Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Cieknie na dywanik pasazera

Featured Replies

Napisano

Poniewaz sie cieplo zrobilo zrobilem serwis klimy z ozonowaniem itd (Astra kombi 2004 Z17DTH z klimatronikiem). dodatkowo przedmuchany zostal wezyk odprowadzajacy skroplona wode. niestety dzis podczas trasy ok 120km znow zaczela kapac woda na dywanik pasazera gdzies spod deski rozdzielczej. jak dojechalem juz do domu to odrazu torx do lapki i demontaz schowka. wycieku nie znalazlem tylko skroplona wode na takim plastiku po lewej stronie (po wyjeciu schowka). nie mam pojecia jak sie to nazywa fachowo smile.gif jak cos to jutro moge wrzucic fote. tylko mnie ciekawi dlaczego para wodna skrapla sie na tym plastiku i potem splywa na gabki a z gabek na dywanik. mial ktos moze podobna przypadlosc? na poczatku myslalem ze to jednak wezyk zapchany. ale na postoju ewidentnie widac ze kapie woda spod pokrywy silnika wiec tu sie wydaje byc wszystko ok.

Za wszelkie sugestie i pomoc z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano
  • Autor

odgrzewam troche temat ale w innym kontekscie, moze kto mi objasni. mianowicie dobralem sie do filta kabinowego w astrze i stwierdzilem ze sa ulamane 2 z 3 zaczepow w jego pokrywie. w zwiazku z tym przyszlo mi na mysl ze woda na dywaniku moze brac sie wlasnie z okolic filtra kabinowego i przez nieszczelna pokrywke wylazi na dywanik. tylko pytanie czy takie rozumowanie ma sens i czy w przestrzeni gdzie jest filtr p.pylkowy faktycznie moze sie gromadzic woda?

Pozdr

Paweł

Napisano

> odgrzewam troche temat ale w innym kontekscie, moze kto mi objasni. mianowicie dobralem sie do

> filta kabinowego w astrze i stwierdzilem ze sa ulamane 2 z 3 zaczepow w jego pokrywie. w

> zwiazku z tym przyszlo mi na mysl ze woda na dywaniku moze brac sie wlasnie z okolic filtra

> kabinowego i przez nieszczelna pokrywke wylazi na dywanik. tylko pytanie czy takie rozumowanie

> ma sens i czy w przestrzeni gdzie jest filtr p.pylkowy faktycznie moze sie gromadzic woda?

> Pozdr

> Paweł

nie sądzę, po to jest odpływ skroplin z parownika pod auto, dopiero gdy ten jest zatkany pojawiają się problemy,

brat

Napisano

Mam ten sam problem ... u mnie sprawa wygladala tak

Filt powietrza ten co pod podszybiem sie znajduje byl trefnie zamocowany i uszczelki puszczaly wode... w ten sposob woda leciala do kabiny a z tamtad tym plaskitiem na dywanik i pod spod ...

druga sprawa bylo strasznie pogiete podszybie i nie trzymajaca uszczelka ...

jesli masz podejrzenia ze cos takiego masz pisz na maila to pomoge troche co moge

Napisano

może coś z uszczelką między poszyciem kabiny a wężykiem odprowadzającym wodę. Co prawda w Astrze F, ale ów uszczelka była nieszczelna lub podwinięta i też po dłuższej jeździe z klimą dywanik pasażera był mokry (ciekło pod jego spód), też podejrzewałem zapchanie odpływu, ale klimiarz wychwycił tą uszczelkę i wymienił w 5 minut, koszt około 10 zł w połączeniu ze skutecznym usunięciem usterki poprawił mi humor.

Napisano
  • Autor

a wiesz moze gdzie znalezc poczatek wezyka z ta uszczelka w A H?

Pozdr

Paweł

Napisano
  • Autor

aktualnie filtr jest nowy ale mozliwe ze podczas wkladania sie troche pogial. mimo wszystko dziwne ze w miejscu gdzie jest filtr pojawia sie woda confused.gif przynajmniej dla mnie. Ciekawe jak sytuacja by wygladala jakby wyjac calkiem filtr???

Pozdr

Paweł

Napisano
  • Autor

dzis auto bylo u mechanika. przy okazji wymiany klockow rzucil okiem na wezyk no i jest on drozny. na dywanik zas dalej kapie z okolic filtra kabinowego frown.gif

Pozdrawiam

Paweł

• 3 lata później...
Napisano

> dzis auto bylo u mechanika. przy okazji wymiany klockow rzucil okiem na wezyk no i jest on drozny.

> na dywanik zas dalej kapie z okolic filtra kabinowego

> Pozdrawiam

> Paweł

Rozwiązałeś swój problem? Ja mam identyczne objawy jak u Ciebie.

Napisano
  • Autor

Hej,

szczerze to chwilę był spokój ale ostatnio problem powrócił. Z racji tego, że ojciec w astrze ma problemy z nagrzewnicą (wg. mechanika coś są plastiki popękane) więc powoli zaczynam szukać używanej w dobrym stanie. Może to definitywnie zakończy problem.

Pozdrawiam

Paweł