Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tłumik.

Featured Replies

Napisano

Pytanie mam zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Głównie do osób posiadających układ wydechowy z jedną bańką i kombinujących ze "sportowymi" wydechami zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Zastanawiam się gdyby mi jednak odbiło i chciałbym sie pobawić z wydechem z PF125 albo Poldona jak to wstawić hmm.gif w miejsce seryjnej bańki czy raczej jako drugi tłumik w układzie?? hmm.gif

Napisano

Kiedyś myślałem o tym, aby do UNO wstawić tłumik motocyklowy.... spineyes.gif

Problem w tym, że posiadam tłumik do moto o pojemności 600ccm, a Uno ma 999ccm oslabiony.gif Chyba by nie dał rady.

Co do Twojego problemu... po co wstawiać drugi tłumik i obciążać dodatkowo i tak słabą jednostkę napędową?? Jeśli nie jesteś widoczny na drodze, to bądź chociaż słyszalny!! wink.gif

Napisano

> Kiedyś myślałem o tym, aby do UNO wstawić tłumik motocyklowy....

> Problem w tym, że posiadam tłumik do moto o pojemności 600ccm, a Uno ma 999ccm Chyba by nie dał

> rady.

> Co do Twojego problemu... po co wstawiać drugi tłumik i obciążać dodatkowo i tak słabą jednostkę

> napędową?? Jeśli nie jesteś widoczny na drodze, to bądź chociaż słyszalny!!

Wydaje mi się, że przepustowość tłumika nie zależy tak bezpośrednio od pojemności a od ilości spalin które mają się nim przeciskać.

Może to jest tylko 600 ale jakie łapie obroty? A prawie 2x tyle co 899 przy w miarę normalnej jeździe (nie każdy rżnie do 7krpm grinser006.gif) o dużo większej mocy nie wspomnę...

Ja bym założył grinser006.gif

Napisano

wstawić próbować można każdy dowolny tłumik,ale nie wolno zapominać do czego służy tłumik dla samego silnika i utrzymania jego optymalnych osiągów jako element dynamiczny zapewniający właściwe ciśnienia spalin, a za tym i moce.

Napisano

> Pytanie mam

> Głównie do osób posiadających układ wydechowy z jedną bańką i kombinujących ze "sportowymi"

> wydechami Zastanawiam się gdyby mi jednak odbiło i chciałbym sie pobawić z wydechem z PF125

> albo Poldona jak to wstawić w miejsce seryjnej bańki czy raczej jako drugi tłumik w

> układzie??

jak był byś zainteresowany to mam gotowy zaadoptowany tłumik z pf125 na sprzedaż :>

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.