czemu tak twierdzisz??

> imadła nie masz??

> ja łapię za to spłaszczenie w imadło i bez problemu luzuję nakrętkę więc czemu twierdzisz że

> jest bezużyteczne

Tak twierdzę z własnego doświadczenia. Mam imadło, łapałem itp... nie odkręciłem w ten sposób łapiąc za "czubek"

Napisano

> daje rade utrzymać i odkręcić poligonem nakrętkę

Mi się tak nie udało nigdy.

Napisano

> Tak twierdzę z własnego doświadczenia. Mam imadło, łapałem itp... nie odkręciłem w ten sposób

a ja zawsze grinser006.gif czy to w swoim czy SienKowym łuniaczu wink.gif czy tez każdej innej kolumnie wink.gif z tego typu końcówką wink.gif

może nie masz siły grinser006.gif

Napisano

> a ja zawsze czy to w swoim czy SienKowym łuniaczu czy tez każdej innej kolumnie z tego typu

> końcówką

> może nie masz siły

Niebawem będę robił - zapraszam cfaniaczek.gif

Napisano

dla tych co "nie mają" siły i tych co boją się o goleń, proponuję drobniuteńki papier ścierny albo gumę kauczukową, pod żabkę czy szczypce, powinno sie nie slizgać...

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.