Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Pukanie w wahaczu przy hamowaniu i ruszaniu.

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam problem jak w temacie, tzn. podczas hamowania i ruszania z wahacza (prawego) dochodzi stuk. Problem pojawił się kiedy wymieniłem wahacz z powodu wybitego silentbloka. "Nowy" wahacz, chociaż używany gumy miał idealne, czy stuki mogą dochodzić z wybitego sworznia wahacza ?? Dodam, że odgłos występuje jedynie przy ruszaniu i hamowaniu?? Jest jakiś sposób, aby to sprawdzić we własnym zakresie?? Dzięki z góry za wszelkie sugestie bow.gif

Napisano
  • Autor

> Może, ale objawy wskazują na pionową tuleję.

Czyli co?? Słabo dokręcona tylna śruba??

Napisano

Ja miałem podobne stukanie po wymianie tarcz niedokręcone (mi akurat mechanik zerwal gwint) jażmo stukało.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Ja miałem podobne stukanie po wymianie tarcz niedokręcone (mi akurat mechanik zerwal gwint) jażmo

> stukało.

> PZDR VEN

No tak, ale ja przy hamulcach nie grzebałem nic smile.gif Spróbuję dociągnąć śruby wink.gif

Napisano

> No tak, ale ja przy hamulcach nie grzebałem nic Spróbuję dociągnąć śruby

Możesz spróbować, u mnie po sprawdzeniu organoleptycznie całe jażmo ruszało się.

Ja bym jeszcze sprawdził mocowanie kolumny Mcphersona, czy czasem śruby na kielichu się nie poluzowały.

PZDR VEN

Napisano

> Czyli co?? Słabo dokręcona tylna śruba??

Tak, jeśli silentblock jest cały i ma w środku tulejkę kasującą luz między otworem i śrubą.

Napisano
  • Autor

> Tak, jeśli silentblock jest cały i ma w środku tulejkę kasującą luz między otworem i śrubą.

Tulejkę wtopioną w gumę czy powinna być jeszcze jakaś dodatkowa?? Bo u mnie jest ta wtopiona w gumę...

Napisano

Powinna być jeszcze jedna. Taka cienka przecięta wzdłuż, bo otwór w tulei jest większy niż średnica śruby i trzeba ten luz skasować.

Napisano
  • Autor

> Powinna być jeszcze jedna. Taka cienka przecięta wzdłuż, bo otwór w tulei jest większy niż średnica

> śruby i trzeba ten luz skasować.

Powinna być a jest to duuuża różnica wink.gif U mnie nie było na pewno, tylko ta wtopiona w silentblok frown.gif Śruba była niedokręcona ba tylnym silentbloku, dokręciłem jak należy i jest git smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.