Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpaleniem

Featured Replies

Napisano

Od 3 dni mam problem z odpaleniem mojego CC 700 z gaźnikiem aisan, a mianowicie jak jest zimny nie odpala na wyciagniętym na maxa ssaniu, natomiast jak mu wyciągnę ssanie do połowy to za 3 razem załapuje, ale muszę przy tym minimalnie trzymać nogę na gazie i słychać jakby palił na jeden cylinder (chodzi tak jak traktor), po przegazowaniu wchodzi na normalne obroty i chodzi na 2 cylindry. Podobnie jest na rozgrzanym silniku, przekręcając kluczyk zaraz muszę lekko dodać gazu aby zaczął pracować, na początku chodzi jak traktor potem normalnie. Co może być nie tak? Czy to może być zalana jedna świeca? Czy coś z gaźnikiem?

Napisano

na początek sprawdź wszystkie wężyki od gaźnika, a później zobacz jak wyglądają świece i kable

Napisano
  • Autor

> na początek sprawdź wszystkie wężyki od gaźnika, a później zobacz jak wyglądają świece i kable

wezyki miesiac temu wymieniane na nowe, sa ok..

Napisano

> wezyki miesiac temu wymieniane na nowe, sa ok..

A nie ubywa płynu bo miałem tak jak mi uszczelka pod głowica przepuszczała bardzo powoli i zalewało jeden cylinder. Właśnie były problemy z odpaleniem i zalewało świecę,trzeba było trzymać gaz i na poczatku chodził jak traktor na jednym cylindrze. Sprawdź czy nie dymi na zimnym na biało i czy nie ubywa płynu.

Napisano
  • Autor

> A nie ubywa płynu bo miałem tak jak mi uszczelka pod głowica przepuszczała bardzo powoli i

> zalewało jeden cylinder. Właśnie były problemy z odpaleniem i zalewało świecę,trzeba było

> trzymać gaz i na poczatku chodził jak traktor na jednym cylindrze. Sprawdź czy nie dymi na

> zimnym na biało i czy nie ubywa płynu.

płynu ubywalo, ale niewiele. wyciek zlokalizowany- do wymiany reperaturka, ale na chwile obecna jakby przestalo kapac.. dymić nie dymi ani na biało ani na czarno.. jeszcze jedno, czy normalna rzecza jest ze slychac syczenie z zbiornika plynu chlodniczego czy to tez jest jakis objaw wskazujacy na?

Napisano

> płynu ubywalo, ale niewiele. wyciek zlokalizowany- do wymiany reperaturka, ale na chwile obecna

> jakby przestalo kapac.. dymić nie dymi ani na biało ani na czarno.. jeszcze jedno, czy

> normalna rzecza jest ze slychac syczenie z zbiornika plynu chlodniczego czy to tez jest jakis

> objaw wskazujacy na?

UPG

Ile masz przejechane w tym cienkim?

Napisano
  • Autor

> UPG

> Ile masz przejechane w tym cienkim?

83 tys,czyli juz przesądzone UPG? A jaki jest koszt części i robocizny?

Napisano

> 83 tys,czyli juz przesądzone UPG? A jaki jest koszt części i robocizny?

sam sobie odpowiedziałeś. planowanie głowicy ok.50zł, uszczelka też gdzieś koło tego, nowy płyn, nowy olej jeśli poszło do miski jakieś 200 a robocizna to różnie, myślę że 100-150zł

Napisano

> 83 tys,czyli juz przesądzone UPG? A jaki jest koszt części i robocizny?

spróbuj odkręcić (popuścić troszkę tak aby ciśnienia w układzie chłodniczym nie było) zakrętkę od zbiornika wyrównawczego i po czynności sprawdź czy efekt palenia na jeden gar ustanie (pierwszy raz po odkręceniu korka nie będzie efektu bo woda już będzie w którymś z garów). U mnie działo się tak że jak auto na noc zostawiłem z zakręconym korkiem to ciśnienie w układzie chłodniczym wtłoczyło trochę wody do gara i były problemy z odpaleniem auta. Po popuszczeniu korka nie było już ciśnienia i woda nie przedostawała się do cylindra. To rozwiązanie na krótką metę bo jazda bez ciśnienia w układzie chłodniczym nie służy dobrze silnikowi. Z tego co pamiętam to ja płaciłem 400zł za to z częściami ale mechanik nie tylko tą usterkę usuną

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.