Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejny pacjent... [silniczek wyczieraczki - foto]

Featured Replies

Napisano

Hej,

Poniżej zdjęcia mojego silniczka z wycieraczki, może mi ktoś pomóc i podpowiedzieć co i jak rozkręcić żeby się ta tulejka zaczęła kręcić?

Po podłączeniu do samochodu i włączeniu tylnej wycieraczki robi tylko bardzo mały skok. Czy olać i kupić jakiś aledrogo?

silnik.jpg

silnik1.jpg

silnik2.jpg

Dostęp do silniczka dla zainteresowanych bardzo łatwy, dwie śruby w czarnym plastiku (w uchwytach do zamykania), a później na siłę odpinamy od blachy ten plastik. (Ciągnąć i nie bać się ze się urwie smile.gif )

Napisano

Na trzpieniu (gdzie jest zębatka do ramienia wycieraczek) jest podkładka sprężynująca - trzeba ja ściągnąć (lubi łatać) i wysuwasz plastik.

Tak jest w przednich - sadze, ze w tylniej tak samo (trzpień ma powlokę teflonową) benzynka ekstrakcyjna - czyścisz, smar i działa!

ok.gif

No i oczywiscie osłone metalowa tez odkrecasz waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> No i oczywiscie osłone metalowa tez odkrecasz

Tak też wczoraj zrobiłem, zdjęcia dam później jak to w środku wygląda, trzpień taki był trochę przyrdzewiały ze się hmm "zrósł" z plastikiem a raczej tak pogrubiał ze się nie chciał kręcić w plastikowej osłonie, wyczyszczone, wysmarowane, sprawdzone i działa smile.gifpub2.gifbrawo.gif

Tylko popsułem sobie gwint na śrubkę od same już wycieraczki :| musiałem walić w trzpień od góry młotkiem żeby się ruszył... ale na to już coś zaradzę dzisiaj smile.gifuzbroj_zlo.gif

Napisano

> trzpień taki był trochę przyrdzewiały ze się hmm "zrósł" z plastikiem a raczej tak pogrubiał ze się nie chciał kręcić

> w plastikowej osłonie, wyczyszczone, wysmarowane, sprawdzone i działa

Pod plastykiem na końcu osi jest oring gumowy, który ma za zadanie uszczelnić przed dostawaniem się wody na oś, pewnie został już wytarty i puszczał. Bez założenia nowego pewnie długo Ci to nie wytrzyma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.