Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Ecuscan - skasowana inspekcja serwisowa kabel KKL.

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Bawiłem się EcuScan i skasowała się inspekcja serwisowa! Biegnie od nowa - 20 000 km lub 365 dni. Nie wiem jak to zrobiłem :l

W sobotę robiłem testy kontrolek... nic specjalnego. Dziś zwróciłem uwagę na to, że SERVICE DUE zniknęło! Nic z tego nie kumam. Spróbuję zrobić to jeszcze raz.

Mam 2 pytania.

Czy data programowania ECU wskazuje jednoznaczne na dokonane zmiany w oprogramowaniu? Ecuscan wskazuje, że programowanie miało miejsce jeszcze na gwarancji auta (1.5 roku po zakupie).

Czy "Odometer at last rewrite" to przebeg przy jakim dokonano zmiany w ECU?

PZDR

Napisano

> Witajcie!

> Bawiłem się EcuScan i skasowała się inspekcja serwisowa! Biegnie od nowa - 20 000 km lub 365 dni.

> Nie wiem jak to zrobiłem :l

Przypadek, "service due" jest trzymany w liczniku, żeby pogadać z licznikiem musisz mieć interfejs z CAN.

> Czy data programowania ECU wskazuje jednoznaczne na dokonane zmiany w oprogramowaniu? Ecuscan

> wskazuje, że programowanie miało miejsce jeszcze na gwarancji auta (1.5 roku po zakupie).

Chyba była jakaś akcja serwisowa dla JTD i zmieniali oprogramowanie w ASO.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Przypadek, "service due" jest trzymany w liczniku, żeby pogadać z licznikiem musisz mieć interfejs

> z CAN.

Też tak myślę, ale dziwny to przypadek...:-)

pzdr

Napisano

> Ale ciekawe co to było? :-D

> pzdr

U mnie service DUE nie byli w stanie zresetować nawet przez examiner, wiec twierdze ze wszystko jest mozliwe wink.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie service DUE nie byli w stanie zresetować nawet przez examiner, wiec twierdze ze wszystko

> jest mozliwe

Usiądę w weekend i zrobię po kolei te same ruchy w kompie. Może po wykananiu jakiegoś testu zeruje się SD...

pzdr

Napisano

> Usiądę w weekend i zrobię po kolei te same ruchy w kompie. Może po wykananiu jakiegoś testu zeruje

> się SD...

Uważaj bo wg Yani'ego po 8 albo 9 resecie ta funkcja przestaje działać(pokazuje kreski) i wkurzać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Uważaj bo wg Yani'ego po 8 albo 9 resecie ta funkcja przestaje działać(pokazuje kreski) i wkurzać.

> Pozdrawiam BAS

Po 9. Ale nie wiadomo czy jak zrobisz te 9 resetów na sucho, bez komunikatu, czy to dalej będzie odejmować od 9. Bo ja np próbowałem zrobić reset pomimo, że nie mam komunikatu i nie dało się, tzn niby wykonano, ale nic się nie zmieniło.

Napisano
  • Autor

> Po 9. Ale nie wiadomo czy jak zrobisz te 9 resetów na sucho, bez komunikatu, czy to dalej będzie

> odejmować od 9. Bo ja np próbowałem zrobić reset pomimo, że nie mam komunikatu i nie dało się,

> tzn niby wykonano, ale nic się nie zmieniło.

Właściwie to mogę nic nie robić :-)

Nie przeszkadzał mi ten komunikat ale miło, ze go nie ma.

Może wrócę do tematu za 20 kkm/rok.

pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.