Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebuje zdjęcie Astry II od spodu.

Featured Replies

Napisano

Jakąś osłonę zgubiłem dzisiaj i chciałbym się dowiedzieć do czego ona jest. Potrzebne mi jest zdjęcie Astry II od spodu. Osłona metalowa, w kształcie trapezu.

Co to może być ?

Napisano

Jak duża jest? Ma wybity jakiś numer? Jaki masz silnik? zapodaj zdjęcie osłony, to ktoś skojarzy... nie musi być standardowym wyposażeniem, więc foty podwozia ci mogą nie pomóc. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Jak duża jest? Ma wybity jakiś numer? Jaki masz silnik? Pozdr.

Mam to w bagażniku, jest tam GM i jakiś numer. Ciemno byo to nie wczytywałem się w to. Przypomina mi jakąś osłonę wydechu.

Mam silnik 2.0 16 V, X20EV, czy jakoś tak. Wersja 3D.

W linku zaznaczyłem coś, co przypomina mi tą osłonę.

6bd1ff6248e47b4amed.jpg

Napisano

To aluminiowa (cienka blacha) oslona termiczna, zapobiegajaca nagrzewaniu sie elementow umieszczonych nad ukladem wydechowym. Czesto odpada z powodu korozji w miejscach mocowania jej do nadwozia stalowymi srubami badz specjalnymi, metalowymi "sloneczkami".

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> To aluminiowa (cienka blacha) oslona termiczna, zapobiegajaca nagrzewaniu sie elementow

> umieszczonych nad ukladem wydechowym. Czesto odpada z powodu korozji w miejscach mocowania jej

> do nadwozia stalowymi srubami badz specjalnymi, metalowymi "sloneczkami".

> Pozdrawiam

No właśnei odpadła. Mam się bać ? Czy można bez tego jeździć ok.gif

Napisano

Mozna bez tego jezdzic, ale efekty uboiczne moga objawic sie po pewnym czasie w postaci skruszalej masy ochronnej podwozia (kruszeje pod wplywem sporej temperatury od wydechu), ktora zacznie odpadac od podwozia. Lepiej oslone zamocowac, dajac duze podkladki (najlepiej platstikowe, oslona nie bedzie korodowac tak szybko) w miejscach mocowania oslony (zapewne oryginalne otwory znacznie sie powiekszyly w wyniku korozji...).

Pozdrawiam

Napisano

To na zdjęciu to tłumik skorupowy, raczej nie mógł odpaść... Ta osłona to może aluminiowa osłona zbiornika paliwa, jak wyżej Tosh napisał, często odpada. jeś tylko mocno większa, od obudowy tłumika. Mi tę osłona zaczęła odpadać - przykręciłem ją do podłogi w bagażniku za pomocą śrub i nakrętek oraz baaardzo szerokich podkładek i... trzyma do dziś...

PS. Podaj ten numer GM to będziemy pewni, co to na 99% (1%, że nie ma w EPC).

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> To na zdjęciu to tłumik skorupowy, raczej nie mógł odpaść... Ta osłona to może aluminiowa osłona

> zbiornika paliwa, jak wyżej Tosh napisał, często odpada. jeś tylko mocno większa, od obudowy

> tłumika. Mi tę osłona zaczęła odpadać - przykręciłem ją do podłogi w bagażniku za pomocą śrub

> i nakrętek oraz baaardzo szerokich podkładek i... trzyma do dziś...

> PS. Podaj ten numer GM to będziemy pewni, co to na 99% (1%, że nie ma w EPC).

> Pozdr.

Jutro spiszę co na tej części jest napisane ok.gif

Napisano

> Mam to w bagażniku, jest tam GM i jakiś numer. Ciemno byo to nie wczytywałem się w to. Przypomina

> mi jakąś osłonę wydechu.

> Mam silnik 2.0 16 V, X20EV, czy jakoś tak. Wersja 3D.

> W linku zaznaczyłem coś, co przypomina mi tą osłonę.

może jestem głupi ale na spod AII to mi jakos nie wygląda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.