Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Popełniłem błąd - X16SZ krokowiec ?

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj dorobiłem (zestaw Erling: silicon i 4sztuki materiału wielkości A5 na uszczelki) i wymieniłem wszystkie uszczelki przy przepustnicy.Zapalam i ... nic - bez gazu nie pali.Po puszczeniu gazu gaśnie, po przełączeniu na LPG to samo.Krokowiec na odwrót zamontowałem hmm.gif wtyczką do góry czy w dół winno być hmm.gif Opcja 2 mało prawdopodobna ale jednak - za mały otwór w uszczelce zrobiłem przy dopływie czynnika do krokowaca.Pierwsze jednak to co chce ustalić to wtyczka w dół czy do góry wink.gif

Napisano

Wtyczke do krokowca wtyka sie od dolu...

Napisano
  • Autor

> Wtyczke do krokowca wtyka sie od dolu...

czyli tu by było ok zlosnik.gif

W pewnym momencie miałem po jednej str 3 a po drugiej 2 otwory w takiej żółtej papierowej uszczelce jednak musiałem pewną częśc zamontować niejako na "odwrót" by flansza od gazu nie haczyła o starowanie gazu

Napisano

> Dzisiaj dorobiłem (zestaw Erling: silicon i 4sztuki materiału wielkości A5 na uszczelki) i

> wymieniłem wszystkie uszczelki przy przepustnicy.Zapalam i ... nic - bez gazu nie pali.

Na pocieszenie mogę dodać, że nie Ty pierwszy walczysz z podobnym problemem, może ten wątek pomoże ...

Napisano
  • Autor

> Na pocieszenie mogę dodać, że nie Ty pierwszy walczysz z podobnym problemem, może ten wątek

> pomoże ...

rozebrałem raz jeszcze, złożyłem, gunk'iem do gaźników krokowca przeciściłem i chodzi jak ta lala zlosnik.gif tyle że powyżej 3tyś obr jakiś taki mułłłłłowaty wink.gif

Napisano

> tyle że powyżej 3tyś obr jakiś taki mułłłłłowaty

Nie wiem, jak jest w X16SZ, ale w X16SZR maksymalny moment jest przy 2600 albo 2800 obr./min. (nie pamiętam dokładnie). W sumie to nie są demony mocy ani prędkości ... Latem przy wyprzedzaniu czasami trzeba klimę wyłączyć ...

No ale jeśli czujesz, że jest gorzej niż było, to może któryś przewodzik od podciśnienia został niepodłączony. Albo zaczął być nieszczelny, w sumie nowe to one nie są. A wolne obroty są stabilne? Jest różnica czy auto jest zimne czy ciepłe?

Napisano
  • Autor

ciach zlosnik.gif

> niepodłączony. Albo zaczął być nieszczelny, w sumie nowe to one nie są. A wolne obroty są

> stabilne? Jest różnica czy auto jest zimne czy ciepłe?

znalazłem winowajce cfaniaczek.gif - siebie zlosnik.gifbiglaugh.gif

podczas składania przepustnicy wpadła mi gumowa rurka na "łapacz" pow. przy atrapie , a przy LPG ..... wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.