Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Zamek tylnej klapy - problem

Featured Replies

Napisano

Witam, mam mianowicie taki problem:

Dzisiaj przestał działać zamek tylnej klapy w moim kombi.

Klapę da się otworzyć tylko wyłącznie po przekręceniu kluczyka. Natomiast otwarcie auta centralnym zamkiem lub pilotem od alarmu nie powoduje odblokowania tego zamka (nie daje się go wcisnąć w celu otwarcia bagażnika)...

Jeśli ktoś się spotkał z podobnym problemem i wie czym może być spowodowany to proszę o rady smile.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Albo padl silownik, albo, co bardziej prawdopodobne, zlamaly sie przewody czarno-czerwony i czarno-zolty (lub jeden z nich) w gumowej przelotce pomiedzy pokrywa bagaznika i nadwoziem. W pierwszej kolejnosci sprawdz to polaczenie.

Pozdrawiam

Napisano

> Albo padl silownik, albo, co bardziej prawdopodobne, zlamaly sie przewody czarno-czerwony i

> czarno-zolty (lub jeden z nich) w gumowej przelotce pomiedzy pokrywa bagaznika i nadwoziem. W

> pierwszej kolejnosci sprawdz to polaczenie.

> Pozdrawiam

Wczoraj przerabiałem pozałamywane kable w przelotce prawych tylnych drzwi. Jak tam zajrzałem, to wyglądało jakby jakiś gryzoń tam działał od dłuższego czasu. Jeden kabel całkowicie przerwany, reszta poprzecierana w kilku miejscach. A centralny przez to zwariował, było zwarcie i siłowniki cały czas tak jakby otwierały (wypychały) zamki. Wyjąłem bezpiecznik od centralnego. Grzybki zamków należało wcisnąć za pierwszym razem na chama (kluczykiem od zewnątrz nie dawało rady przekręcić) i później już chodziły normalnie. Aczkolwiek aby cieszyć się dalej centralnym zamkiem, należało oczywiście wymienić kable między słupkiem a drzwiami. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Albo padl silownik, albo, co bardziej prawdopodobne, zlamaly sie przewody czarno-czerwony i

> czarno-zolty (lub jeden z nich) w gumowej przelotce pomiedzy pokrywa bagaznika i nadwoziem. W

> pierwszej kolejnosci sprawdz to polaczenie.

> Pozdrawiam

Kable w tej przelotce gumowej są całe frown.gif

Silnik wraz z wtyczką wymontowałem z klapy bagażnika, do czego mogę go podpiąć aby sprawdzić jego działanie ?

Pozdrawiam

Napisano

Najszybciej do wtyczki silownika klapki wlewu paliwa: silownik pokrywy bagaznika i silownik klapki maja ta sama wtyczke...

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.