Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

emulacja sondy seicento 900 Bingo M

Featured Replies

Napisano

> Czy w sc 900 z bingo M emulacja sondy powinna być ustawiona na masa czy przebieg?

Niby we fiatach radzą na masę ustawić, ale jeżeli to monojetronic bosch'a to lepiej falę prostokątną.

Napisano

> Czy w sc 900 z bingo M emulacja sondy powinna być ustawiona na masa czy przebieg?

masa

Napisano
  • Autor

> masa

ano właśnie. mi wydaje się że przy montażu miesiąc temu ustawioną miałem masę, a dziś po podłączeniu komputera okazało się że jest przebieg. sonda nie chciała oscylować, auto dziwnie zachowywało się i gasło - od trzech dni (wcześniej było ok). zmiana na masę wydaje się że załatwiła problem. to może się samo przestawić? chyba nie...

Napisano

samo nie może

Napisano
  • Autor

> samo nie może

Ale za to źle ustawiona emulacja sondy (czyli ten nieszczęsny przebieg) może spowodować, że sonda zaczyna źle pracować i na benzynie i stąd wszystkie moje problemy

Napisano

> Ale za to źle ustawiona emulacja sondy (czyli ten nieszczęsny przebieg) może spowodować, że sonda

> zaczyna źle pracować i na benzynie i stąd wszystkie moje problemy

To nie sonda zaczyna źle pracować, tylko rozjeżdża się mapa benzyny i podczas jazdy na benzynie jest np. cały czas ubogo lub bogato i auto na benzynie przestaje jechać. oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> To nie sonda zaczyna źle pracować, tylko rozjeżdża się mapa benzyny i podczas jazdy na benzynie

> jest np. cały czas ubogo lub bogato i auto na benzynie przestaje jechać.

jak zwał tak zwał - rozjechana mapa benzyny mam wrażenie że bruździła mi na gazie, dziś pojeździmy to się okaże czy sprawa załatwiona ale mam wrażenie że tak - ze źle ustawioną emulacją sondy a potem z dobrze ustawioną (masa) ale przed resetem mocno zagrzany na gazie miał tendencje do dziwnej pracy, na benzynie było podobnie tylko o wiele bardziej odczuwalne.

Napisano

> jak zwał tak zwał - rozjechana mapa benzyny mam wrażenie że bruździła mi na gazie,

to jest nie możliwe, w II generacji mapa NoPB nie ma nic do pracy na gazie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.