Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AVEO 1.2 - Jakie parametry przy wyborze felg

Featured Replies

Napisano

Witam . Posiadam aveo 1.2 na felgach stalowych 14 . Chciałbym zamontować 14 aluminiowe takie abym mógł przełożyć opony na alusy . Jakie parametry powinna posiadać felga ?? Chodzi mi głównie o ET. Znalazłęm ciekawy wzór z ET 35 i mam wątpliwosci czy czasem nie będzie gdzieś coś ocierało .

Napisano

> Witam . Posiadam aveo 1.2 na felgach stalowych 14 . Chciałbym zamontować 14 aluminiowe takie abym

> mógł przełożyć opony na alusy . Jakie parametry powinna posiadać felga ?? Chodzi mi głównie o

> ET. Znalazłęm ciekawy wzór z ET 35 i mam wątpliwosci czy czasem nie będzie gdzieś coś ocierało

> .

Kwestia szerokości felgi i doboru do niej odpowiedniego ET.

Jakie parametry mają oryginalne felgi?

Napisano

> Witam . Posiadam aveo 1.2 na felgach stalowych 14 . Chciałbym zamontować 14 aluminiowe takie abym

> mógł przełożyć opony na alusy . Jakie parametry powinna posiadać felga ?? Chodzi mi głównie o

> ET. Znalazłęm ciekawy wzór z ET 35 i mam wątpliwosci czy czasem nie będzie gdzieś coś ocierało

> .

Oryginalne ET masz 45, szerokość felgi 5,5"

Szukaj felg które nie mają więcej niz et 45 i mniej niż et35.

Szerokość felgi również może być 6" zamiast 5,5"

Przy ET 35 na 100% nic nie będzie ocierać, czy to będzie szerokość felgi 5,5" czy też 6" ok.gif

Napisano

> .

Od paru dni jestem posiadaczem aluminiowych felg ATT (440), pasują dobrze nie było żadnych problemów. Kupione nowe w zakładzie oponiarskim, zamówione od dystrybutora jako do Aveo. W komplecie były pierścienie centrujące jak i komplet nowych nakrętek, więc żadnych problemów nie było. Kupując używane trzeba liczyć się z dokupieniem pierścienia jak i nakrętek bo oryginalne mają główkę kulistą a do alufelg zazwyczaj są potrzebne stożkowe. W dobrym zakładzie powinny Ci doradzić co będzie pasować a co nie i cena powinna wyjść podobna co na allegro u mnie nawet była niższa.

Napisano

> oryginalne mają główkę kulistą a do alufelg zazwyczaj są potrzebne stożkowe.

Coś mi się wydaje że kolega chyba nie przyglądał się oryginalnym nakrętkom.

Są stożkowe .

W starszych modelach aveo są za to śruby, też stożkowe biglaugh.gif

Napisano

> Coś mi się wydaje że kolega chyba nie przyglądał się oryginalnym nakrętkom.

> Są stożkowe .

> W starszych modelach aveo są za to śruby, też stożkowe

Sorki mój błąd przyglądałem się im jak były na kołach i sprawiały wrażenie kulistych, a później w pudełku wylądowały i już ich nie oglądałem. Ale to nie zmienia faktu że nie za bardzo by wyglądały do alu z gwintem na zewnątrz i to że są przelotowe, a te co były z felgami są chromowane i zaślepione z zewnątrz.

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.