Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskazanie poziomu oleju w 1.4 (150)

Featured Replies

Napisano

Czy w tym modelu jest wskazanie na konsolecie poziomu bądź niskiego stanu oleju w silniku?

Napisano
  • Autor

> tjet nie ma czujnika poziomu oleju w misce, jak to ma miejsce w mj

a poziom płynu w spryskiwaczu jest jakoś sygnalizowany?

Napisano

> a poziom płynu w spryskiwaczu jest jakoś sygnalizowany?

skad.. chociaz mi zaraz po tym jak wyjechalem z salonu i gdy uzywalem spryskiwacza pojawil sie jednorazowy komunikat, 'niski poziom plynu spryskiwacza', foty nie udalo mi sie zrobic ale juz wiecej go nie dostalem nigdy jako info, gdy jest niski poziom spryskiwacza to wylaczaja sie spryskiwacze reflektorow..

wiec ten komunikat chyba byl tylko zaprogramowany w body i pojawil sie tylko raz

Napisano
  • Autor

> skad.. chociaz mi zaraz po tym jak wyjechalem z salonu i gdy uzywalem spryskiwacza pojawil sie

> jednorazowy komunikat, 'niski poziom plynu spryskiwacza', foty nie udalo mi sie zrobic ale juz

> wiecej go nie dostalem nigdy jako info, gdy jest niski poziom spryskiwacza to wylaczaja sie

> spryskiwacze reflektorow..

> wiec ten komunikat chyba byl tylko zaprogramowany w body i pojawil sie tylko raz

Motyla noga... człowiek chce kupić nowoczesne auto a tu poziom ergonomii gorszy niż swoim wyrobie z poprzedniego milenium...

U mnie w zbiorniczku jest taki bagnecik z podziałkami w litrach więc rozumiem, że w NB nawet takiego patyka nie ma?

Komputer wyręcza w czymś kierowcę czy sposób eksploatacji niczym nie różni się od bravy? Przypomina o serwisie, sprawdzeniu czegokolwiek czy trzeba mieć w głowie instrukcję obsługi?

Napisano

> U mnie w zbiorniczku jest taki bagnecik z podziałkami w litrach więc rozumiem, że w NB nawet

> takiego patyka nie ma?

a jest biglaugh.gif ale tylko na 6l zbiorniku, na tym 3l go nie ma

> Przypomina

> o serwisie, sprawdzeniu czegokolwiek czy trzeba mieć w głowie instrukcję obsługi?

no pewno, nawet potrafi zapamietac przekroczony limit km na przeglad i wywali komunikat kupon niewazny czyli utrata gw zlosnik.gif

tak to norma, zarowki, service i inne bzdety ok.gif

Napisano

> Motyla noga... człowiek chce kupić nowoczesne auto a tu poziom ergonomii gorszy niż swoim wyrobie z

> poprzedniego milenium...

taki trend najwidoczniej no.gif

> U mnie w zbiorniczku jest taki bagnecik z podziałkami w litrach więc rozumiem, że w NB nawet

> takiego patyka nie ma?

zbiornik jest biały matowy, wiec jak wlejesz płyn to cos tam widać. Sygnalizacji brak zlosnik.gif

> Komputer wyręcza w czymś kierowcę czy sposób eksploatacji niczym nie różni się od bravy? Przypomina

> o serwisie, sprawdzeniu czegokolwiek czy trzeba mieć w głowie instrukcję obsługi?

komp podaje ile km do przegladu i wywala komunikat jak sie przeglad zbliża.

Napisano
  • Autor

> a jest ale tylko na 6l zbiorniku, na tym 3l go nie ma

a widzisz... dopiero teraz otworzyłem instrukcję fiata, bo opierałem się na lancii i jest tam tylko lakoniczny zapis: "Dla wersji wyposażonych w spryskiwacze reflektorów wyjąć filtr i odpowiedni wskaźnik. Na wskaźniku pokazana jest ilość płynu znajdującego się w zbiorniku."

Mam rozumieć, że to nie takie hop-siup z tym bagnetem? Trzeba się do niego "dokopać"?

> no pewno, nawet potrafi zapamietac przekroczony limit km na przeglad i wywali komunikat kupon

> niewazny czyli utrata gw

> tak to norma, zarowki, service i inne bzdety

aha czyli absolutne minimum, bez szału... dziwne...

Powiedz mi jeszcze czy jak ktoś dzwoni to na wyświetlaczu pojawia się informacja dot konkretnie kto dzwoni (jeśli oczywiście przekopiuję książkę)?

Napisano
  • Autor

> taki trend najwidoczniej

> zbiornik jest biały matowy, wiec jak wlejesz płyn to cos tam widać. Sygnalizacji brak

> komp podaje ile km do przegladu i wywala komunikat jak sie przeglad zbliża.

masz może jakieś zdjęcie pokazujące jak wygląda wlew gazu w "fabrycznym" rozwiązaniu?

Napisano

> masz może jakieś zdjęcie pokazujące jak wygląda wlew gazu w "fabrycznym" rozwiązaniu?

niesteyty, nigdy z tym się nie zetknąłem, na forum jest jedna, może dwie osoby majace gaz w t-jet, ale dokładany w ASO niewiem.gif

Napisano

> Mam rozumieć, że to nie takie hop-siup z tym bagnetem? Trzeba się do niego "dokopać"?

skad, otwierasz korek wlewu p. spryskiwacza, pod korkiem masz siteczko, wyciagasz sitko a bagnet jest przymocowany do sitka i tyle roboty zlosnik.gif

> Powiedz mi jeszcze czy jak ktoś dzwoni to na wyświetlaczu pojawia się informacja dot konkretnie kto

> dzwoni (jeśli oczywiście przekopiuję książkę)?

tak, jesli dzwoni ktos z poza ksiazki lub nie masz przek. ksiazki to wyswietla sie numer osoby dzwoniacej

Napisano

> Mam rozumieć, że to nie takie hop-siup z tym bagnetem? Trzeba się do niego "dokopać"?

nie trzeba sie dokopywać - otwierasz wlew do zbiorniczka i wyjmujesz sitko z bagnetem

zbiornik jest dość duzy a bagnet jest elastyczny i się zawija

zdjcie0528a.jpg

Napisano

> Powiedz mi jeszcze czy jak ktoś dzwoni to na wyświetlaczu pojawia się informacja dot konkretnie kto

> dzwoni (jeśli oczywiście przekopiuję książkę)?

jak książka nie jest skopiowana to wyswietla numer przychodzacy

Napisano
  • Autor

> skad, otwierasz korek wlewu p. spryskiwacza, pod korkiem masz siteczko, wyciagasz sitko a bagnet

> jest przymocowany do sitka i tyle roboty

aaa rozumiem ok.gif niejasno napisali...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.