Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bravo 2.0 95r.czujnik faz rozrządu

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie,jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialość:).Mam następujace pytanie,mialem wymieniany rozrzad w bravo 2.0 20v.95r.autko pali jak jest zimne,a jak zgasze go po jeżdzie to na ciepłym silniku nie da rady odpalic,świeci "marchewa",diagnostyka pokazala ze nie ma sygału od czujnika fazy rozrzadu.Czy jest możliwosc sprawdzenia go i gdzie sie to znajduje,bo cena nowego to tylko..560 pln.Prosze o jakiąś pomoc. bow.gif

Napisano

Czujnik znajduje się pod kółkiem wałka rozrządu wydechowego. Kiedyś widziałem takie czujniki na allegro za ok 300zł a jak sam przez głupotę taki złamałem to kupiłem od kogoś z allegro co sprzedawał rózne części z HGT i razem z tym kółkiem wyszło ok 120zł. popytaj ludzi sprzedajacych ćzęści włąśnie od HGT o ten czujnik albo po szrotach myslę że koszt uzywki ok 70-150zł a terazpatrzyłem w intercarsie Boscha kosztuje ok 340zł

Napisano
  • Autor

> Czujnik znajduje się pod kółkiem wałka rozrządu wydechowego. Kiedyś widziałem takie czujniki na

> allegro za ok 300zł a jak sam przez głupotę taki złamałem to kupiłem od kogoś z allegro co

> sprzedawał rózne części z HGT i razem z tym kółkiem wyszło ok 120zł. popytaj ludzi

> sprzedajacych ćzęści włąśnie od HGT o ten czujnik albo po szrotach myslę że koszt uzywki ok

> 70-150zł a terazpatrzyłem w intercarsie Boscha kosztuje ok 340zł

Dzieki za informacje,jutro sie biore za demontaż,miales racje znalazlem za 150.zl,pozdrawiam

Napisano

> Dzieki za informacje,jutro sie biore za demontaż,miales racje znalazlem za 150.zl,pozdrawiam

Smiech na sali - czujnik w ASO kosztuje ok 150zl NOWY. Podobnie czujnik polozenia walu - jezeli nie mozesz odpalic na cieplym to bardziej jest jego wina. Gdyby byl walniety czujnik polozenia kol rozrzadu to nie wkrecalby sie na obroty (ogolny mul).

Jaki nr bledu wyrzucil komputer?

Napisano
  • Autor

> Smiech na sali - czujnik w ASO kosztuje ok 150zl NOWY..

Pytałem w ASO i taka cena jak pisalem 560.pln.nie pamietam nr.ale pisało"brak sygnału czujnika fazy",i nie otwiera wrtysku bo sprawdzali przy mnie..jakieś sugestie macie?to prosze.

Napisano

> pisało"brak sygnału czujnika fazy", i nie otwiera wrtysku

> bo sprawdzali przy mnie..jakieś sugestie macie?

Wygląda na to , że zrobili jakiś błąd w sztuce podczas wymiany rozrządu .

Jeśli czujnik jest zamontowany poprawnie , to najwyraźniej pozostaje jedynie go wymienić .

Może warto jechać tam gdzie wymieniałeś rozrząd żeby zbadali sprawę ?

Napisano

> Pytałem w ASO i taka cena jak pisalem 560.pln.

Nr wg ePER 46520138 - moj blad - faktycznie cena to ok. 580zl - 15%... Zwracam honor - patrzylem na czujnik polozenia walu sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Nr wg ePER 46520138 - moj blad - faktycznie cena to ok. 580zl - 15%... Zwracam honor - patrzylem na

> czujnik polozenia walu

ok.no problem:).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.