Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ponownie- wariuje wskażnik paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam ,ponownie poruszam temat wariującego wskaźnika paliwa brawa 1,4SX 1997 -raz pokazuje rezerwę raz normalnie -co może być przyczyną i jak to naprawić?może ktoś miał ten problem?

Napisano

> Witam ,ponownie poruszam temat wariującego wskaźnika paliwa brawa 1,4SX 1997 -raz pokazuje rezerwę

> raz normalnie -co może być przyczyną i jak to naprawić?może ktoś miał ten problem?

Pokazuje rezerwę czy opada aż do podpory?

Ja tak miałem jakiś czas temu jak tankowałem max za 50zł a później wlałem do pełna. Myślę, że w moim przypadku zaśniedziały ścieżki, po których porusza się ten wihajster od pływaka. Po jakimś czasie się unormowało i jest tak do tej pory.

Kolejny raz padlina się sama naprawiła. grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

czasem opada całkiem a czasem rezerwa i lampka też się zapala

Napisano

> Witam ,ponownie poruszam temat wariującego wskaźnika paliwa brawa 1,4SX 1997 -raz pokazuje rezerwę

> raz normalnie -co może być przyczyną i jak to naprawić?może ktoś miał ten problem?

U mnie nie działa w ogóle. Cały czas mam FULL w baku:-)

Po zatankowaniu do pełna i przejechaniu z 500 km to wskazówka złazi o ok 3 mm, a powinno o duużo więcej. Teraz jedynym moim wyznacznikiem jest ilość km zrobionych na danym baku.

W moim przypadku domyślam się że ten pływak się zaciął, kiedyś się za to wezmę:P

Napisano

Parę dni temu pisałem posta pt. "Licznik". Post dotyczył wprawdzie licznika kilometrów, niemniej jednak problem wahania się wskaźnika od połowy do rezerwy występował także i u mnie. Po wyjęciu tablicy ze wskaźnikami, psiuknięciu antyoksydantem w gniazda i wtyczki wskaźnik waha się maksymalnie w przedziale 1 - 2 mm. Może na początek zamiast demontować zbiornik, spróbuj szybszego i tańszego rozwiązania. Wyjęcie licznika i wsadzenie go z powrotem to dość szybka i łatwa sprawa (zwłaszcza, jeśli skorzystasz z manuala na Wiki - przy okazji dzięki dla autora).

Jak nie pomoże, wtedy będziesz kombinował coś innego.

Napisano

a jesteś pewny że muszę zbiornik demontować? Podobno mogę od bagażnika, zaraz obok koła zapasowego dojść do tych elementów. Ostatnio oglądałem i faktycznie coś tam jest.

Napisano

Dlaczego demontowac zbiornik?

Ja bym zaczal od sprawdzenia plywaka w pompie paliwa.

Tam jest sprezyna, ktora moze sie poluzowala, moze o cos haczy i stad bledne wskazania licznika.

Demontaz pompy nie jest skomplikowany, ale trzeba uwazac, zeby nie polamac nakretki.

Napisano

> a jesteś pewny że muszę zbiornik demontować? Podobno mogę od bagażnika, zaraz obok koła zapasowego

> dojść do tych elementów. Ostatnio oglądałem i faktycznie coś tam jest.

To cos to pompa paliwa. Odlaczasz trzy przewody (dwa od benzyny, jeden od odpowietrzania) oraz dwa elektryczne przewody zakonczone kostkami.

Pozniej odkrecasz nakretke pompy (nie polam, bo jest delikatna a poniewaz ma gumowa uszczelke - trzyma sie kure...sko mocno) i wyciagasz cala pompe.

Pompa sklada sie z dwoch elementow de-facto. Gorna czesc to plywak, dolna to silniczek elektryczny pompy.

Plywak jest na sprezynie - wiec latwo rozebrac i sprawdzic dlaczego tak zle chodzi.

pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.