Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kondensator

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Zbudowałem sobie audio w Multipli oparte na radyjku JVC KD-SH1000 (przy okazji polecam gorąco bo wymiata, gra zdecydowanie lepiej niż np: Alpine CDA 9887r którego miałem) , wzmacniaczu Ground Zero, głośnikach Hertz DSK 165 oraz subie DarkBlue nie pamiętam modelu, ale wymiata.

Chcę uzupełnić zestaw o kondensator, bo przy wyższych ,,obrotach'' sub zaczyna się gubić.

Co polecacie? Szczerze powiem, iż nie do końca rozumiem koncepcję zastosowania tego kondensatora, przy okazji może ktoś wyjaśni.

Co brać? Skłaniam się raczej ku markowym podzespołom, wszelkie ,,wypaśne'' chiniole odpadają .

Napisano

Taki mały OT.

Możesz dokładniej opisać KD-SH1000, bo po przygodach z KD-SH 909 i KD-SH 9104 intryguje mnie też ten model.

Chodzi mi o jakość dzwieku jak i ogólnie o wrażenia estetyczne. Obsługe kart SD i USB.

Coraz częściej chodzi mi po głowie to radyjko ale ciezko znalezc je w dobrym stanie w pełnym komplecie na allegro :/

Po zmianie z JVC na Pioneera okazało sie że Pioneer daje więcej basu. Co nie do końca mi się podoba smile.gif Jak jest z KD-SH1000? :>

Napisano

kolego a jakie masz kable dla suba i dla wzmaka ? bo być może kond nie jest tu potrzebny bo kond się stosuje na każde 500w rms

Napisano

Sprawdź okablowanie, może jest za słabe do twojego poboru prądu.

Napisano
  • Autor

Powiem tak, miałem już dużo sprzętu głównie Pioneera, Sony, Kenwooda ostatnio nawet szarpnąłem się na Alpine CDA 9887R. Z moich doświadczeń wynika, iż popularne modele Pioneera kładą na łopatki większość konkurencji jeśli chodzi o granie bez wzmacniaczy zewnętrznych. Pioneer celowo ,,przejaskrawia'' dźwięk tak aby było jak najwięcej sopranu i basu. Pod wzmacniaczem okazuje się że owszem gra, ale słychać sporo zanieczyszczeń , syczenia itp. Alpinka, cóż po początkowym zachwycie okazała się nie trafionym pomysłem, owszem milion ustawień, bardzo rozbudowany procesor dźwięku, korektor, ale jak na mój gust aż za bardzo. Dźwięk był czysty, ale sopran był przesterowany i bas nie taki jak lubię, po prostu gubił się i nie miał odpowiedniej dynamiki.

Poszperałem w necie, poczytałem tego i tamtego, wybór padł na JVC. Kupiłem używkę z Allegro, ale w bdb stanie płacąc 750 zł w sumie nie mało, ale radio na prawdę w dobrym stanie.

Podłączyłem, pobawiłem się procesorem, korektorem i musze przyznać, że zagrało to tak jak tego oczekiwałem. Muzyka płynie z głośników, ma niesamowitą dynamikę i praktycznie nie słychać żadnych zniekształceń czy zakłóceń. Zero szumu, syku itp. Przy koncercie Sharon Del Adel (dla niewtajemniczonych wokalistka śpiewająca gotycki rock, partnerka Armina Van Burena w utworze Out of Love) dostałem gęsiej skórki. Kilku moich znajomych słuchało mojego zestawu i wychodzili zachwyceni. Pomimo braku wytłumienia drzwi i dość średnich głośników Hertza , gra to rewelacyjnie.

Co do obsługi radia, jak dla mnie nie stanowi ona problemu. Elektrycznie opuszczany panel, pilot w zestawie i dość dobre materiały to zalety. Generalnie panel zrobiony jest dużo lepiej niż w Alpine. Nieco mało pomysłowe są małe przyciski które pomimo podświetlenia są słabo widoczne. Muzyki z Kart pamięci nie słucham, nie wiem jak to działa. USB i CD pracują bez zastrzeżeń.

Gorąco polecam to radyjko bo na prawdę potrafi zawstydzić Turbodymomena:)

> Taki mały OT.

> Możesz dokładniej opisać KD-SH1000, bo po przygodach z KD-SH 909 i KD-SH 9104 intryguje mnie też

> ten model.

> Chodzi mi o jakość dzwieku jak i ogólnie o wrażenia estetyczne. Obsługe kart SD i USB.

> Coraz częściej chodzi mi po głowie to radyjko ale ciezko znalezc je w dobrym stanie w pełnym

> komplecie na allegro :/

> Po zmianie z JVC na Pioneera okazało sie że Pioneer daje więcej basu. Co nie do końca mi się podoba

> Jak jest z KD-SH1000? :

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.