Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy ktos wymieniał kiedys pedał sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Witam. Pytanie wzielo sie stad ze jestem wlasnie po wymianie sprzegła ( myslalem ze to pomoze) ale nie, skrzypi mi pedał sprzegła probowałem tam dac wd40 od wewnatrz ale nic to nie daje. Pozatym słabo mi odbija to sprzegło a czasami zostaje na chwile. Wydałem kupe kasy na nowe sprzegło a tu sie okazało ze to nie to. i dalej zle odbija i skrzypi mi ten pedał!. Czt ktos kiedykolwiek wymieniał pedał sprzegła, a może jest tam zas tym pedałem cuś co mozna jeszcze naoliwić albo co??

Pozdrawiam confused.gif

Napisano

O jakim aucie piszesz?

Zakładam, że punto 2 - bo tam skrzypienie sprzęgła to norma i ponoć pomaga wymiana plastikowego kapturka przy tłoczysku.

Nie wiem - nie sprawdzałem. W ciepłe dni po prostu tak było. Nie pomagały żadne wd40 ani smary. Również wymiana sprzęgła to kiepski pomysł przy skrzypieniu - często to są niepotrzebnie wydane pieniądze...

A co do nie-odbijania to może układ jest zapowietrzony? Musisz wiedzieć, że tam jest hydrauliczne sprzęgło i korzysta ono z płynu hamulcowego. Zapowietrzenie układu sprzęgła nie ma związku z działaniem hamulców.

Tak czy siak - do mechanika, albo samemu zrobić. Nikt przez internet nie pomoże.

Napisano
  • Autor

> O jakim aucie piszesz?

> Zakładam, że punto 2 - bo tam skrzypienie sprzęgła to norma i ponoć pomaga wymiana plastikowego

> kapturka przy tłoczysku.

> Nie wiem - nie sprawdzałem. W ciepłe dni po prostu tak było. Nie pomagały żadne wd40 ani smary.

> Również wymiana sprzęgła to kiepski pomysł przy skrzypieniu - często to są niepotrzebnie

> wydane pieniądze...

> A co do nie-odbijania to może układ jest zapowietrzony? Musisz wiedzieć, że tam jest hydrauliczne

> sprzęgło i korzysta ono z płynu hamulcowego. Zapowietrzenie układu sprzęgła nie ma związku z

> działaniem hamulców.

> Tak czy siak - do mechanika, albo samemu zrobić. Nikt przez internet nie pomoże.

Problem w tym ze moj mechanik rozklada rece i mowi ze on juz nie wie co to moze byc cos tam gadal o pompie sprzegla, ze to jeszcze mozna sprawdzic. A ten caly kapturek to samemu idzie zmienic? gdzie to tłoczysko?? Tak chodzi o punto II 270751858-jezyk.gif

Napisano
Tu masz rozwiązanie Twojego problemu
Napisano
  • Autor

> Tu masz rozwiązanie Twojego problemu

Ok Dzieki przetestujemy, a czy nasmarowanie tego kapturka usuwa również uciążliwe odchodzenie sprzęgła ( zatrzymuje sie kilka razy, nie odchodzi plynnie)?? wink.gif

Napisano

> Ok Dzieki przetestujemy, a czy nasmarowanie tego kapturka usuwa również uciążliwe odchodzenie

> sprzęgła ( zatrzymuje sie kilka razy, nie odchodzi plynnie)??

Weź coca colę i popsikaj w miejscu gdzie wchodzi "przegub" (nie wiem jak to nazwać) do silnika wink.gif

Ja wyczaiłem, że tam się zacinało zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Weź coca colę i popsikaj w miejscu gdzie wchodzi "przegub" (nie wiem jak to nazwać) do silnika

> Ja wyczaiłem, że tam się zacinało

od kabiny?? i czemu akurat cola a nie wd 40 np fly.gif?

Napisano

> od kabiny?? i czemu akurat cola a nie wd 40 np ?

pod maską, spod akumulatora wychodzi "pręt" mały przegub i wchodzi do silnika i tam popsikaj wink.gif

ku*wa nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć będę w aucie to zrobię foto hehe.gif

Napisano
  • Autor

aaa to juz probowałem, dalem tam smaru ale niestety nic to nie zmieniło

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.