Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stag 300plus do 1.2 8v mpi(all grupa)fiat

Featured Replies

Napisano

Witam , ogółem mam proste pytanie czy dało by rade założyć sekwencje na Stagu 300plus do silnika fiatowkiego 1.2 8v mpi(punto , palio ,siena) gdzie wtryski działają w all grupie czy były by jakies przeciwskazania bo jedni mówią ze sie da bez problemu, inni znowu ze nie da rady(ale szczegółów nie znam)

A chce sekwencje bo I i II gen z moimi modyfikacjami nie daje juz sobie rady confused.gif

Napisano

> Witam , ogółem mam proste pytanie czy dało by rade założyć sekwencje na Stagu 300plus do silnika

> fiatowkiego 1.2 8v mpi(punto , palio ,siena) gdzie wtryski działają w all grupie czy były by

> jakies przeciwskazania bo jedni mówią ze sie da bez problemu, inni znowu ze nie da rady(ale

> szczegółów nie znam)

da sie tylko czeba "szybkie" wtryski dać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> da sie tylko czeba "szybkie" wtryski dać

z tym nie było by zadnych problemów ale bardziej mi sie rozchozi o samą centralke czy nie było bo z nią jakichs problemów

Napisano

> z tym nie było by zadnych problemów ale bardziej mi sie rozchozi o samą centralke czy nie było bo z

> nią jakichs problemów

to znaczy?

Napisano

> to znaczy?

komp benzynowy wogle jest nie dłubany, więc jak sklaibrujesz instalacje żeby to chodziło prawidłowo?

Napisano

> komp benzynowy wogle jest nie dłubany, więc jak sklaibrujesz instalacje żeby to chodziło

> prawidłowo?

no to trzaba świnie założyć. Ja miałem kombinować z dodatkowymi wtryskami itp ale w ostateczności będę miał takie coś.

jakiś tekst

Napisano

> no to trzaba świnie założyć. Ja miałem kombinować z dodatkowymi wtryskami itp ale w ostateczności

> będę miał takie coś.

> jakiś tekst

czyli dalej cza zdłubać prawidłowo silnik na benie, żeby silnik chodził na IV generacji parwidłowo

Napisano

> czyli dalej cza zdłubać prawidłowo silnik na benie, żeby silnik chodził na IV generacji parwidłowo

są instalki dla których ponoć nie trzeba. Np ls czech i Zenit. Ale podkreślam "ponoć". jeden gość z AK jeździł punto turbo z zenitem i nie wystrojoną benzyną a cieniasa z czechem znalazłem o tutaj

klyk ale ja dopuki sam czegoś osobiście nie sprawdze to jestem sceptycznie nastawiony więc jeszcze raz podkreślam że "ponoć". Bo na internecie ludzie rożne rzeczy piszą które potem mogą okazać się nieprawdziwe/

Napisano

> są instalki dla których ponoć nie trzeba. Np ls czech i Zenit. Ale podkreślam "ponoć". jeden gość z

> AK jeździł punto turbo z zenitem i nie wystrojoną benzyną a cieniasa z czechem znalazłem o

> tutaj

> klyk ale ja dopuki sam czegoś osobiście nie sprawdze to jestem sceptycznie nastawiony więc jeszcze

> raz podkreślam że "ponoć". Bo na internecie ludzie rożne rzeczy piszą które potem mogą okazać

> się nieprawdziwe/

czarno to widze sick.gif pozatym zenit to kupa i cieżko sie go prawidłowo ustawia by chodził na zwykłym silniku sciana.gif

Napisano
  • Autor

> czarno to widze pozatym zenit to kupa i cieżko sie go prawidłowo ustawia by chodził na zwykłym

> silniku

no dobra ale jesli chodzi o najzwyczajniejsze 1.2 mpi to co,tez trzeba dłubac w kompie benzynowym? nie chodzi mi o zadne turbo czy cos w tym stylu

Napisano

> no dobra ale jesli chodzi o najzwyczajniejsze 1.2 mpi to co,tez trzeba dłubac w kompie benzynowym?

nie, po co.

> nie chodzi mi o zadne turbo czy cos w tym stylu

Napisano
  • Autor

> nie, po co.

> > nie chodzi mi o zadne turbo czy cos w tym stylu

nie wiem, nie znam sie na sekwencjach do tej pory wolałem najprostrze rozwiazania, pytam pytam z ciekawosci bo bo jedni mówia ze sie da sekwencje do tego silnika załozyc inni twardą twierdzą ze nie

Napisano

> nie wiem, nie znam sie na sekwencjach do tej pory wolałem najprostrze rozwiazania, pytam pytam z

> ciekawosci bo bo jedni mówia ze sie da sekwencje do tego silnika załozyc inni twardą twierdzą

> ze nie

To ja Ci mówię że do seryjnego silnika na 100% da się ok.gif tylko w tym wypadku trzeba założyć przynajmniej szare valteki lub inne lepsze np matrixy, ewentualnie magic jety bo tu jest full group

Napisano

Chodzi Ci o taki jak np ja mam w Punto II ? 1.2 8v z 2002?

Mam STAGA 4 i dziala bez zarzutu a STAG 300 PLUS to jest wlasciwie to samo tylko droższe bo dodatkowo rozbudowane o pare funkcji np mape 3d (korekcja od obrotów) i korekcja od temperatury.

Na Stronie AC jest opis:

klik

a w nim m.in:

"Udoskonalona współpraca z systemami zasilania paliwem: full group i półsekwencyjnym"

P.S. Mam wtryskiwacze Raile

Napisano
  • Autor

> Chodzi Ci o taki jak np ja mam w Punto II ? 1.2 8v z 2002?

> Mam STAGA 4 i dziala bez zarzutu a STAG 300 PLUS to jest wlasciwie to samo tylko droższe bo

> dodatkowo rozbudowane o pare funkcji np mape 3d (korekcja od obrotów) i korekcja od

> temperatury.

> Na Stronie AC jest opis:

> klik

> a w nim m.in:

> "Udoskonalona współpraca z systemami zasilania paliwem: full group i półsekwencyjnym"

> P.S. Mam wtryskiwacze Raile

oj ty chyba juz masz to punto na sekwencji o ile sie nie myle czyli malutki czarny komputer za kolektorem i plastikowy kolektor ssacy tak ?

ja mam z przed roku 2000, duzy komputer i metalowy kolektor

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.