Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z rozruchem Fiat UNO 1.1

Featured Replies

Napisano

Witajcie !

Jestem nowy na forum dlatego ze od nie dawna jestem posiadaczem Fiata Uno 1.1 93rocznik. Ogolnie autko po pelnym remoncie. Nowa skrzynia, chlodnica, remont silnika, alternatora itd. Wszystko dziala cacy. Ale mam taki problem, w momencie jak jest sucho na zewnatrz nie pada deszcz auto pali od kopa za 1 razem. Natomiast gdy pada deszcz to zapala za 6,7,8 razem nawet. Akumulator jest mocny takze nie ma szans ze akumulator. Przypuszczam ze wilgoc sie jakos do cewki dostaje i przez to w czasie deszczu go nie odpala od razu. Bede probowal jakos uszczelnic cewke. Ale pisze bo moze ktos mial taki problem? Co do przewodow WN to raczej sa swieze takze raczej watpie ze to one. Kopulka wczoraj wyczyszczona byla. No sam nie jestem pewny co to.

Ps. Wlasnie przeczytalem regulamin z gory przepraszam za niepoprawne umieszcznie z poczatku tematu. Sam jestem moderatorem i wiem jakie to jest grzecznie mowiac denerwujace. Dziekuje za przeniesienie.

Napisano

Witaj cool.gif Ja bym zaczął od przewodów ponieważ często w sklepach sprzedają tanie podróbki które się nie nadają do niczego.Możesz wymienić palec rozdzielacza i sprawdzić świece w jakim są stanie chociaż te ostatnie raczej mają się nijak do twojego problemu.Sprawdzenie nic nie kosztuje z może się okazać że są w kiepskiej kondycji.pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Witaj Ja bym zaczął od przewodów ponieważ często w sklepach sprzedają tanie podróbki które się

> nie nadają do niczego.Możesz wymienić palec rozdzielacza i sprawdzić świece w jakim są stanie

> chociaż te ostatnie raczej mają się nijak do twojego problemu.Sprawdzenie nic nie kosztuje z

> może się okazać że są w kiepskiej kondycji.pozdrawiam.

No przewody wygladaja wlasnie na wymienieone. Ale moze faktycznie jakies lipne i wigoc sie dostaje jakos. Bedzie padal deszcz to sprobuje jakos zlokalizowac co to, znajomy mi wlasnie mowil ze jest mozliwosc ze to cewka gdzies lapie wilgoc. Co do palca rozdzielacza to w sumie moge wymienic.

Maly upgrade. Palec rozdzielacza z tego co widze byl nie dawno wymieniany. Za to kopulka tak nie do konca przylega i sie zastanwiam czy ta wilgoc tam sie nie zbiera ? Albo to przewody z tym ze tez sa nowe tylko ze Janmor.

Napisano
  • Autor

Wyczytałem właśnie że przewody WN Janmor moga dawac po tylku. Ludzie skarżą się na ich niską jakość. Jeden przypadek identyczny do mojego i wlasnie wymiana przewodow pomogla. Chyba sie zdecyduje na wymiane przewodów bo nie mam pomysłu co to może być.

Napisano

> Witajcie !

> Jestem nowy na forum dlatego ze od nie dawna jestem posiadaczem Fiata Uno 1.1 93rocznik. Ogolnie

> autko po pelnym remoncie. Nowa skrzynia, chlodnica, remont silnika, alternatora itd. Wszystko

Również może być słaba cewka WN. Jeśli ma przebicia międzyzwojowe, to w wilgotną pogodę jak najbardziej może utrudniać uruchomienie.

Napisano

mialem to samo autko az tymi samymi problemami i powiem krótko przewody dobre są firmy ngk siweczki sprawdz czy sa oki palec kopułka to jakwazniejsze co jest w aucie noi czujnik podcisnienia na aparacie zapłonowym zeby ci malutko plail bo te auta maja bardzooszczedne silniki szczególnnie jak na gazie smile.gif pozdrawiam i miłej jazdy wink.gif

Napisano
  • Autor

> mialem to samo autko az tymi samymi problemami i powiem krótko przewody dobre są firmy ngk siweczki

> sprawdz czy sa oki palec kopułka to jakwazniejsze co jest w aucie noi czujnik podcisnienia na

> aparacie zapłonowym zeby ci malutko plail bo te auta maja bardzooszczedne silniki szczególnnie

> jak na gazie pozdrawiam i miłej jazdy

No akurat mam go w benzynie. Ale gaznik jest dobrze wyregulowany. Chyba sie pokusze o zmiane przewodów. Bo mam podejrzenia ze to jednak one nawalaja, mimo iz sa nowe.

Napisano
  • Autor

> No akurat mam go w benzynie. Ale gaznik jest dobrze wyregulowany. Chyba sie pokusze o zmiane

> przewodów. Bo mam podejrzenia ze to jednak one nawalaja, mimo iz sa nowe.

Po dzisiejszych kolejnych ogledzinach. Zaczynam sie przychylac ku czemu innemu. Mianowicie wydaje mi sie ze to cos od strony paliwa. Tak jakby filtr dawal po tylku albo pompa paliwa. Tak jakby nie mial na czym zapalic ? Jak sie sciagnie to druga czesc od filtra powietrza to bedzie widzial jak sobie tam paliwo leci ?

Update

Wrocilem od autka wlasnie. Okazalo sie ze ssanie sie nie otwieralo do konca w efekcie czego zapadka sie nie domykala do konca. Prawdopodobnie to bylo to. Ale zobaczymy czy problem sie nie powtorzy.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Po dzisiejszych kolejnych ogledzinach. Zaczynam sie przychylac ku czemu innemu. Mianowicie wydaje

> mi sie ze to cos od strony paliwa. Tak jakby filtr dawal po tylku albo pompa paliwa. Tak jakby

> nie mial na czym zapalic ? Jak sie sciagnie to druga czesc od filtra powietrza to bedzie

> widzial jak sobie tam paliwo leci ?

> Update

> Wrocilem od autka wlasnie. Okazalo sie ze ssanie sie nie otwieralo do konca w efekcie czego zapadka

> sie nie domykala do konca. Prawdopodobnie to bylo to. Ale zobaczymy czy problem sie nie

> powtorzy.

No długo nie pisałem ale to było jednak to co pisałem. Zapadka miała za słabo naciągniętą linke. Teraz chodzi jak burza zeby.GIF Nic tylko brumowac po Polsce zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.