Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieszczelność w układzie spryskiwacza GOLF 4 VARIANT

Featured Replies

Napisano

Witam

ostatnio strasznie dużo pożerał mi płynu do spryskiwaczy - pomyślałem, że taka pora roku, ale ...

tylni spryskiwacz strasznie słabo psikał na szybę i myślałem, że zapchała sie dziurka w nim, ale jakiś czas potem zlokalizowałem w bagażniku po lewej stronie mokrość, myślałem, że w zimie coś włożyłem ze śniegiem, śnieg sie rozpuścił i nie zdążyło odparować

wczoraj znowu zaglądam pod wykładzinę w bagażniku a ta znowu mokro, posadziłem córkę za kierą, kazałem psikać spryskiwaczem a tu spod bocznej wykładziny lewej błotnika (tej w której są schowki) wypływa pomału płyn spryskiwaczy.

Znaczy pewnie tamtędy poprowadzone są wężyki do tylnej szyby, ale nie mam pojęcia jak to pościągać, żeby tam zajrzeć

zdejmował ktoś lewy boczek w bagażniku? tam są jakieś śruby, wciski, czy coś innego?

dzięki za wszelkie podpowiedzi

Napisano

Nie wiem jak w kombi , ale w HTB idzie dachem pod tapicerką. Trzeba ściągnąć górny plastik (na wcisk) i odgiąć podsufitkę, tam jest łączenie wężyka. Później wężyk jest pod tapicerką słupka "c", ale tam jest bez łączeń.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak w kombi , ale w HTB idzie dachem pod tapicerką. Trzeba ściągnąć górny plastik (na

> wcisk) i odgiąć podsufitkę, tam jest łączenie wężyka. Później wężyk jest pod tapicerką słupka

> "c", ale tam jest bez łączeń.

dzięki już sie uporałem z nieszczelnością w lewym boczku bagażnika, a dodatkowo zrobiłem porządek z ruchomym spryskiwaczem na wycieraczce. jesli komus spryskiwacz kręci sie razem z wycieraczką, to może sie niebawem spodziewać wycieków spod obudowy tylnej klapy. konstrukcja fabryczna jest tak zrobiona, że śniedzieje rurka dorpowadzająca płyn na szybę z mosiądzu, który śniedzieje i zaciera sie w rurce na której kręci sie tylna wycieraczka. Rurka mosiężna pęka i zaczyna sie cała nieszczelność.

jak ktos będzie potrzebował pomocy w tym temacie służe - jestem w tej chwili ekspoertem w tym temacie

pozdrawiam

Napisano

> jak ktos będzie potrzebował pomocy w tym temacie służe - jestem w tej chwili ekspoertem w tym

> temacie

Ja już fabrykę poprawiłem wink.gif

Napisano

> Ja już fabrykę poprawiłem

Ja też mam od 2 tygodni działający prawidłowo spryskiwacz zlosnik.gif ale nadal wycieraczka chodzi skokowo crazy.gif możliwe że płyn zrobił krzywdę elektronice frown.gif

Napisano

> dzięki już sie uporałem z nieszczelnością w lewym boczku bagażnika, a dodatkowo zrobiłem porządek z

> ruchomym spryskiwaczem na wycieraczce. jesli komus spryskiwacz kręci sie razem z wycieraczką,

> to może sie niebawem spodziewać wycieków spod obudowy tylnej klapy.

a co tam jest z tym boczkiem?

Napisano

ja mam pytanie, mi podczas wcierania i spryskiwania sika z małym przesunięciem w tą stronę w którą idzie wycieraczka, mniemam że niedługo może się ukręcić badziewie (jeśli już się nie ukręciło). miałeś podobnie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.