Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ukręcony wkręt od odpowietrznika

Featured Replies

Napisano

witajcie

urwał mi się wkręt od odpowietrznika tym który jest przy ścianie grodziowej, czy sam taki wkręt jest do dostanie? Jest on o tyle specyficzny, że ma rowek z boku. Dzisiaj na zastępstwo wkręciłem śrubkę, ale tak sobie tłumaczę, że przez to, że odpowietrznik nie będzie funkcjonował, zwiększy się ciśnienie w układzie i np puści nagrzewnica? Czy moje obawy są uzasadnione? smile.gif

wkret.jpg

Napisano

Do chłodnicy kupowałem w ASO za 14 zł. Sprawdź gwint - chyba taki sam jest.

Napisano

>Za usunięcie ciśnienia w układzie odpowiedzialny jest korek zbiornika wyrównawczego przy chłodnicy, ten koreczek jest po to aby odpowietrzyć układ w trakcie napełniania go na nowo.śrubka z uszczelką wystarczy.

Napisano

Też mi sie urwał tylko gwint został w odpowietrzniku, na razie go nie wyjmuje.

W serwisie powiedzieli mi że trzeba cały trojnik wymienić (koszt ok.80zł). Więc bede wdzieczny jak dasz znać jak zalatwiłeś sprawę.

Napisano

> Też mi sie urwał tylko gwint został w odpowietrzniku, na razie go nie wyjmuje.

> W serwisie powiedzieli mi że trzeba cały trojnik wymienić (koszt ok.80zł). Więc bede wdzieczny jak

> dasz znać jak zalatwiłeś sprawę.

Ja popisałem ze sprzedającymi na allegro , jeden okazał się ludzki i sprzedał mi sam zaworek.Niestety nie pamiętam ceny na ile pan postanowił zejść.

Napisano
  • Autor

> Też mi sie urwał tylko gwint został w odpowietrzniku, na razie go nie wyjmuje.

> W serwisie powiedzieli mi że trzeba cały trojnik wymienić (koszt ok.80zł). Więc bede wdzieczny jak

> dasz znać jak zalatwiłeś sprawę.

Ja dałem za cały trójnik w aso ok 10zł. Ale możesz lutownicą rowek na śrubokręt zrobić w tym co zostało i wykręcić, zamiast tego zwykła śrubka i będzie ok. Ja mam pedantyczne podejście więc nie mogłem tak zrobić chociaż wie, że wymiana w moim wypadku była bez sensu grinser006.gif

Napisano

Bardzo ładna cena, mnie chcieli naciąć 2 lata temu w ASO na prawie 100pln, za cały wąż rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo ładna cena, mnie chcieli naciąć 2 lata temu w ASO na prawie 100pln, za cały wąż

wąż muszę kupić ten który łączy trójnik, z termostatem dzisiaj się dowiem ile kosztuje.

Napisano

Witam,

jak ukręciło się i mi - naciągneli w ASO na całą tuleję giętką (bo oddzielnie EPER nie pokazywał) i wyszło:

-tuleja - 141,65

-Paraflu (płyn) - 50

-opaska x 2 - 1,12 * 2

-robocizna - 76

wcześniej zakleiłem poxipolem, tylko się martwiłem jak później płynu doleję - trzeba było zostawić. W każdym razie było to ASO w Płońsku (Jankowski), a że mam jedno użytkowe auto więc chciałem mieć sprawne, troszkę jednak mnie zatkało jaka się kwota zrobiła z jednego plastikowego łebka.

Zrób to sam - albo poszukaj na szrocie takiej śrubeczki, albo wkręć metalową (tylko po gwincie), albo jak ja - zaklej poxipolem. Jak wklepiesz w szukajkę, to jest tu trochę takich wątków odnośnie tej śrubeczki.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Zrób to sam - albo poszukaj na szrocie takiej śrubeczki, albo wkręć metalową (tylko po gwincie),

> albo jak ja - zaklej poxipolem. Jak wklepiesz w szukajkę, to jest tu trochę takich wątków

> odnośnie tej śrubeczki.

> Pozdrawiam

już zrobiłem, jest profi,kupiłem wszystkie nowe węże wodne i pozakładałem grinser006.gif

Napisano

Dzieki za poradę, tak zrobie wykręce to co zostało z wkręta i zastąpie zwykłą śrubą dopuki nie kupie oryginalnej części.

Swoja droga to padaka że w ASO nie sprzedają tego osobno.

Napisano
  • Autor

> Swoja droga to padaka że w ASO nie sprzedają tego osobno.

no cóż niestety takie życie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.