Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dylematy naprawcze po malym zaparkowaniu.... na kims

Featured Replies

Napisano

moze sie orientujecie ile moze aso wycenic taki zakres

zderzak w kolorze nadwozia+atrapa+robocizna za wymiane??

dzisiaj niestety udalo mi sie zatrzymac na tyle vento i sie zastanawiam czy mi sie oplaca zrobic to z AC i stracic 10% znizki czy... jezdzic i sie nie przejmowac - w sumie trzasnela mi nieco atrapa i lekuchno defekt zderzaka w postaci wylamanego takiego malego pionowego slupka, pokancerowana i lekko obluzowana zaslepka od halogenow, rejestracja za szyba bo ramka nei

przezyla oraz raczej przytarty miejscowo lakier na zderzaku..

ewentualnie moze nie robic tego bezgotowkowo i wziac kase z AC bez rachunku - ciekawe ile by wycenili

a drugie pytanko..

czy jezeli zglosze szkode z ac i po wycenie wartosci szkody dojde do wniosku ze jednak nie kalkuluje mi sie brac odszkodowania to moge wycofac zglosnienie szkody i nie tracic w ten sposob znizki?

Napisano

> moze sie orientujecie ile moze aso wycenic taki zakres

> zderzak w kolorze nadwozia+atrapa+robocizna za wymiane??

bez kozery powiem 5999.98zl

> dzisiaj niestety udalo mi sie zatrzymac na tyle vento i sie zastanawiam czy mi sie oplaca zrobic to

> z AC i stracic 10% znizki czy... jezdzic i sie nie przejmowac - w sumie trzasnela mi nieco

> atrapa i lekuchno defekt zderzaka w postaci wylamanego takiego malego pionowego slupka,

> pokancerowana i lekko obluzowana zaslepka od halogenow, rejestracja za szyba bo ramka nei

> przezyla oraz raczej przytarty miejscowo lakier na zderzaku..

te male elementy cale? paski czarne cale? za grilem okulary cale?

wzoccnienie za zderzakiem cale? blotniki nie zmienily ksztaltu- widac w najwyzszym punkcie nadola?

nadkolla cale? chlodnica ? klime masz?

pytania moge mnozyc zlosnik.gif

> ewentualnie moze nie robic tego bezgotowkowo i wziac kase z AC bez rachunku - ciekawe ile by

> wycenili

no zalezy ile masz do wymiany

> a drugie pytanko..

> czy jezeli zglosze szkode z ac i po wycenie wartosci szkody dojde do wniosku ze jednak nie

> kalkuluje mi sie brac odszkodowania to moge wycofac zglosnienie szkody i nie tracic w ten

> sposob znizki?

rzeczoznawce mozesz wziac niezaleznego, wyceni i bedziesz wiedzial

Napisano

Radku - ile płacisz za AC? - od tej kwoty odejmij 10% i teraz odpowiedz sobie na pytanie czy jesteś w stanie porządnie naprawić za sumę mniejszą nie wynikającą z tej różnicy

Napisano

> Radku - ile płacisz za AC? - od tej kwoty odejmij 10% i teraz odpowiedz sobie na pytanie czy jesteś

> w stanie porządnie naprawić za sumę mniejszą nie wynikającą z tej różnicy

troche racji masz, ale masz ubezp. na klka aut w tym auto drozze, albo masz lan zmienian na nowe to rachunek nie jest tak prosty

ale ja jestem zdania ze nalezy robic z ac ok.gif

Napisano
  • Autor

> bez kozery powiem 5999.98zl

> te male elementy cale? paski czarne cale? za grilem okulary cale?

> wzoccnienie za zderzakiem cale? blotniki nie zmienily ksztaltu- widac w najwyzszym punkcie nadola?

> nadkolla cale? chlodnica ? klime masz?

niee no co uszkodzone to napisalem czyli zderzak nadaje sie do wymiany i atrapa

dodatkowo zaslepka halogena sie ciut pokiereszowala czyli tez do wymiany jest

> pytania moge mnozyc

> no zalezy ile masz do wymiany

> rzeczoznawce mozesz wziac niezaleznego, wyceni i bedziesz wiedzial

z niezaleznym rzeczoznawca jest tak ze jak wyceni to musze zaplacic za jego usluge dlatego pytam o wariant:

- zglaszam szkode z ac, przychodzi od ubezpieczyciela rzeczoznawca robi wycene i po wycenie ja decyduje czy jednak szkode rozliczam z ac czy mowie nie dziekuje i nie bylo sprawy

Napisano
  • Autor

> Radku - ile płacisz za AC? - od tej kwoty odejmij 10% i teraz odpowiedz sobie na pytanie czy jesteś

> w stanie porządnie naprawić za sumę mniejszą nie wynikającą z tej różnicy

za caly pakiet za pande place niewiele bo 600 zlociszy wiec teoretycznie zwyzki niewiele kwotowo wyjdzie

Napisano

> niee no co uszkodzone to napisalem czyli zderzak nadaje sie do wymiany i atrapa

> dodatkowo zaslepka halogena sie ciut pokiereszowala czyli tez do wymiany jest

zobacz wzmocnienie za zdezakiem waytogo.gif slabo widac, ale widac

> z niezaleznym rzeczoznawca jest tak ze jak wyceni to musze zaplacic za jego usluge dlatego pytam o

> wariant:

> - zglaszam szkode z ac, przychodzi od ubezpieczyciela rzeczoznawca robi wycene i po wycenie ja

> decyduje czy jednak szkode rozliczam z ac czy mowie nie dziekuje i nie bylo sprawy

wg. mnie rzeczoznawca pojawia sie po zgloszeniu, wiec raczej zgloszenie szkody uwuchamia machine, nie wiem czy mozna po zgloszeniu zrezygnowac

Napisano
  • Autor

> zobacz wzmocnienie za zdezakiem slabo widac, ale widac

oblukalem - w miejscu gdzie poszlo bum wzmocnienie nie jest wgniecione wiec nie sadze by cos z nim sie stalo

> wg. mnie rzeczoznawca pojawia sie po zgloszeniu, wiec raczej zgloszenie szkody uwuchamia machine,

> nie wiem czy mozna po zgloszeniu zrezygnowac

wlasnie tego sie obawiam.... niech mi wylicza szkode na niewiele ponad wymagane minimum to jezeli zdecyduje sie na wyplate kaski to nawet nie starczy na zdesie od 4x4 wink.gif

chyba najlepiej bedzie zadzwonic i sie wypytac

ps.

niestety stracilem autokacikowa ramke pod rejestracje:(

Napisano

> oblukalem - w miejscu gdzie poszlo bum wzmocnienie nie jest wgniecione wiec nie sadze by cos z nim

> sie stalo

moj przod po zblizeniu z saabem zlosnik.gif

283649329-unfal.JPG

> wlasnie tego sie obawiam.... niech mi wylicza szkode na niewiele ponad wymagane minimum to jezeli

> zdecyduje sie na wyplate kaski to nawet nie starczy na zdesie od 4x4

> chyba najlepiej bedzie zadzwonic i sie wypytac

jezeli licza po nowych czesciach to za zrezak+ramki juz masz tysiac zlosnik.gif + lakier itp

> ps.

> niestety stracilem autokacikowa ramke pod rejestracje:(

post-59760-14352507555434_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> moj przod po zblizeniu z saabem

> jezeli licza po nowych czesciach to za zrezak+ramki juz masz tysiac + lakier itp

> > niestety stracilem autokacikowa ramke pod rejestracje:(

oo z tego co widze to porownywalne uszkodzenia plus atrapa

mam wariant liczenia po cenach oryg i bez pomniejszania o zurzycie

zglosilem dzisiaj najpozniej pojutrze bede wiedzial wstepny kosztorys

Napisano

nic nie mówiąc zawsze możesz "doprawić" dzieło żeby lepiej wyglądało grinser006.gif

a jak masz stracić 10% zniżki i mieć błahostkę do zrobienia pomyśl o jakimś gruntowniejszym "fejs liftingu"

Napisano
  • Autor

> nic nie mówiąc zawsze możesz "doprawić" dzieło żeby lepiej wyglądało

> a jak masz stracić 10% zniżki i mieć błahostkę do zrobienia pomyśl o jakimś gruntowniejszym "fejs

> liftingu"

zderzak i tak wczesniej byl juz"nadwyrezowny" wiec nie bede juz w niczym pomagal

mi starczy jak wycenia dobrze tak jak u tomkka - na dwa zderzaki od 4x4 mi starczy;) a atrapa taka jak mialem 50 zl plus przesylka wink.gif

pazerny nie bede nie musi starczyc na z zdesie od 4x4 i ultera wink.gif

ps.

jakby komus wpadly w oko kompletne zdesie od 4x4 w kolorze zolta wanilia to prosze o cynk wink.gif

Napisano

> oo z tego co widze to porownywalne uszkodzenia plus atrapa

no wlasnie nie wygladalo to jakos tragicznie, a koszta naprawy byly niewiarygodnie duze

> mam wariant liczenia po cenach oryg i bez pomniejszania o zurzycie

> zglosilem dzisiaj najpozniej pojutrze bede wiedzial wstepny kosztorys

Napisano
  • Autor

> no wlasnie nie wygladalo to jakos tragicznie, a koszta naprawy byly niewiarygodnie duze

a co miales jeszcze uszkodzone - procz tego co widac z wierzchu?

Napisano

> a co miales jeszcze uszkodzone - procz tego co widac z wierzchu?

wzmocnienie za zdezakiem presuniete, dotknelo chlonicy, chlodnica cala byla ale ja wymienili, ramki w zderzaku te dolne chyba wszystkie

Napisano
  • Autor

> wzmocnienie za zdezakiem presuniete, dotknelo chlonicy, chlodnica cala byla ale ja wymienili, ramki

> w zderzaku te dolne chyba wszystkie

ale ty chyba bardziej zdesio w zdesio przylozyles - ja swoim prawym rogiem i na naprawde minimalnej predkosci

nic to... przyjedzie "fachman" to niech patrzy

Napisano

> jakby komus wpadly w oko kompletne zdesie od 4x4 w kolorze zolta wanilia to prosze o cynk

znajomy ma od 4x4 zderzak do sprzedania, brakuje tylko ten boczne prawej listwy czarnej.

Wypytać się ile się ceni?

Napisano

> ale ty chyba bardziej zdesio w zdesio przylozyles - ja swoim prawym rogiem i na naprawde

> minimalnej predkosci

tak centralnie ladowalem sie w nowego saba zlosnik.gif

predkosc znikoma bo to sie w korku dzialo biglaugh.gif

> nic to... przyjedzie "fachman" to niech patrzy

Napisano
  • Autor

> znajomy ma od 4x4 zderzak do sprzedania, brakuje tylko ten boczne prawej listwy czarnej.

> Wypytać się ile się ceni?

poprosze - kupil nie kupil ale punkt odniesienia bedzie

ps.

a jaki kolor?

Napisano

Właśnie nie wszystko widać na pierwszy rzut. Mógła pęknąć obudowa reflektora, nadkole też nie od razu to widać jeżeli pęknięte. Malowanie każdego elementu swoje kosztuje nawet w najtańszym warsztacie, a w ASO to malują zazwyczaj też sąsiedni element (np przy wymianie przedniego błotnika malują też drzwi), tak więc raczej się nie opłaca bulić, dla zaoszczędzenia dwuletniej zniżki na składki (zależy ile masz zniżki ale jeśli 60%, to z 600PLN zrobi się ok. 720-730 tak mi się wydaje).

Napisano
  • Autor

> Właśnie nie wszystko widać na pierwszy rzut. Mógła pęknąć obudowa reflektora, nadkole też nie od

> razu to widać jeżeli pęknięte. Malowanie każdego elementu swoje kosztuje nawet w najtańszym

> warsztacie, a w ASO to malują zazwyczaj też sąsiedni element (np przy wymianie przedniego

> błotnika malują też drzwi), tak więc raczej się nie opłaca bulić, dla zaoszczędzenia

> dwuletniej zniżki na składki (zależy ile masz zniżki ale jeśli 60%, to z 600PLN zrobi się ok.

> 720-730 tak mi się wydaje).

innych uszkodzen brak - same plastiki wstepnie wyceniono na blisko 1000 zl (przy wariancie kosztorysowym)

a dzisiaj zerknalem w polise AC i sie zdziwilem - skladka roczna to 260 zl.... a OC 165 zl wiec nawet jak mi poleci po 10% znizki to bede na skladce "w plecy" ok 50 zl.....

Napisano

No widzisz, tylko teraz nie zacznij parkować na lewo i prawo! nono.gif

Albo przynajmniej daj znać kiedy na śląsk zajedziesz! wink.gif

Napisano
  • Autor

> No widzisz, tylko teraz nie zacznij parkować na lewo i prawo!

> Albo przynajmniej daj znać kiedy na śląsk zajedziesz!

spoooko smile.gif

przez ostatnie 19 lat to pierwsza taka moja wpadka smile.gif

a w dodatku paradokslanie przyczynila sie tej wpadki policja smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.