Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelka drzwi

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem.Ułamała mi się przy drzwiach ta plastikowa listwa w którą wchodzi gumowa uszczelka przy szybie na dole.Czy mógłby ktoś doradzić co z tym zrobić.Byłem na szrocie,chciałem zdemontować używaną ale nie mogłem.Jak to zrobić?POZDRAWIAM

Napisano

> Mam taki problem.Ułamała mi się przy drzwiach ta plastikowa listwa w którą wchodzi gumowa uszczelka

> przy szybie na dole.Czy mógłby ktoś doradzić co z tym zrobić.Byłem na szrocie,chciałem

> zdemontować używaną ale nie mogłem.Jak to zrobić?POZDRAWIAM

Jak nie mogłeś na szrocie kupić? Nie chcieli Ci zdemontować?

Zrób foto tego ja spróbuję u siebie coś zdziałać.

Napisano
  • Autor

> Jak nie mogłeś na szrocie kupić? Nie chcieli Ci zdemontować?

> Zrób foto tego ja spróbuję u siebie coś zdziałać.

post-136348-14352507970076_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> > Zrób foto tego ja spróbuję u siebie coś zdziałać.

to jest na dole przy szybie

post-136348-1435250797066_thumb.jpg

Napisano

Bez wyjęcia szyby z drzwi raczej się nie obędzie, a i tak bardzo ciężko zdjąć tą listwę. Odepnij tapicerkę drzwi, opuść szybę gdzieś tak do połowy i odepnij ją od mechanizmu opuszczania. Wyjmij uszczelkę, która jest wokół szyby (z przodu jest jakoś wsuwana) i dopiero będziesz miał w miarę dostęp. Najlepiej to podważać tą listwę od środka drzwi jakimś dużym płaskim wkrętakiem. Trzeba mieć do tego sporo cierpliwości i wyczucia. Mi się nie udało tego wyjąć bez łamania tej listwy 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif

Napisano

> to jest na dole przy szybie

Nic nie obiecuję, ale może uda mi się u mnie na szrocie kupić... Jak chcesz oczywiście...

Napisano
  • Autor

> Nic nie obiecuję, ale może uda mi się u mnie na szrocie kupić... Jak chcesz oczywiście...

Dzięki.U mnie na szrocie jest też tylko chodzi o demontaż a z tym jest gorzej ponieważ nie można tego wyjąć bez rozbiórki drzwi.Chyba skleję narazie lutownicą na gorąco i musi wystarczyć.POZDRAWIAM.

Napisano

> Dzięki.U mnie na szrocie jest też tylko chodzi o demontaż a z tym jest gorzej ponieważ nie można

> tego wyjąć bez rozbiórki drzwi.Chyba skleję narazie lutownicą na gorąco i musi

> wystarczyć.POZDRAWIAM.

No oki. Powodzenia smile.gif

Napisano

Żadnej szyby nie trzeba wyciągać, chyba że masz grube nie zdarne paluchy. Wystarczy sięgnąć ręką tylko szyba musi byc zamknięta i wypiać tą listwe z zastrzasku. Musisz sobie to wymacać to zobaczysz o co chodzi. Niżej jeszcze rysunek poglądowy jak to wygląda.

283737230-ty.JPG

post-132026-14352507974039_thumb.jpg

Napisano

> Żadnej szyby nie trzeba wyciągać, chyba że masz grube nie zdarne paluchy. Wystarczy sięgnąć ręką

> tylko szyba musi byc zamknięta i wypiać tą listwe z zastrzasku. Musisz sobie to wymacać to

> zobaczysz o co chodzi. Niżej jeszcze rysunek poglądowy jak to wygląda.

Albo mamy inne uszczelki, albo coś odwrotnie namalowałeś spineyes.gif A jeśli faktycznie jest inaczej (choć szczerze wątpię) to nie dziwne, że u ciebie się wyjmuje bez zdejmowania szyby grinser006.gif

Napisano

U mnie jest tak jak narysowałem, żadnych problem ze zdjęciem czy założeniem nie było. biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Albo mamy inne uszczelki, albo coś odwrotnie namalowałeś A jeśli faktycznie jest inaczej (choć

> szczerze wątpię) to nie dziwne, że u ciebie się wyjmuje bez zdejmowania szyby

Masz rację.Jak byłem na szrocie to chciałem to zdemontować,a więc wyciągnąłem tą uszczelkę, ta listwa ma taki rant,podważałem tę listwę śrubokrętem oczywiście bez rozbierania drzwi i tylko ją połamałem.Dobrze że szrociarz nie kazał mi zapłacić.POZDRAWIAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.